Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:09 pm 

Pytałem na zawodach w Rudzie p. Ciećwierza odnośnie licencji i jej ważności. Pytałem o to 2 razy zanim zapłaciłem do kiedy jest ważna. Więc p. Ciećwierz powiedział, że na rok. To ja mu odpowiedziałem "czyli mam rozumieć że do września 2006 mam spokój" odpowiedź brzmiała TAK. Jeżeli teraz ktoś mi powie, że jest nieważna to się lekko zdenerwuję. Jeżeli chodzi o klasyfikowanie mnie do MP to mi wcale na tym nie zależy. Rozumiem jakby było o co walczyć (modele, silniki itp.) ale wazonik ze sklepu "wszystko za 4 zł" to szkoda słów. Ja na zawody jeżdżę tylko i wyłącznie aby sobie pojeździć w gronie fajnych kolegów. Jeżeli niektóre instytucje i organizatorzy będą tak wyciągać pieniądze od modelarzy, którzy i tak nie małe wydają na swoje hobby to obawiam się, że nowych adeptów nie przybędzie a niektórzy starsi przestaną brać w tym udział.

Ostatnio edytowano Wt wrz 20, 2005 12:15 pm przez Krzysiek Jaskot, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:13 pm 

Czy sprawdziłeś, co jest napisane na licencji, którą otrzymałeś? - na mojej jest napisane w miejcu "termin ważności" 01.01-31.12 a na hologramie jest nadruk LOK 2005, więc moja jest chyba ważna na rok kalendarzowy - ciekawi mnie, czy inne mają inne daty ważności.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:16 pm 

Nie mogę jeszcze sprawdzić ponieważ takowej, cudownej z hologramem licencji NIE DOSTAŁEM :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:20 pm 
-=ADA$=-

dokladnie, waznosc jest do 31.12 wystarczy sprawdzic na kartoniku, a mi tez nie chodzi o to zeby jechac o cos w MP (np dla wazonika za 4 zl), ale fakt ze nie musialem wcale wykupywac licencji i moge sie czyc jako wybrany bo teoretycznie bylem ubezpieczony i bylem posiadaczem szczesliwego kartonika przez cale 3 miesiace nie tak jak np Maciek ktory zaplacil po czym sie dowiedzial ze niepotrzebnie, i nie tylko On.

A swoja droga prosze mi wyjasnic dlaczego LOK miesza sie w sprawy samochodow skoro Tej instytucji to nie interesuje - pisze tak dlatego ze LOK jest przetlumaczony jako central committee of modelSHIPbuilding

tak jak podkreslilem jest to centralna komisja modelarstwa plywajacego.

Moge prosic o wyjasnienie w tej kwestii tez??

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:26 pm 

Wiesz Adam ścigać się o coś narażając na zniszczenie model, który jak ktoś słusznie zauważył jest czasami droższy niż cały tor (chodzi o off-road) można, pod warunkiem, że to o co się walczy jest warte tego.

Ostatnio edytowano Wt wrz 20, 2005 6:19 pm przez Krzysiek Jaskot, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 1:49 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Festiwal proszę zająć się robieniem pieniędzy na organizowaniu festiwalu a nie wypowiadaniem bzdur pod adresem LOK bo akurat w tym temacie zna się się Pan najmniej Nie ma Pan jedngo klubu i o jakim działaniu Pan dyskutujesz.A sprawe licencji proszę zostawić zawodnikom Widzę że ma Pan Dużo Wolnego czasu i spędza na biciu piany.

Czyżby nerwy tak Panu puściły ze zapomniał mojego imienia i nazwiska.
Ale jak woli Pan w tym tonie to proszę.
Więc drogi Panie Ciećwierzu jak się z czyjejś pracy robi kpiny to nie należy się dziwić słów obiektywnej krytyki.
Niech Pan się nie martwi o Festiwal i moje pieniądze, bo zarówno Festiwal jak i ja czujemy się nieźle a moja wcześniejsza wypowiedź dotyczyła głównie tematu tego postu a nie licencji.

Przypominam Panu przy tej okazji ze do dziś nie dostałem odpowiedzi w sprawie powodów odmowy eliminacji MP w Zgierzu oraz zmiany decyzji LOK w sprawie dopuszczenia Sprinta.
Więc radzę wziąć się do pracy, bo to Pan traci czas i zaniedbuje swoje obowiązki.
Poza tym nie trzeba mieć klubów ani znać się na tym, aby widzieć ewidentne Wasze błędy.

Nie wiem, co chce Pan osiągnąć tym postem, ale radzę wziąć głęboki oddech przed kolejnym zapuszczeniem się w głębiny, bo pianę to Pan bije a nie ja. Tylko ktoś ją później będzie musiał wypić.

Niech Pan napisze może coś rzeczowego i w końcu wytłumaczy ludziom jak jest a nie narzeka ze ktoś zwraca Wam uwagę w niejasnych sytuacjach. Poza tym nie rozumiem, dla czego do mnie kieruje Pan pretensje skoro nie ja wywołuję tu temat licencji a jak ktoś pyta to odpowiadam, co o tym myślę.
I myślę, że macie w swojej wiodącej organizacji niezły bałagan a jak ktoś chce Wam pomóc to go ignorujecie.
Od pierwszego Festiwalu chcę rozmawiać z LOK-iem i pisze pisma, ale Pan jakoś nie odpowiada na moje propozycje. Jak nie miał Pan gdzie zorganizować Halowych MP to wystarczyło do mnie zadzwonić i papieru Pan nie potrzebował a ja bardzo chętnie udostępniłem powierzchnię na Festiwalu? Ciekaw jestem, co mi Pan napisze jako argumentację odmowy na zawody w Zgierzu i jak Pan wytłumaczy że utrzymujecie klasę dla jednej firmy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 4:40 pm 

Licencje

Ostatnio edytowano Wt wrz 20, 2005 4:45 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 4:42 pm 

Wniosek jest jeden chodzi o pieniądze,żeby zebrać bez żadnych zasad.Bo ja zapłaciłem na pierwszych eliminacjach, do MP w Rudzie byłem 31,bo ktoś kto zapłacił póżniej mógł startować w eliminacjach i był przedemną.Na MP zapłacił i był sklasyfikowany,a mi za nadgorliwość zabrano 17 miejsce po eliminacjach na MP.
Jedni nazywają akcyzą,inni podatkiem inni daniną czy haraczem,a LOK nazwał to licencją .
Sam Pan Ćećwierz odpowiedział kiedyś na mój post,że za mała była taca...
Pod czyim łóżkiem leży nowe AMB.Szkoda że nie było chociaż fizycznie zademonstrowane w Rudzie,że jest.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 7:40 am 

Ale 40 pln kasować od juniora za startowe w Rudzie Śląskiej na MP - to proszę bardzo . Szczyt żdzierstwa . Takie samo startowe za dwa tygodnie we Nowym Sączu ędzie wynosiło 15 pln .

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 9:33 am 

lech pepliński napisał(a):
Ale 40 pln kasować od juniora za startowe w Rudzie Śląskiej na MP - to proszę bardzo . Szczyt żdzierstwa . Takie samo startowe za dwa tygodnie we Nowym Sączu ędzie wynosiło 15 pln .

a dlaczego senior ma płacić 40,- junior mniej i młodzik jeszcze mniej. Co ich modele mniej niszczą tor?????

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 9:43 am 

Dlatego, że tak ma być i jest wszędzie w cywilizowanym świecie.
Wpisowe na Xray Challenge, o którym już pisałem, wynosi 35 Euro senior, 10 Euro junior i młodzik. Dlatego, że często te modele są z uzbieranego skrzętnie kieszonkowego, a zakup nowego pakietu za kilkadziesiąt złotych czy innej zębatki za 20-30 urasta do rangi problemu nie do przejścia. Dlatego, że nie wszyscy młodzi ludzie mają poparcie dla swojej pasji u dorosłych sponsorów.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 10:22 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
Dlatego, że tak ma być i jest wszędzie w cywilizowanym świecie.
Wpisowe na Xray Challenge, o którym już pisałem, wynosi 35 Euro senior, 10 Euro junior i młodzik. Dlatego, że często te modele są z uzbieranego skrzętnie kieszonkowego, a zakup nowego pakietu za kilkadziesiąt złotych czy innej zębatki za 20-30 urasta do rangi problemu nie do przejścia. Dlatego, że nie wszyscy młodzi ludzie mają poparcie dla swojej pasji u dorosłych sponsorów.

wiesz to samo się tyczu z moją kobietą ona też bardzo "psioczy" na moją pasje, że tyle kosztuje czasu i pieniędzy

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 11:04 am 

W tej samej Rudzie Śląskiej trzy tygodnie wcześniej , Na MP elektryków kosztowało to 30 pln .

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 11:19 am 

Z racji tego, że zawodników w spalinówkach jest mniej - trzeba było podnieśc opłate startową, by suma sumarum zebrane pieniadze były choć troche podobne (w wartości) do tych zebranych na elektrykach. I wszystko jasne. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 11:33 am 

Innaczej mówiąc , każdy musi wyjść na SWOJE . :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona