Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:25 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 22, 2005 9:08 pm 

Panowie. I ja jestem odpowiedzialny za czasami dosadne posty. Nie chcę się usprawiedliwiać. Mogę natomiast fragmentami innych postów innch osób wskazać przyczyny, że piszę tak a nie inaczej.
Tyle tylko że powstały kolejne posty które świadczą o niezrozumieniu mojej inicjatywy lub próby skierowania jej na boczny tor.
Moje zdanie jest następujące. Lok może zapraszać na rozmowy kogo chce. Ale uważam że to my sami powinniśmy wybrać naszych przedstawicieli do rozmów z LOK-m. I dać im do tego odpowiednie upoważnienie. Dlatego też nie chciałem wychodzić na łamach tego forum "przed szereg". Uważam że jesteśmy w stanie opracować petycje do władz LOK-u. I wtbrać odpiwiednie osoby do reprezentowania nas w LOK-u. Uważam że nasi przedstawiciele powinni zostać członkami Sekcji modelarstawa kołowego. Ja napewno nie będę się starał o taką funkcję. Po prostu się nie nadaję do dyplomacji. Ale uważam też że są osoby bardziej godne reprezentować nasze środowisko.
Zdaję sobie że jest to kolejna próba zmian. Ale jak nie będziemy wierzyć że się coś zmieni, to pozostaje tylko siąść i płakać. I pomyśleć o zmianie zainteresowań.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 10:59 am 
Panie Tadeuszu zaproszenie do rozmów przed posiedzeniem CKMLOK dla Pana M.Kapkowskiego i M. Pleskacza było moją incjatywą (ponieważ do grudnia jest trochę czasu)W dalszym ciągu zgoda na przyjazd (z rozliczeniem kosztów przejazdu) jest aktualna wybranych na spotkaniach przedstawicieli modelarzy samochodowych na jesienne posiedzenie CKMLOK.Poszerzenie Sekcji o osoby które by chciały współpracować reprezentując modelarzy jest sprawą modelarzy samocodowych i nikt z LOK-u za Was tego nie zrobi.Wyjaśniam Centralna Komisja Modelarstwa LOK składa się z przedstawicieli pięciu Sekcji (komandora, z-cy,trenera) którzy przedkładają swoje opracowane projekty).Ja zajmuję nie tylko sekcją modelrzy samochodowych,ale współpracuje z innymi sekcjami.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 12:12 pm 

Dziękuję za wyjaśnienia. Zaczyna być widać światełko w tunelu
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 12:12 pm 

Dziękuję za wyjaśnienia. Zaczyna być widać światełko w tunelu
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 7:27 am 

Mnie sie chyba wzrok ostatecznie juz popsuł, bo nie dość że nie widze swiatełka, to robi sie coraz ciemniej..Powstanie Ministerstwa Sportu jest WYŁĄCZNIE aktem politycznym i pozostaje bez żadnego związku z nasza czy jakiejkolwiek innej organizacji sportowej sytuacją..Panowie, trzeba sledzić prasę i ogladać Kurier TVP 3 Regionalnej :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 8:46 am 

Pisząc o światełku nie miałem na myśli powstanie Ministerstwa Sportu. Chodziło mi o wyrażaną publicznie przez p.Ciećwirza wolę wspólpracy. I to jest bardzo duża zmiana na plus.
Reszta należy do nas. Tyle tylko że po iluś tam latach mówienia i iluś tam próbach powołania innych organizacji modelarskich - teraz przyszedł czas na działanie. Musimy uzyskać realny wpływ na sprawy nas dotyczące. A możemy to osiągnąć gdy w Sekcji znajdą się w większości ludzie reprezentujący " nasze" ( czyli całego środowiska ) interesy. Potrzeba przyjąc plan działania i konsekwentnie go realizować. Ale do tego potrzebne jest zaangażowanie całego środowiska. Nawet tych zmęczonych obecną sytuacją. Pozdrawiam z nadzieją że może być już tylko lepiej. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 8:47 am 

Pisząc o światełku nie miałem na myśli powstanie Ministerstwa Sportu. Chodziło mi o wyrażaną publicznie przez p.Ciećwirza wolę wspólpracy. I to jest bardzo duża zmiana na plus.
Reszta należy do nas. Tyle tylko że po iluś tam latach mówienia i iluś tam próbach powołania innych organizacji modelarskich - teraz przyszedł czas na działanie. Musimy uzyskać realny wpływ na sprawy nas dotyczące. A możemy to osiągnąć gdy w Sekcji znajdą się w większości ludzie reprezentujący " nasze" ( czyli całego środowiska ) interesy. Potrzeba przyjąc plan działania i konsekwentnie go realizować. Ale do tego potrzebne jest zaangażowanie całego środowiska. Nawet tych zmęczonych obecną sytuacją. Pozdrawiam z nadzieją że może być już tylko lepiej. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 9:11 am 
Odpowiedż dla P.Macieja K. Zawsze są dwa wyjścia albo będzie lepiej albo będzie gorzej (jeżeli nie dadzą kasy na zawody) .Oczekujemy na posunięcia nowego Ministerstwa.
Ale uważam że rozmowy o zmianach oraz o działaniu w Sekcji trzeba prowadzić.Może nastąpić chwilowe załamanie finansowe poprostu trzeba będzie poczekać .

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 06, 2005 11:01 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Odpowiedż dla P.Macieja K. Zawsze są dwa wyjścia albo będzie lepiej albo będzie gorzej (jeżeli nie dadzą kasy na zawody) .Oczekujemy na posunięcia nowego Ministerstwa.
Ale uważam że rozmowy o zmianach oraz o działaniu w Sekcji trzeba prowadzić.Może nastąpić chwilowe załamanie finansowe poprostu trzeba będzie poczekać .

Więc dalej kontynuując temat zmian chciałbym żeby osoby reprezentujące nas zawodników wybierali zawodnicy. Powinna być osoba od modeli elektrycznych i modeli spalinowych. Osoby takie byłyby z nami na zawodach i starałyby się rozwiązywać nasze problemy. Chcielibyśmy sami wybrać sobie naszych przedstawicieli i to oni powinni współtworzyć przepisy a nie sędziowie.

Kolejną sprawa są sędziowie. Potrzeba nowych i ten fakt nie podlega dyskusji. Regulamin sędziowania powinien być ogólnie dostępny żeby każdy zawodnik miał prawo wiedzieć jakie sa jego prawa.

Kolejny problem. Kontrola techniczna i sędzia startowy. Sędzia główny nie jest od kontroli techn . i do tej roli powinna być wyznaczona inna osoba.
Ten sam sędzia powinien śledzić wyścig w celu udzielania kar zawodnikom.
Jak coś sobie przypomnę to jeszcze dowalę. Ciekawe czy odezwą się ,,nożyce,,

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 8:48 am 

Cisza ? Zatkało ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 6:54 am 

Nadszedł czas zmian. Oj nadszedł :(

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:26 am 

Zwołuję na GP Nowy Sącz NADZWYCZAJNE PLENUM !!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 10:27 am 

Tylko żeby sie nie okazało, że będzie pan w nim sam uczestniczył :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 24, 2005 12:32 pm 
Administrator forum

Temat zablokowałem - dyskusja prowadzi w tym wątku do nikąd.

Jeżeli ktoś będzie chciał sensownie coś napisać - założę temat od początku.

Zablokowanie tego tematu nie ma NIC wspólnego z cenzurą :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4