Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:17 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sie 07, 2005 7:39 pm 

Witam chcielibysmy sie dowiedziec czemu Nowy Targ zostal uznany jako mp a nie gp . W Murowanej Goslinie rozmawialismy z Janem Matukinem sprawa miala byc jeszcze obgadana. Powstal temat odnosnie tej sprawy zadna z osob odpowiedzialnych za range imprezy nie wpowiedziala sie(za to przyszlo duzo Pm-ow od zawodnikow - oficjalnie na forum nie pisali) Dlatego powstal ten temat. Jest kilka niejasnosci w zwiazku z ta impreza dlaczego na poczatku bylo mowione ze bedzie to GP (zawodnicy ktorzy brali udzial w rozmowie w Tarnowie potwierdzaja ta wersje). W zwiazku z dodatkowa impreza jak bedzie liczona punktacja do MP. Prosze nie odbierac tej wypowiedzi jako probe storpedowania imprezy w Nowym Targu (pelen szacunek i uznanie dla organizatorow ze chca rozwijac modelarstwo rc w Polsce). Prosze zworcic uwage na to jak impreza zostala opisana przez Janusza C. http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=8344 .
O tym ze bedzie to MP dowiedzielismy sie dopiero w Murowanej Goslinie na 2 tygodnie przed zawodami. Post ten ma na celu zawiazanie dialogu z ludzmi odpowiedzialnymi za strone organizacyjna zawodow zeby unikac takich niejasnych sytuacji w przyszlosci.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sie 07, 2005 8:08 pm 

Zgadzam sie z przedmówcą. Jeżeli już tak wyszło to należy liczyć punktacje tylko z trzech eliminacji. Ten kto nie pojedzie nie może być pokrzywdzony.
Mam nadzieję że na przyszły sezon kalendarz imprez zostanie dokładnie i wcześniej przygotowany.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 08, 2005 5:34 am 

Ja już wypowiadałem się na ten temat i wypowiem się jeszcze raz :wink:
Impreza w Nowym Targu miała być tylko i wyłącznie spotkaniem modelarskim, w Tarnowie właśnie tak to było przedstawiane. Teraz okazuje się, że będzie to eliminacja MP. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądać liczenie tej eliminacji czy dalej będa brane pod uwage 3 eliminacje czy też 4 :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 12:08 am 

WITAM

poniewaz czuje sie "informatorem" zmobilizowanym przez
Pana Jana Matukina do zmobilizowania jak największej ilości MT z mojego rejonu do wyjazdu NA IMPREZE PROMOCYJNĄ W NOWYM TARGU - według rozmów i ustaleń w grupie zawodników w Tarnowie ustalono ze bedzie to impreza "rozrywkowa" z grillem i nagrodami w wyscigach "rozrywkowych" i ze niebedzie to eliminacja do MP
i z tym nastawieniem miałem wyruszyć w nasze kochane góry z rodzina

( ja takze niechce być postrzegany jako torpedujący impreze ale MP zobowiazuja do rywalizacji i przezywania w inny sposob tej imprezy )

dlatego uwazam ze niepotrzebna byla cala rozmowa w Tarnowie i "ustalenie" jaka ma byc TO ranga imprezy

NIECHCE NAWET WSZCZYNAĆ ZAZARTEJ DYSKUSJI TYLKO PRZEDSTAWIC JAK WYGLADALA CALA SPRAWA

takze podziwiam to ze tor zostal zbudowany i beda zorganizowane zawody choć wolałbym sie spotkać przy grillu - poszaleć MT , poskakać na skoczni i w ten sposób wypromować te pojazdy - wydaje mi sie ze nawet byłoby to bardziej POKAZOWE i interesujące dla widzów i niemartwić sie o wyniki
- ale i tak przyjade bo sie bardzo nastawiłem na wyjazd w góry
( choć miał być rodzinny a bedzie sportowy - stety niestety )

POZDRAWIAM WSZYSTKICH - I CHCIAŁBYM SIE SPOTKAĆ W JAK NAJWIEKSZYM GRONIE MT !!!!!!

moze ktoś mi zarzuci ze łatwo gadać ale trudno coś zorganizować samemu - wiec od razu odpowiem - zawsze sa Ci którzy organizują co[/list]

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 12:12 am 

( coś mi przerwało pisanine )

..................i ci którzy sie ścigają ( ja raczej nigdy nic niezorganizuje bo ledwo mam czas na zawody i sa one kosztem pracy i rodziny )

Tytuł: nowy targ
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 9:50 am 

każdy organizator powinien starać się za wszelką cenę aby jego impreza miała jak najwyższą rangę i chwała organizatorom z Nowego Targu.Natomiast jazda na piknik z Gdańska do Nowego Targu uważam nie ma wogóle sensu,kiełbasa z grilla smakuje tak samo na wybrzeżu jak i w górach.

