Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 3:13 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 7:19 pm 

http://www.bluecity.pl/images/MAPKA1.jpg
tu jest dokłądniejsza mapka a dla tych co jadą zza warszawy po pierwsze
wszędzie są oznaczenia jak dojechać..
po drugie Blue ma swój własny hotel - to chyba najwygodniejsze rozwiązanie dla zawodników
po trzecie jadąc od strony dworca pkp/pks pamietajcie zeby przejechać POD eskapadą i wjechać w wjazd BP/KFC ;) tam będzie zjazd do BLue :)
Aaa i mapka poziomu 0
http://www.bluecity.pl/images/poziom%200.jpg

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 8:12 pm 

Rafał Pajor napisał(a):
_marcin_ napisał(a):
Dołączam [...]

I mam jeszcze zapytanie czy klasa e10-ts540 to ta klasa z silnikami 20 zwojowymi i modelami bez węgla różnych producentów?

Jesli chodzi o klasę E-10 TC 540 to ograniczenia są tylko na silniku. Są ściśle okreslone (chyba 3) silnki, na których można startować. Reszta pozostaje inwecji zawodnika

(można nawet startować modelem na węglu, przykładem jest sytuacja z ostatnich zawodów w Poznaniu - wygrał model XRAY T1 EVOII; jak wszyscy wiemy jest to model na węglu)

Pozdrawiam

Moment kolego, cos ci sie chyba poprzestawialo i chyba nie do konca znasz przepisy do DTM540. Tak sie akurat sklada ze to ja wygralem klase dtm 540 w Poznaniu i jechalem modelem HPI SPRINT 2 z silnikiem HPI Saturn na podwoziu platikowym i tylko takie podwozia sa dopuszczone. Wiec powiem szczerze ze nie wiem skad masz takie dziwne informacje i rozsiewasz plotki.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 8:50 pm 

Marcin Derewiński napisał(a):
modelem HPI SPRINT 2 z silnikiem HPI Saturn na podwoziu platikowym i tylko takie podwozia sa dopuszczone.

W związku z tym mam pytanie czy podwozie Xray T1R jest dopuszczone do startów (nie ma płyt węglowych)?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 9:09 pm 

Nie wiem skad informacja, ze w BC jest hotel. Rozmawialem w zeszlym tygodniu z dyrektorem BC i hotel jest dopiero w planach.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 9:11 pm 
Administrator forum

Krzysiek Jaskot napisał(a):
modelem HPI SPRINT 2 z silnikiem HPI Saturn na podwoziu platikowym i tylko takie podwozia sa dopuszczone.

W związku z tym mam pytanie czy podwozie Xray T1R jest dopuszczone do startów (nie ma płyt węglowych)?

Krzysiek, jak narazie jeździć może wszytsko co nie ma w sobie grama węgla. Mozna sobie natomiast całą płyte zrobić z laminatu (włókna szklanego)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 9:16 pm 

Panowie nie tak nerwowo przy 540. Kilka dni temu "konsultowałem" się w tej sprawie u p.Matukina. Narazie jest projekt przepisów który ostateczną wersję przyjmie po posiedzeniu CKM. Wg. projektu nie jeżdzimy "na węglu". Jest chęć odejścia od tego rygoru ale czy tak będzie to czas pokaże, narazie trzeba zastosować się do tego co jest "wstępnie". Sam też jestem za zniesieniem tego ograniczenia, ale też troszkę zalezy to od waszej opini, napewno pan Jan jest ciekaw co o tym myślicie, więc na forum jest chyba miejsce i czas aby sie wypowiedzieć.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 9:34 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Nie wiem skad informacja, ze w BC jest hotel. Rozmawialem w zeszlym tygodniu z dyrektorem BC i hotel jest dopiero w planach.

aha, przynajmniej na planach jest napisane "hotel" :] i gdziesz czytalem ze jest hotel ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 9:43 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
Panowie nie tak nerwowo przy 540. Kilka dni temu "konsultowałem" się w tej sprawie u p.Matukina. Narazie jest projekt przepisów który ostateczną wersję przyjmie po posiedzeniu CKM. Wg. projektu nie jeżdzimy "na węglu". Jest chęć odejścia od tego rygoru ale czy tak będzie to czas pokaże, narazie trzeba zastosować się do tego co jest "wstępnie". Sam też jestem za zniesieniem tego ograniczenia, ale też troszkę zalezy to od waszej opini, napewno pan Jan jest ciekaw co o tym myślicie, więc na forum jest chyba miejsce i czas aby sie wypowiedzieć.

Jeżeli dobrze zrozumialem to w planach jest zniesienie zakazu stosowania plyt węglowych więc po co kolejna klasa która nic nie wniesie. Czym będzie oprócz silnika różnić się od stocka?
Dzielenie , rozdrabnianie itd - frekwencja zawodników mówi sama za siebie a takie podzialy z pewnością nie podnoszą poziomu zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 10:13 pm 

Masz racje Artur mysle ,ze ckm wezmie to pod uwage

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 10:29 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Masz racje Artur mysle ,ze ckm wezmie to pod uwage

:lol: Kpisz? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 10:31 pm 

A czy coś daje ten zakaz? Panowie a co tak naprawde zmienia w modelu "węgiel" ? jak narazie to tak samo jeżdzi moje Pro2 z węglem jak i z plastikową płytą przerobioną ze Sprinta. Model na węglu nie zacznie latać a swoje musi ważyć. Zresztą zobaczymy jaka będzie decyzja CKM.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 10:33 pm 

Model na węglu ...

Panowie XXIw a wy o węglu myślicie :D może czas pomyśleć o jakimś napędzie atomowym :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 15, 2005 10:36 pm 

A czy coś daje ten zakaz? Panowie a co tak naprawde zmienia w modelu "węgiel" ? jak narazie to tak samo jeżdzi moje Pro2 z węglem jak i z plastikową płytą przerobioną ze Sprinta. Model na węglu nie zacznie latać a swoje musi ważyć. Zresztą zobaczymy jaka będzie decyzja CKM.

Zmienia się idea tej klasy. Miala to byc klasa przejsciowa , minimalne różnice sprzętowe, tanie silniki itd.
Jeżeli będą to modele na węglu to dobrze wiemy jakiej klasy to będą modele- prawie najwyższa pólka. Więc po co?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 16, 2005 8:28 am 

Póki co Panowie to dtm540 wychodzi na zupełnie nietrafiony pomysł. Miałato być w założeniu klasa również tania jak Top Stock a służąca podniesieniu umiejętności w regulacji modeli poprzez dopuszczenie Sprinta i modeli starszego typu. Jak na razie widać nikt za bardzo z odkurzaniem staroci się nie kwapi, zakup starego modelu przez "wychodzącego" TS też chyba się nie sprawdza /bo mimo wszystko jak inwestować to w rozwój technologiczny/ i mamy to co mamy Łukasz w Poznaniu na pudle tej klasy tamiyką TL-01 z silnikiem Stingera. :lol:
Znacznie trudniej było rywalizować z 20-stoma przeciwnikami w Top Stocku i tam osiągnięty wynik jest cenniejszy.
Więc za zasadne uważam zniesienie ograniczeń co do podwozia a pozostanie jedynie przy prostszym i wolniejszym silniku.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 16, 2005 9:34 pm 

Rafał Pajor napisał(a):
_marcin_ napisał(a):
Dołączam [...]

I mam jeszcze zapytanie czy klasa e10-ts540 to ta klasa z silnikami 20 zwojowymi i modelami bez węgla różnych producentów?

Jesli chodzi o klasę E-10 TC 540 to ograniczenia są tylko na silniku. Są ściśle okreslone (chyba 3) silnki, na których można startować. Reszta pozostaje inwecji zawodnika

(można nawet startować modelem na węglu, przykładem jest sytuacja z ostatnich zawodów w Poznaniu - wygrał model XRAY T1 EVOII; jak wszyscy wiemy jest to model na węglu)

Pozdrawiam

Moment kolego, cos ci sie chyba poprzestawialo i chyba nie do konca znasz przepisy do DTM540. Tak sie akurat sklada ze to ja wygralem klase dtm 540 w Poznaniu i jechalem modelem HPI SPRINT 2 z silnikiem HPI Saturn na podwoziu platikowym i tylko takie podwozia sa dopuszczone. Wiec powiem szczerze ze nie wiem skad masz takie dziwne informacje i rozsiewasz plotki.

skoro tak to przepraszam najmocniej wszystkich, których wprowadziłem w błąd.

Prepraszam rownież Ciebie Marcinie, z pewnych zródeł doszło do mnie ze startowałeś Xray'em

___

niechciałbym juz wprowadzać wiecej zamętu ale pozwolę przytoczyć sobie jeden przykład odnośnie płyt weglowych w DTM540:
<<jaka jest różnica pomiędzy modelem XRAY T1 Racer, a modelem XRAY T1 Factory Kit ('04) ??? jedynie PŁYTA WĘGLOWA, minimalnie krótsze wahacze tylne i fabryczny one way (teraz chyba wszyscy juz mają one way'a w T1 R,) - więc jaki jest sens ograniczac sie tylko do płyty węglowej??? ale to są tylko moje spostrzeżenia, ustalicie tak, jak uznacie za słuszne...
pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona