Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:43 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 1:06 am 

Sezon halowy 2006 sobie biegnie, zorganizowano nawet już 2 eliminacje - a tu proszę - NIE MA kalendarza, nie wiadomo kiedy będą i ile będzie eliminacji, kiedy odbędą się finały - jednym słowem - CKM czeka na zmiany władzy na górze, czy usnęło snem zimowym - jedno jest pewne - 1 Maja rozpoczyna się sezon letni zawodami w Nowym Sączu - PORAŻKA.
Jak długo będzie trwał ten bałagan?
Może warto powrócić do pomysłu "wzięcia spraw w swoje ręce" - skoro LOK poza deklaracjami nie robi nic, co sam sobie w regulaminach nakazał?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 8:23 am 
Panie Jacku to nie CKM lok ustala kalendarz tylko Sekcja Modeli Samochodów której Komandorem jest P.Tadeusz Bernady.Ja dostałem projekt kalendarza na 2006 rok.Będzie on przedmiotem dyskusji na CKM LOK która jest planowana na 15 . 12 .2005r.Nie wchodziłem na Forum żeby Wam nie przeszkadzać mam na myśli dyskusję rozpoczętą po hasłem potrzeby wprowadzenia zmian.Jednocześnie wystąpiły problemy z działaniem mojego serwera co praktycznie uniemożliwiło mi funkcjonowanie,informację tą przekazuję z własnej incjatywy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 9:10 am 

15.12 dyskusja to około 15.04.2006 będzie podjęta uchwała to jest szansa...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 9:13 am 

Dziękuję za odpowiedź!
Rozumiem, że brak deklarowanej chęci pomocy młodym zawodnikom z czołówki MP, którą Pan zgłaszał w Rudzie Śląskiej również z własnej inicjatywy, a o którą tak natarczywie, ale bezskutecznie dopominałem się przez 2 miesiące, również była spowodowana tą samą awarią?
Przypomnę, że pomoc miała polegać AŻ na wysłaniu pism do szkół z informacją, że dany zawodnik zajął takie miejsce i posiada taki tytuł.

Rozumiem również, że CKM, czy też inne ważne ciało podejmujące decyzje w sprawie kalendarza zawodów podejmie 15.12.05 decyzje m.in. na temat kalendarza imprez. Czy mam w związku z tym podejrzewać, że skoro pierwsza (Katowice) i druga (Poznań) eliminacja HMP nie znalazła się zgodnie z przepisami w kalendarzu imprez uchwalonym JEDEN miesiąc przed zawodami, to wyniki z nich są nieważne?
Czy będziemy mieli może wreszcie kalendarz z prawdziwego zdarzenia, gdzie można zaplanować inne zajęcia z trochę większym niż 2 tygodnie wyprzedzeniem?
Apeluję tu właśnie - spróbujcie Panowie stworzyć kalendarz i go zrealizować po to, żeby w sezonie letnim 2006 nie zdarzały się sytuacje, jak w poprzednim, gdzie zawodów mamy 3 razy więcej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 9:42 am 

A co z licencjami na nowy sezon trzeba już płacić?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 10:21 am 

Filip Zaremba napisał(a):
A co z licencjami na nowy sezon trzeba już płacić?

Niektórzy to czekają jeszcze na te z sezonu, który się niedawno skończył.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 11:23 am 

Ale ponieważ 15.12 odbędzie się narada to warto poruszyć najistotniejsze sprawy,może trzeba dodać akcyzę na nowy serwer,a po za tym mało zawodów i kiedy zebrać tą kasę i jak-trzeba obrać strategię,a stare to już kasa w kasie to kto by łamał kopie o to...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 4:00 pm 

Jeśli chodzi o kalendarz na 2006 rok, to proponuje aby w tym temacie wstępnie organizatorzy napisali gdzie, kiedy i jaką imprezę mają zamiar zorganizować. Dało by to nam wstępny obraz nadchodzącego sezonu (albo już trwającego).
Takie jest moje zdanie... :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 23, 2005 9:54 pm 

Witam,
Kalendarz by sie przydał nie ma to tam to :P, mozna by było sobie jzu rozplanowac "wyjazdy", a jak narazie o zawodach dowiadywałem sie od kolegów - zbyt pózno sie dowiadywałem no i nie mogłem juz na nie pojechac, a szkoda bo bym sie chetnie poscigał :), wiem ze na stronie napewno były jakies informacje na temat zawodów no ale nie mam stałego dojscia do internetu, a gdyby był kalendarz to bym raz sobie wydrukował i bym wiedział:)
Pozdrawiam. :)

PostNapisane: Cz lis 24, 2005 5:46 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Może warto powrócić do pomysłu "wzięcia spraw w swoje ręce" - skoro LOK poza deklaracjami nie robi nic, co sam sobie w regulaminach nakazał?

Myślę ze problem nie tkwi w kalendarzu tylko w tym ze nie ma, kto robić zawodów.
Przy tej okazji pragnę poinformować zainteresowanych ze we wrześniu 2005 złożyliśmy w LOK-u propozycję organizacji 4 imprez halowych dla modeli elektrycznych. Imprezy miały odbyć się w Łodzi i Zgierzu w miesiącach październik do grudzień 2005.
Do dziś nie dostaliśmy na tą propozycję odpowiedzi, więc skupiliśmy się na modelach off-road i naszym cyklu HPI Challenge.
Mam wrażenie ze LOK-owi nie zależy, aby ktoś robił zbyt wiele i był zbyt samodzielny.
Wcześniej odmówiono nam rangi MP przy organizacji zawodów off-road na Malince.
Dla czego ???
Wydaje mi się, że jak LOK będzie dalej tak traktował organizatorów to za chwilę nie będzie trzeba brać sprawy w swoje ręce tylko nie będzie innego wyjścia i zostaną na rynku niezależni organizatorzy, którzy będą samodzielnie organizowali swoje imprezy.
Zawody w W-wie też nieźle się zapowiadają a nie są włączone do eliminacji MP.
Dla czego ???
Czas najwyższy, aby LOK zauważył ze czasy świetności odeszły w siną dal i bez woli współpracy i środków finansowych za jakiś czas nikt nie będzie pamiętał jak wygląda logo a raczej godło LOK.
Już dziś na 1000 osób zapytanych na ulicy 99% odpowie, że LOK to Szkoła Nauki Jazdy a modelarstwo kojarzy się większości ze sklejanymi samolotami.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 24, 2005 7:52 pm 

chciałbym się dowiedzieć gdzie i dokładnie o której jest to spotkanie, jako jeden z organizatorów chciałbym sie na nim pojawić (pewnie nie tylko ja)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 25, 2005 4:32 pm 
Administrator forum

Dla wszystkich zainteresowanych:

Jako organizator mogę zapewnić że w Kłodzku w dniach 13-15.01.2006 odbęda sie zawody on-road na hali. Zapowiada sie duża grupa gości z zagranicy (czesi, ukraińcy, słowacy)

Oprócz samych zawodów bedzie kilka dodatkowych atrakcji związanych z naszym hobby i nie tylko.

Serdecznie zapraszam.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 25, 2005 11:46 pm 

Chciałbym poprosić o wyjaśnienie jeszcze jednej kwestii - czy kalendarz zawodów halowych jest czy go nie ma?
Czy zebranie, które odbędzie się 15.12.05 ma na celu ustalenie tego, co już np. wiedzą Czesi - że MP są w Tarnowie 18-19 lutego, że również w Tarnowie odbędzie się GP miesiąc później, a potem 22-23 kwietnia Puchar Tamiya. Dlaczego takich informacji nie publikuje się w Polsce?
A może kalendarz wisi zgodnie z przepisami w LOK od połowy września, a po prostu to my jesteśmy takie głąby, że zamiast wsiąść w furę lub pociąg i przejechać te drobne czasem kilkaset km w obie strony, zapoznać się i wiedzieć czekamy na publikowanie tego ważnego dokumentu na nic nie znaczącym, prywatnym forum rcauto?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 10:31 am 
Panie Jacku .Witam oraz gratuluje uporu,ale już po raz któryś informuje że Waszym Komandorem jest P.Tadeusz Bernady w skład Sekcji wchodzi min.P Jan Matukin i dc nich powinny być kierowane pytania o sezon 2006.Tak jak pisałem do Sekcji można dokoptować kilka osób które chciały by wspólnie działać.Zebyście Koledzy mogli się zapoznać z działaniem Sekcji w Centralnej Komsji Modelarstwa, Dyrekcja zaprasza dwie osoby ( oczywiście przejazd na koszt LOK) Proponuję żeby przyjechali P.Jacek Ochociński oraz P.Marek Kusiakiwcz 15. 12. 2005 godz. 10 30 jeżel imieli by wolny czas.

Ostatnio edytowano Pn lis 28, 2005 3:30 pm przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 10:53 am 

Dziękuję za zaproszenie, chętnie zapoznam się z planami na 2006 r.
Mój upór wynika jednynie z chęci pobudzenia działań tych, którzy są decydentami, i piszę to wszystko jednynie dla naszego wspólnego - zawodników i organizatorów dobra. Wystarczy spojrzeć na naszych południowych sąsiadów - kalendarz zawodów wypełniony po brzegi - jesli do tego dojdą jeszcze imprezy na południu Polski - jest w czym wybierać. I o to przecież chodzi, żeby wyboru można było dokonać nie na tydzień przed zawodami, a przed sezonem - przykład zawodów w Kłodzku - 14-15 stycznia - początek ferii mojego syna i dylemat jazdy na zawody i przy okazji na narty czy wysłania go na obóz z kolegami.
Takie problemy związane z koniecznością podporządkowania terminów mają wszyscy, bo niestety modele RC to nasze hobby, a nie zawód.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona