Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 31, 2026 4:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 3:36 pm 

Już wiem dlaczego przedni dyfer chodził mi tak żle. Mój kolega (dzik84) właśnie kupił sobie mikrusa i zobaczyłem że on ma inną konstrukcje przedniego dyfra, u niego na planach wyglądał on dokładnie tak samo jak tylni czyli w środku tej dużej zębatki metalowy pręcik i na niego zakłada się te boczne tulejki z zębatkami. A u mnie przedni zamiast tego metalowego pręcika niał taki plastikowy przykręcany z dugiej strony śrubką która trzymała spręrzynke, a spręrzynka trzymała wszystko do kupy. Wziołem zapasowy metalowy pręcik i włorzyłem go zamiast tego plastikowego . I teraz wszystko chodzi o niebo lepiej, ale nie sprawdzałem jeszcze czy model dalej zbacza przy małych prędkościach. A tak wogule czy ten plastikowy pręcik jest normalny? Czy mój kolega ma jakąś nowszą wersje M18?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 8:12 pm 

Ja ostatnio kupiłem M18, przedni i tylny dyferencjał mam identyczny w konstrukcji, medalowy pret na to wchodzi duze plastikowe koło zembate do sródka cztery małe satelitki i na to wszystko wchodzą takie rureczki z zembatkami :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 8:44 pm 

Jakub Stolarski napisał(a):
A u mnie przedni zamiast tego metalowego pręcika niał taki plastikowy przykręcany z dugiej strony śrubką która trzymała spręrzynke, a spręrzynka trzymała wszystko do kupy.

(...)

A tak wogule czy ten plastikowy pręcik jest normalny? Czy mój kolega ma jakąś nowszą wersje M18?

Skąd ty wytrzasnąłeś ten model??? :shock: modele ze skręcanym przednim dyfrem były produkowane tylko na samym początku.... ja swój model kupiłem w lipcu `2004 i już w nim oba dyfry były identyczne - bez tej śrubki - Ty swój chyba kupiłeś dużo później - czy nie tak?

dyfer skręcany na śrubkę wcale nie jest gorszym rozwiązaniem - Xray zaprzestał jego produkcji kiedy tylko wypuścił opcjonalne dyfry kulkowe.

i jeszcze jedna uwaga techniczna na koniec - ten metalowy bolec ma tendencję do wysuwania się z tej dużej zębatki, dlatego radzę go posmarować klejem - np. kropelką przed wciśnięciem w zębatkę - to powinno nieco zwiększyć szanse, że bolec nie będzie się wysuwał, choć to nie zawsze skutkuje... oczywiście należy błyskawicznie usunąć z bolca i zębatki nadmiar kleju!

p.s. cieszę się, że przybywa posiadaczy modeli mikro - mam nadzieję, że ten przyrost przerodzi się również w przyrost liczby zawodników :wink: zapraszam na zawody :!:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 9:09 pm 

Ja swojego mikursa kupiłem po to żeby śmigać po domu :)
Jednak jako, że lubie się ścigać myśle powoli także o zawodach, jest tylko jeden problem. Nie zamierzam kupować jednego lub dwoch silników co zawody, dlatego ściągnołem sobie silnik bezszczotkowy. No i tutaj jest problem bo z tego co wiem Pan Jan Matukin powołuje się na przepisy EFRA a tam nie ma mowy o silnikach bezszczotkowych. Tak więc mój M18 ze wszystkimi opcjami z Xray'a będzie smigać po panelach jeno :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 9:27 pm 

Z tego co wiem, to na sezon halowy mają być dopuszczone bezszczotkowce. Chyba, że się mylę?

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 9:43 pm 

No chyba się mylisz :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 15, 2005 9:55 pm 

:cry: A gdzieś już o tym była mowa, że będą dopuszczone :cry: Ja miałem zamiar(mam) kupić M18 i mambe, i na zawody halowe z nią :cry: a tu kit :?

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 16, 2005 8:47 am 

Spokojnie Panowie! nic nie zostało jeszcze przesądzone - ja wierzę, że bezszczotkowce będą ścigać się na zawodach. Po sezonie przejeżdżonym na silnikach szczotkowych i po wielu próbach jazdy na bezszczotkowcach jesteśmy zbyt zdeterminowani, żeby tak łatwo odpuścić ten temat – bezszczotkowce mają zbyt wiele zalet, aby z nich rezygnować. Tak więc spokojnie możecie się w nie zaopatrywać – będziemy się na nich ścigać!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2