Tytuł: Re: nowy targ
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 12:53 pm 

marian.kala napisał(a):
każdy organizator powinien starać się za wszelką cenę aby jego impreza miała jak najwyższą rangę i chwała organizatorom z Nowego Targu.Natomiast jazda na piknik z Gdańska do Nowego Targu uważam nie ma wogóle sensu,kiełbasa z grilla smakuje tak samo na wybrzeżu jak i w górach.

Dla jednego ma dla drugiego nie ma, tak samo jak dla jednego ma sens gnanie z modelem przez całą polske a dla drugiego nie.
Tutaj nie poruszamy sensowności jedzenia kiełbasy w drugim krańcu polski, zadajemy bardzo proste pytania na które nie ma odpowiedzi.
Organizatorzy są po to żeby organizować a zawodnicy po to żeby jeździć jednak osobno raczej nie wiele zdziałają :)

PostNapisane: Wt sie 09, 2005 1:55 pm 

odpowiedz jest prosta!
prawdziwy modelarz pojedzie wszędzie na zawody i nie wazne czy to są mistrzostwa w samochodach czy w jedzeniu kiełbasy byle by to były fajnie zorganizowane zawody.

ps:wszyscy krzyczą ze mało eliminacji ze za mało jazd i co boicie się ze w ostatniej eliminacji dostaniecie po galotach?

PostNapisane: Wt sie 09, 2005 2:51 pm 

marian.kala napisał(a):
odpowiedz jest prosta!
prawdziwy modelarz pojedzie wszędzie na zawody i nie wazne czy to są mistrzostwa w samochodach czy w jedzeniu kiełbasy byle by to były fajnie zorganizowane zawody.

ps:wszyscy krzyczą ze mało eliminacji ze za mało jazd i co boicie się ze w ostatniej eliminacji dostaniecie po galotach?

Marianie , Ty chyba nie rozumiesz o co tutaj chodzi. Dodatkowa eliminacja w trakcie trwania sezonu , ujawniona około 2 tygodnie przed zawodami. Bardzo dobrze że jest dodatkowa , ale dlaczego zawodnicy którzy inaczej zaplanowali wakacje mają być pokrzywdzeni jeżeli nie mogą tam wystartować. Zasady liczenia eliminacji powinny pozostać bez zmian ( 3 elimin + MP) i wtedy nikt nie będzie czuł sie pokrzywdzony.
Skoro juz tak sie stało ze Nowy Targ jest eliminacją do MP to powinniśmy się cieszyć, z pewnością te zawody i ranga pomogą organizatorom w przyszłym roku zorganizować imprezę na jeszcze wyższym poziomie. Pamiętajcie , reklama dzwignią .....
Jeżeli będzie dobry odgłos tej imprezy to pomożemy także samym sobie .

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 3:48 pm 

tak masz racje Panie Marianie - po prostu jestem zdruzgotany ze dostane lomot - ( na kazdych zawodach martwie sie o wynik ) - po prostu kolejny raz przekonalem sie ze jest bezsensem pisanie na forum - pisze o czyms innym a gadanie zaczyna byc zupelnie nie na temat - kiedys pisano ze jestesmy jak te krowy co tylko rycza - potem ze tylko popisujemy sie przed blokami monsterkami i niepotrafimy sie zorganizowac ani jezdzic - teraz jak juz przestalismy ryczec i niemamy czasu sie spotkac pod " blokiem " ( czego bardzo zaluje ) pisze sie ze boimy sie przegrac - masz racje - boje sie przegrac - nawet jesli bylaby walka o przyslowiowa pietruszke - ale przyjechac zamierzalem i zamierzam bo lubie spotkac sie z innymi -

tylko tu chodzi o fakt zmiany w ostatniej chwili ( zaskoczenie ) i czy bedzie tak w przyszlym roku TYLKO O TO !!!

a mam nadzieje ze bedzie ze 30 MT albo wiecej
( i czy to bedzie wynikiem zmiany rangi zawodow )
bo jesli przyjedzie 15 to bedzie bardzo malo

PS co do okreslenia PRAWDZIWY MODELARZ - bo niejestem przekonany czy zawodnik zawsze jest prawdziwym modelarzem i odwrotnie !!!!!!!!
bo kupic model w sklepie i pojechac nawet 10 razy w zawodach moze kazdy i niemusi byc modelarzem nawet PRAWDZIWYM ( ale to uwaga czepialska z mojej strony )

PostNapisane: Wt sie 09, 2005 3:55 pm 

Artur ja może nie rozumię ,wiekszość modelarzy jednak tak.

W Jelczu zawody się nie odbyły i informacja o Tarnowie została podjęta na dwa dni przed zawodami i jak przestudiowałem listę startową nie zabrakło z niej ani jednego zawodnika w Tarnowie.A po drugie nikt nikogo nie zmusza startować w eliminacjach do Mistrzostw Polski są różne challange można tam się również wyjeżdzić i załapać na kiełbasę.

Marian

zjechaliśmy z tematu na kiełbasę(byle by nie wyborczą)

PostNapisane: Wt sie 09, 2005 4:03 pm 

marian.kala napisał(a):
Artur ja może nie rozumię ,wiekszość modelarzy jednak tak.

W Jelczu zawody się nie odbyły i informacja o Tarnowie została podjęta na dwa dni przed zawodami i jak przestudiowałem listę startową nie zabrakło z niej ani jednego zawodnika w Tarnowie.A po drugie nikt nikogo nie zmusza startować w eliminacjach do Mistrzostw Polski są różne challange można tam się również wyjeżdzić i załapać na kiełbasę.

Marian

Teraz to już ja zgłupiałem. Nie wiem o czym do mnie piszesz.
Jelcz - Tarnów to była zamiana miejsca a nie dołożenie kolejnej eliminacji , i jak mogło na niej zabraknąć zawodników z Tarnowa? - nie rozumiem.
nie poruszaj tematu ,,zmuszania,, i ,,kiełbasy,, na zawodach bo nie to jest tutaj miejscem dyskusji. Eliminacje są po to , żeby je zaliczać i w ich toku wyłonić najlepszego bo w przeciwnym razie nie ma sensu wychodzić z podwórka. MT chcą się ścigać w ,,cywilizowany ,, sposób i chwała im za to bo jest ich dużo i to właśnie sprawiło że klasy off-road ożyły na nowo.

PostNapisane: Wt sie 09, 2005 5:05 pm 

i doszedliśmy do sedna sprawy ,ranga zawodów ma wyciągać z podwórek wszystkich posiadaczy modeli i prowadzić ich do współzawodnictwa i oto napewno chodziło organizatorom z Nowego Targu a nie organizowania prowincjonalnej majówki.(przepraszam sierpniówki)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 5:36 pm 

Chyba jeszcze nie mieliśmy okazji spotkać się na zawodach, chyba nie miałeś okazji poznać zbyt wielu ludzi z klasy MT, bo jeśli byś poznał to byś wiedział, że pojechalibyśmy na zlot do Nowego Targu tylko po to żeby w luźnej atmosferze się spotkać, pogadać, pojeździć. Przykre, że organizatorzy próbują wymóc na nas na siłę przyjazd. Jeszcze smutniejsze, że osoby odpowiedzialne za przydzielanie rangi eliminacji MP nie stosują się do zasad, które sami tworzyli – jest jasny zapis, do kiedy ustala się kalendarz imprez. Jeśli oni się nie stosują do zasad to jaki przykład dają modelarzom?
Jeśli w tym sezonie był taki bałagan z przekładaniem imprez, dokładaniem nowych, robieniem 2 imprez w tym samym czasie to co będzie w przyszłym sezonie?
A swoją droga to czy, żeby impreza się liczyła to czy musi mieć rangę eliminacji MP? W Zgierzu impreza była bardzo udana mimo, że była niezależna od MP. Podobnie jeśli w Murowanej Goślinie zorganizowanoby zawody rangi GP to byśmy przyjechali, bo najważniejsza jest atmosfera a nie to co będzie napisane na dyplomach.

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

PostNapisane: Wt sie 09, 2005 7:13 pm 

marian.kala napisał(a):
prawdziwy modelarz ...

Takie małe OT bo bardzo mnie to intryguje.
Kto to jest prawdziwy modelarz ??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona