Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 7:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: So maja 28, 2005 11:30 am 

hej,
tyle mówimy o tych driftach krecimy filmy itp. a ja se mysle ze mozna by zorganizowac jakies minizawody driftu ?? co wy na to ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 29, 2005 5:13 pm 

Mi przysłowiowa "rybka" :wink: Tylko kto by temu sędziował?? Gdzie byś zrobił takie zawody??Jakie klasy byś potworzył (no bez (cenzura) :wink: nie będziesz startował np. pro4 który jest super wywazony z tl-ką i jakims spalinowcem jeszcze)
Moim zdaniem to można zrobić tak : zawody zrobić tush po zawodach driftingu samochdów 1:1 z udziłem tych samych sedziów (zalet nie trzeba wymieniac - propagowanie modelarstwa itp.)
A co do klas to trudna sprawa asle zawsze sie da rozwiązać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N maja 29, 2005 5:42 pm 

Keczus_16 napisał(a):
Mi przysłowiowa "rybka" :wink: Tylko kto by temu sędziował?? Gdzie byś zrobił takie zawody??Jakie klasy byś potworzył (no bez (cenzura) :wink: nie będziesz startował np. pro4 który jest super wywazony z tl-ką i jakims spalinowcem jeszcze)
Moim zdaniem to można zrobić tak : zawody zrobić tush po zawodach driftingu samochdów 1:1 z udziłem tych samych sedziów (zalet nie trzeba wymieniac - propagowanie modelarstwa itp.)

własnie tak myslalem ;) klasy jakas by sie potworrztylo ;) aa na zawodach 1:1 to nawet fajny pomysl myslalem jeszcze zeby zaprosic sadziow od 1:1 na nasze i gdies by se uzadzic :) :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 7:40 pm 

Eras21 napisał(a):
Keczus_16 napisał(a):

własnie tak myslalem ;) klasy jakas by sie potworrztylo ;) aa na zawodach 1:1 to nawet fajny pomysl myslalem jeszcze zeby zaprosic sadziow od 1:1 na nasze i gdies by se uzadzic :) :)

Powiem wam żę mam złe wspomnienia z czegoś takiego. W poznaniu na torze samochodowym jakis miesiac temu byly zawody 1:1 i firma modelarska szerokim echem mowila ze bedzie konkurs modeli. Fakt ze oprocz mnie z kumplem i moze jeszcze 2 osob nie bylo nikogo wiecej nie umniejsza faktu ze konkurs ten sie nie odbyl bo firma dala ciala (mimo ze siedzieli tam caly dzien i mieli to z organizatorem ustalone)
Więc trzeba jednak DUŻO żeby taki konkurs przeprowadzic...

Tytuł:
PostNapisane: N lip 31, 2005 6:55 pm 

Witam
dalo by rade takie zawody zrobic 9 - 10 wrzesnia na zlocie u Marka w Klodzku. Jak dalo by rade to tylko zeby jakies zasady ustalic i sposob sedziowania i czy ma byc to pojedynek kilku samochodow "bitwa" czy kazdy osobno. Jak macie jakies linki do ciekawych stron o drifcie Rc to dajcie mozne tam sie znajdzie zasady.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 5:11 pm 

http://forums.rcdrifter.com/about368.html
tu sa zasady zawodow driftingowych jesli ktos zna angielski na tyle zeby przetlumaczyc to bym bardzo prosil bo ja niestety tak dobrze nie znam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 9:11 pm 

a od czego jest słownik?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 9:12 pm 

ojej einglish trainslator i mammy w przybliżeniu (on libi robić banalne błędy - przekręcać zdania itp.)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 8:06 am 

Dokladnie tak jest. Ja korzystam z jakiegos slownika on line i moge Wam pokazac jak on tlumaczy jezeli ktos to zrozumie to nie ma problemu bo ja nie moge. a pojedynczo wyrazow nie bede wpisywal i domyslal sie jak to zlepic w calosc. Prosze raz jeszcze ze jak ktos zna na tyle angielski to niech to przetlumaczy bo skoro chcemy zawodow to z jakimis zasadami bo inaczej bedzie to samo co przed blokiem sobie jezdzimy!! A wedlug mnie to powinno wygladac jak pojedynek 2 aut na 2 okrazeniach toru z tym ze kazdy zakret powinien byc pokonywany na pelnym boku i wygrywa ten ktory 1 zakonczy 2 okrazenia. A kazda jazda bez poslizgu powinna byc rownoznaczna z punktami karnymi lub dyskwalfikacja. Jak macie jakies pomysly to piszcie razem cos napewno sie wymysli zeby kazdemu pasowalo. No to na tyle z tego tematu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 10:41 am 

Ta sa zasady dla aut "pelnowymiarowych". Jedynym odsnikiem do rc sa:
1. Auto musi byc w skali 1:10 z napedem elektrycznym
2. Dozwolone sa tylko czestotliwosci 27 i 75 mhzAM lub FM
3. Numer samochódu (wczesniej ustalony) musi sie znajdowac na przedniej szybie i po bokach karoserii.

Nie chcialo mi sie tlumaczyc calego tekstu, wiec znalazłem to:

Cytuj:
Wazniejsze rzeczy: silniki mozna modzic dowolnie, auto musi byc funkcjonalnie dwuosobowe (może być więcej).
Od zawsze konkursy driftowania są punktowane wedlug stylu przez 3-5 sedziow. Czas nie gra roli, sytuacja "ostatni na mecie wygrywa" jest jak najbardziej dopuszczalna. Sędziowie oceniają "na oko" szybkość, technikę, kąt i ogólną elegancję wykonania. Przy tym brane są pod uwagę możliwości samochodu, kto jedzie na krawędzi fizyki, ten ma większą szansę na punkty. Blokowanie przeciwnika, zwalnianie przejazdu etc automatycznie obniża punktację. W tych zawodach chodzi o to, żeby ten kto jest w wyścigu w parze pierwszy spier...alał ile sił w slniku przed drugim. Oczywiście poślizgami. Jeśli ten drugi go wyprzedzi (poślizgami), to oczywiście dostanie bonusa, ale nie za fakt bycia pierwszym, tylko za to, że poszedł jeszcze bardziej po bandzie.
Kolejnosc zawodow to najpierw przejazdy solo punktowane przez sedziow, z tych przejazdow wylania sie 16, ktorzy jada ze soba systeme pucharowym. Na koncu jest zwyciezca, a punkty przyznawane są pierwszym 10 zawodnikom, przy czym zwycięzca dostaje 20 punktow, a dziesiaty - 2.

Znalazłem to na forum streetracing.pl. Jest to wypowiedz jednego z userów - oficjalnych zasad driftingu (po Polsku) nie znalazłem. Oczywiscie sa to zasady dla normalnych aut jednak mysle ze mozna sie nimi pokierowac przy konwersji na nasze autka

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 10:57 am 

1. Auto musi byc w skali 1:10 z napedem elektrycznym

Hmm "musi" a co jeśli ktoś silnik spalinowy (może lepiej zrobić podział) spalinowe elektryczne. Oceny byłyby rózne względem klas.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 11:45 am 

Obcy wydaje mi sie ze takie zasady sa jak najbardziej prawidlowe i tak jak mowisz wartalo by a nawet trzeba z nich skorzystac. Sa proste i logiczne tak wiec chyba nie bedzie klopotow z ich zrozumieniem tak wiec nie bedzie zadnych sprzeciwow(w teorii). Podzial na klasy jest rowniez wskazany tak jak na innych zawodach RC. Co do sedziowania to mysle ze sami bysmy sobie poradzili bo przeciez kazdy potrafi ocenic czy kierowca daje z siebie wszystko. Mysle ze taka generalna probe mozna by bylo zrobic w Klodzku(jak wczesniej pisalem) na zawodach i zlocie klubu rc speed. Zawody odbywaja sie we wrzesniu tak wiec jest jeszcze troszke czasu na ustalenie wszystkiego i zrobienie probnego regulaminu. Czy ktos moze sie tym zajac?? bo jak nie to chetnie tego przypilnuje i gotowa prace opublikuje na stronie. Prosze o opinie

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 11:51 am 

A banzyniaki?? będzie ich mało ale zawsze coś.

Moim zdaniem powinno to wyglądać tak: na torze driftuje 1 zawodnik, ma 3 okrążenia na zebranie jak najwięcej punktów, punkty przyznawane za dobry drifti, a odejmowane za wypadnięcie za tor podczas driftu.

Klasy(no bez, nie będzies driftował tl-ka z puszką i np. sprintemn z 15T razem, tl-kę z puszką w drift wprowadzić nielada sztuka)(jak ktoś nie chce takiego podziału niech mówi, to tylko moja propozycja):

Poda propozycję klas elektryków, bo spaliny to przekrecę coś i będzie draka :wink: :

- amator:
- silniki puszki (mabuchi, jochnson, traxxas stinger, i graupchnerki (wiem troche jest między nimi różnicy, ale wzorowałem się na ts'e))
- podwozie te same co do ts'ów + sprint, sprint 2 i jeszcze coś się znajdzie :wink:
- opony - dozwolone są dowole nprzeróbki opon - od taśmy po pcv

- Drift sport:
- silniki do 15 zwoji, moga być dzielone max na 2
- podwozia - dowolnosc
- opony - jak w klasie amator

- Outlaw:
- silniki - dowolność
- podwozia - dowolność
- opony - dowolność
(jednym słowem outlaw)

- Micro:
- silniki dowolne szczotkowe
- podwozia - dowolnośc
- opony - dowolnośc

- Micro outlaw:
- silniki -dowolność
- podwozia - dowolność
- opony - dowolnośc

PS. ni "skakac" na mnie że coś nie tak napisałem, tylko moje przemyślenia... Chętnie pomogę przy robocie z przepisami, i też popieram wszystke pomysły Tomasza i Obcego, tylko te siliki...nie każdego stać(np. bezszczotkowiec vs puszka :lol: ) i jeszcze podczas poślizgu 2 model łatwo obic, a nikt tego nie chce

Ostatnio edytowano Cz sie 04, 2005 12:03 pm przez Michał Sękal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 11:59 am 

Wedlug mnie podzial na klasy jest super fajny tylko wedlug mnie w klasach nie powinno byc podzialu na rodzaj podwozia poniewaz jak ktos ma silnik seryjny np johnson 540 i ma podwozie yokomo czy inne tego rodzaju to dlaczego ma jezdzic w klasie outlaw z zawodnikami smigajacymi na silnikach typu 12T itd Jak dla mnie to powinna byc klasa micro, outlaw, i cos na zasadzie outlaw mini (czy tez inaczej -bez znaczenia) bez znaczenia ma podwozie lecz silnik musi byc "puszka"

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 12:01 pm 

oki poprawiam :] jestem wolny na sugestje.

EDIT:
Klase amator zostawiłem jak była bo tak to by każdy co ma tt albo inne ts'owe podwozie to by "siedział" (ale i tak liczy się FUN więc można i tam dać wszystkie podwozia)

PS. zawsze można w klasie Drift sport zmieńć zasady na silniki do 17T albo 18T

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona