Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 8:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 9:33 am 

Przede wszystkim jestem mile zaskoczony ilością zawodników, którzy nas odwiedzili. Naprawdę dziękuje za Wasz udział, bo nie ma przyjemniejszego widoku dla organizatora jak zadowoleni uczestnicy, widzowie i nowi zawodnicy, którzy po raz pierwszy brali udział w zawodach.
Zastanawiamy się nad zaplanowaniem do końca października 2005 jeszcze 4 takich imprez i zakończeniem całego cyklu fajnymi nagrodami. W tym tygodniu rozpoczniemy rozmowy z potencjalnymi sponsorami i mam nadzieję ze niebawem ogłosimy terminarz imprez.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie na temat organizacji imprezy, toru i Waszych potrzeb. Dla chętnych umieścimy na stronie http://www.hpi.pl galerię Waszych materiałów foto video z imprezy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 9:59 am 

Jak zwykle na zawodach klimat jest super, zawody w malince na dodatek maja przewage nad innymi bo sa fajne nagrody. Ale co do toru to mam pare uwag, ktore powinny byc uwzglednione aby zawody byly wysokiej klasy. Tor jest piszczysty i duzo ma roznych kamieni ktore byly regularnie wykopywane z tego piachu i mogly zniszczyc model, no i po pierwszym dniu tor byl przeorany i nawierzchnia juz bardzo kopna, na szczescie spadl deszcz bo jak by tego nie bylo to tumany kurzu by przyslonily chyba caly tor, a druga moja uwaga to te drzewa, ktore lezaly musza zostac zlikwidowane to jest zbyt niebezpieczne - powinna byc taka rura jak w Piasecznie oraz to drzewo ktore mialo byc sciete a nie zostalo sciete.

A pozostale rzeczy bardzo OK, jak zwykle Pan Makutni sie popisal i impreze poprowadzil doskonale, mila atmosfera napewno jeszcze bede tam chcial przyjechac aby powalczyc.

I tu musze podziekowac Robertowi Lubinie za to ze zostal na zawodach na drugi dzien aby nam serwisowac!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 10:33 am 

Jak dla mnie te zawody to był doskonały trening i sprawdzenie modelu przed zawodami w Murowanej Goślinie no i zdobycie kolejnych doświadczeń bo gdzie je zdobywać jak nie na zawodach. Tor może i miał pare niedociągnieć ale i tak szybkość jaką można było pokonywać ten tor był pierwsza klasa jak dla mnie choć czasami sie lubiało zderzyć z drzewkami, oponkami i Radziowi wjechać w gościa na rowerze powalając go na glebe:)

Było Fajnie i tak trzymać....

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 11:32 am 

Inicjatywa jak najbardziej ciekawa, można było posprawdzać model przed zawodami w Murowanej, jednak termin był troche za blisko Murowanej.

Co do toru to mogę powiedzieć, że tor szybki ale troche niefortunnie ułożony, jest pare miejsc w których trzeba jechać na "czuja" bo praktycznie modelu nie widać.

W piątek jak zobaczyłem tor to pomyślałem sobie, że ktoś tutaj robi sobie jakieś żarty. Byłem tam zaraz po oberwaniu chmury i tor wyglądał strasznie. W sobote było już lepiej tor został rozjezdzony i mozna juz bylo spokojnie jezdzic. Niestety nawierzchnia toru to piasek i w niedziele porobily sie dziury, byly momenty ze model wiecej czasu spędzal w powietrzu jak na zemi :)

Impreza ogólnie udana, miła atmosfera, zresztą w naszym gronie MT jest zawsze super atmosfera :D

Na tle innych zawodów off-road te wyrózniały się szczególnie a to właśnie za sprawą sponsorów, którzy ufundowali nagrody. Nie było wprawdzie pucharów ;) ale były nagrody o które aż chciało się walczyć. Prosze nie zrozumieć że pojechaliśmy tam wyłącznie dla nagród, sama możliwość rywalizacji jest ekscytująca a nagrody to piekne ukoronowanie tych zmagań.

Do pełni szczęścia brakuje tylko zmiany nawierzchni, poprawienia paru rzeczy, takich jak np usunięcie drzewa na zakrecie lub leżących bali przy hopach. Oraz wcześniejszego ustalenia terminów rozgrywanych zawodów, tak, żeby nie kolidowały z innymi ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 12:18 pm 

Z takich drobiazgów to bardzo mi się podobało to, że rano kiedy organizatorzy byli zajęci innymi sprawami on łapał się za łopatę i wygrzebywał kamienie z toru. Postawa godna naśladowania. Poza tym cieszy mnie, że była tam widownia - kto wie, może wśród widzów znajdzie się jakiś nowy zawodnik...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 12:33 pm 

Organizacja jak najbardziej godna naśladowania. Oprawa medialna,która napewno choć troche zareklamuje ten sport (szkoda że tylko na regionalnych mediach ale zawsze to coś).Dużo ludzi oglądających (nie zawsze stali w bezpiecznych miejscach) co też służy propagowaniu modelarstwa.Brawo dla sponsora oby było ich jak najwięcej.Jeśli chodzi o tor to w miare dobry napewno chłopaki wszystkie zaszczeżenia co do toru poprawią.Szkoda tylko ,że w IC8T było tak mało.Ogulnie ok.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 2:22 pm 

co do nawierzchni to organizator sie nie spodziewal ze po przejechaniu go walcem teren sie obnizy ( organizator planuje nawiezc gline wiec bedzie tak jak powinno byc ) , trzeba zlikwidowac te duze opony bo za nimi nie widac modeli no i to jedno drzewko na ktorym skasowalem prawy wachacz :)

schody na skarpe tez by sie przydaly :)

P.S.
Maciej Bartoszek napisał(a):
Oraz wcześniejszego ustalenia terminów rozgrywanych zawodów, tak, żeby nie kolidowały z innymi

nie bardzo rozumiem - czy ten termin kolidowal z czyms ?

Gratuluje udanego wystepu Raflee-mu bo pokazal ze umie przygotowac model na wysokim poziomie i jest z kim powalczyc wiec Panowie troche wiecej szaczunku do Raflee bo co niektorym duuuuuzo do niego brakuje :)

wyniki IC-8T :
1. Rafał Malczynski
2. Krzysztof Trella
3. Arkadiusz Gajzler

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 3:30 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):
P.S.
Maciej Bartoszek napisał(a):
Oraz wcześniejszego ustalenia terminów rozgrywanych zawodów, tak, żeby nie kolidowały z innymi

nie bardzo rozumiem - czy ten termin kolidowal z czyms ?

Tak kolidowały z planami niektórych zawodników. Dlatego klasa IC-8T była tak marnie obstawiona i niestety brakło tych najlepszych zawodników.

Krzysztof Trella napisał(a):
Gratuluje udanego wystepu Raflee-mu bo pokazal ze umie przygotowac model na wysokim poziomie i jest z kim powalczyc wiec Panowie troche wiecej szaczunku do Raflee bo co niektorym duuuuuzo do niego brakuje :)

wyniki IC-8T :
1. Rafał Malczynski
2. Krzysztof Trella
3. Arkadiusz Gajzler

No prosze, kącik wzajemnej adoracji
Widzę że, "Nieszczęścia chodzą parami" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 4:11 pm 

Jakich najlepszych zawodnikow brakowalo ?

Tez mam tytuly MP w tej klasie a ze ktos sie zapisal na zawody a potem olal to nie wina organizatora , bylo okolo 15 zgloszen do IC-8T , to raczej niepowazni sa zawodnicy ze robia w balona organizatora , po co sie wpisali na liste zgloszen ?

i kolego Bartoszek uwazaj z tym "kacikiem wzajemnej adoracji"

i nie wiem czy wiesz ale na jednych MP on-road w 2002 roku zdobylem w trzech konkurencjach jednego dnia 3 medale wiec nie pisz ze brakowalo najlepszych bo chyba nie jestes w temacie

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 4:19 pm 

Nie sprzeczajcie się - atmosfera na imprezie była taka fajna a tu się robi ferment :?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 4:27 pm 

Maciej troche przesadza i odrazu sie odgryza niepotrzebnie

Darek chce zrobic jeszcze 4 imprezy i napewno beda kolidowaly z innymi imprezami i bedzie trzeba z czegos zrezygnowac

Tyle imprez w roku to jeszcze nigdy nie bylo i nie mozna teraz wymagac by byl wiekszy odstep miedzy imprezami niz tydzien , poprostu kalendarz jest juz pelny i imprezy beda sie dublowaly.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 7:21 pm 

Faaaajnie bylo ;]. Tor na poczatku byl bardziej do plywania (w piatek po oberwaniu chmury)potem do scigania (sobota) :) a potem sie zrobil bardziej do przeprawy terenowej (niedziela) :) przed startem ic8 znaczy sie buggy
wyrywalismy z ziemi wystajace kamienie (wielkosci piesci) . Na finale mt ;) monsterki byly czesciej w powietrzu niz na ziemi :) ( trzeba bylo uwazac ) Ogolnie impreza udana :D pogoda straszyla straszyla ale sie udalo. Jak zwykle kilka aut ponioslo straty , wyscig finalowy pasjonujacy i zaciety do ostatniej chwili... Tor swiezutki wiec kilka niedociagniec o ktorych pisali koledzy wyzej bylo ale ogolnie ok.
Atmosfera swietna - miejmy nadzieje ze wszyscy spotkamy sie w Murowanej Goślinie!!! :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 7:41 pm 

....................

Ostatnio edytowano Wt sie 02, 2005 10:59 pm przez Krzysztof Trella, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 10:11 pm 

Impreza super, tor z małymi niedociagnięciami ale ogulnie fajny, bardzo miły organizator. Co ważne to zadbano nie tylko o admosfere na zawodach ale rownież po zawodach (sobota wieczorem gril i miła konkretna rozmowa).
Jak zwykle sędzia Matukin konkretny a przzy tym bardzo mily i uprzejmy.
Co jeszcze mi się podobało to duża publiczność, która niestety stała tam gdzie jej nie było wolno. Ale chyba jeden pan już wie co może zrobić rozpędzony model (roweżysta w którego udeżyłem przypadkiem)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 11:39 pm 
Raflee

Wkoncu moge cos napsaic :D
Zaczne od tego, ze tor wg mnie byl super... byly na nim pierwsze zawody i nierownosci wyszly na wierzch, ale to dodawalo tylko troche wiecej zabawy z jazdy :D Ja napewno przyjade na nastepne imprezy na tym torze- bardzo mi sie spodobal :D Jesli chodzi o opony, to roznie z nimi bywalo... ta po prostej i po hopce dobrze byloby zlikwidowac bo zaslanialy troche tor... ewentuyalnie moznaby je przeciac na pol to bylby troche nizsze a spelnialby swoje zadanie :D

Widze ze w tej klasie zostane chyba na dlugo... fajna sprawa i pierwsze zawody bardzo udane :D chociaz po tych problemach co mialem w sobote chcialem juz wracac do domu... ale widze ze warto bylo zostac na finaly :D
Co do atmosfery na zawdach - nie chce sie powtarzac, ale byla naprawde super ;)

PS. Dzieki Krzysiek :)

Ostatnio edytowano Pn lip 25, 2005 11:43 pm przez Rafał Malczyński, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona