Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:27 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 3:31 pm 

Piszę publicznie o sprawie zawodów o których rozmawiałem z p.Darkiem w Tarnowie. Jest ona następująca. Organizuje sie cykl pięciu imprez halowych. można to nazwać np. Puchar ....... ( miejsce dla sponsora strategicznego ). Jak taki się nie znajdzie to np. PKMS. Zawody są jednodniowe i tylko w klasach DTM. Tworzy się trzy klasy:
JUNIOR - dowolne podwozie, bez stabilizatorów, silnik nierozbieralny np. Johnson. W ramach tej klasy nagradza się dodatkowo najlepszego zawodnika jeżdżącego podwoziem Tamiya TT lub TL.
STANDART - bez stabilizatorów, reszta bez zmian
OPEN - bez zmian
W ramach tych trzech klas ewntualni sponsorzy mogą nagradzać najlepszych zawodników jeżdżących np. podwoziem Sprint 2, silnikami Orion , czy też uzywających baterie GP.
Tak jak napisałem wyżej - zawody jednodniowe. W piątek udostępnianie toru po jego zbudowaniu - nieobowiązkowe. W sobotę:
6.30 - otwarcie hali
7.00 - 8.00 - treningi
8.01 - 9.00 - treningi w grupach ( każdy z zawodników otrzymuje dwie lub trzy zawiszki. Na tablicy jest rozpiska jazd treningowych trwających po 6 minut. Zawodnicy zawiszając swoje zawiszki sprawdzają czy nie ma konfliktu kwarców. Trenuje naraz tylko 8 zawodników z jednej klasy.
9.00 - 9.30 - odprawa dla zawodników i otwarcie zawodow
9.30 - I eliminacja
11.00 - II eliminacja
12,30 - III eliminacja
14,00 - IV eliminacja
15,30 - 16,00 przerwa obiadowa
16,00 - I finał
17,00 - II finał
18,00 - III finał
19,00 - zakończenie zawodów.
Czasy mogą ulec skróceniu. Zakładam że startu odbywałyby sie co 8 minut. Może to i mało czasu, ale na pewno wymusi to dyscyplinę startową. Specjalnie nie piszę o kontroli kwarców. Zawodnicy wreszcie muszą być odpowiedzialni i pilnować numerów kanałów sami. Na zawodach w Lublinie zapewniam obecność osoby z analizatorem widma aparatury nadawczej. Bez względu na to czy ktoś będzie miał zakłócenia, czy też nie osoba używająca niesprawnej aparatury byłaby wykluczana z biegu. Jako normę proponuję przyjąć dane podawane przez producentów.
Taka rozpiska czasowa umożliwia start maksymalnie 88 zawodnikom. Zakładając obecność około 50 zawodników mozna skrócić czas zawodów, lub wydłużyć przerwy pomiedzy poszczegółnymi eliminacjami.
Sprawa najważniejsz. Startowe byłoby jedno na cały cykl zawodów i wyniosło by 100 zł. Przy wsparciu lokalnych sponsorów cxoś by zostało na nagrody.
Jak wspomiałem wcześniej deklaruję zorganizowanie jednej imprezy z tego cylku w Lublinie lub w pobliżu. Tadeusz Żelazo
PS. Wiem że paru zawodników wybiera się w tym roku na GP Pragi. Dlatego termin 11-13 listopada proponuje pozostawic wolny.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 3:55 pm 
Administrator forum

Tadeusz, a zapomniałes o naszych kochanych micruskach? :)
Chetnie tez byśmy posmigali :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 3:58 pm 

:D :D :D eeeeee no to mi sie podoba naprawde, zawody jednodniowe sa ok .Ale podoba mi sie tez pomysl organizowanai imprez bez udzialu LOK
tylko PKMS .Jak to w jednym z postow przeczytalem : fajna atmosfera i nie bylo zbednego gadania przez mikrofon co nie raz mozna uslyszec na innych zawodach .:D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 5:05 pm 

Marku. Nie zapomniałem. Celowo nie pisałem. A wyjaśnię Ci to przy najbliższej okazji.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 5:34 pm 
Administrator forum

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Kłodzko! Kłodzko!
Pomęczmy Marka

Nietrzeba mnie męczyć :) Po przeczytaniu tego tematu zaraz zadzwoniłem do Ani i zaproponowałem termin zawodów halowych w Kłodzku w listopadzie. Jaki to będzie dzień - zobaczymy, zależy to od terminów rozgrywek (możliwe że II ligi) koszykówki. Ale jedno jest pewne: zawody będą, jeździć będziemy na wykładzinie PKMS-u przywiezionej przyczepka z Warszawy :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 6:00 pm 

bardzo żałuję że ma być tylko DTM. niestety skoro tak to na pewno nie poprę tej imprezy, szkoda. Na pewno mnie nie bedzie bo nie bedzie mikro. :( Pomysł jak dla mnie co najmniej chybiony. Ale to ylko moje skromne zdanie

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 6:07 pm 

Proponuję wiadro zimnej wody na głowę. Napisałem propozycję cyklu imprez. Może tak być ale nie musi. PKMS chce zorganizować imprezę w Poznaniu i jak na razie wszyscy oprócz p. Derewińskiego ją poparli. Proponuję DOKŁADNIE czytać poszczególne posty, powoli je przeanalizować ( gdy są kłopoty ze zrozumieniem ) i dopiero zabierać głos. Ponieważ klasa "18" jest bardzo rozwojowa, sądzę że na pewno w Poznaniu będzie. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 6:43 pm 

Nie bardzo rozumiem, że jest propozycja (p. Żelazo) cyklu imprez w której pomija się dwie klasy (formułę, i M18) Zgadzam się z Marcinem D. Jak będą padać takie propozycje podziału (bo my z M18 nie mamy zamiaru rezygnować z zawodów) to niedługo każda klasa będzie miała swoje indywidualne zawody. Ciekawe skąd weżmie Pan sędziów i jak pogodzi startujących jednocześnie w kilku klasach. Pomysł nie trafiony, tak samo jak zawody jednodniowe.
Co do Poznania to oczywiście jeśli będzie tam M18 to ręczę, że się stawimy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:01 pm 
Administrator forum

Marcinie i Krzyśku - spokojnie. Tadeusz dał TYLKO propozycję zawodów i nic więcej.

Formułkę należy raczej powoli pomijać ponieważ liczba zawodników startujących w zawodach jest powalająca. Chłopaki sie już wypalili w formułce. Oprócz Jacka nikt nowy - a przynakmniej mogący zagrozić czołowej trójce - nie pojawił się na zawodach. Klasa nierozwojowa. Lub może inaczej - brak chętnych do startu w niej.

Co do micro - nie sądzę aby nas zabrakło na jakiejkolwiek imprezie halowej. Co do pomysłu 3-4 klasy - popieram jak najbardziej.
Jestem również za zmiana obowiązujących przepisów co do klasy standard (chodzi o dopuszczane silniki). W Polsce na zawodach można powalczyć, ale już w Czechach - chłopaki maja gdzieś silniki 27-zwojowe i zamiast nich stosuja o ile się nie mylę 17-zwojowe.

Jeszcze raz na koniec postu apeluję o spokój i opanowanie :) I prosze uważnie czytać wypowiedzi :) Propozycja nie jest równa słowu NA PEWNO.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:09 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Nie bardzo rozumiem, że jest propozycja (p. Żelazo) cyklu imprez w której pomija się dwie klasy (formułę, i M18) Zgadzam się z Marcinem D. Jak będą padać takie propozycje podziału (bo my z M18 nie mamy zamiaru rezygnować z zawodów) to niedługo każda klasa będzie miała swoje indywidualne zawody. Ciekawe skąd weżmie Pan sędziów i jak pogodzi startujących jednocześnie w kilku klasach. Pomysł nie trafiony, tak samo jak zawody jednodniowe.
Co do Poznania to oczywiście jeśli będzie tam M18 to ręczę, że się stawimy.

Nie wiem czy byles kiedys na zapwdach jednodniowych ????Wiec niewiem czy masz jakies podstawy by oceniac takie zawody .Chcialem Ci cos objasnic :jade na zawody do czech w sobote sa u Rajdka a w niedziele np w Trencinie
w takim wypadku moge zaliczyc obie strefy dlaczego bo zawody sa jednodniowe.Jest nieprawda ze na zawodach jednodniowych sie mniej jezdzi

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:15 pm 

Marek, ja to rozumiem. Mnie chodzi właśnie o tę PROPOZYCJĘ, ze tam Nas się pomija. Jak mamy to rozumieć? Ze teraz w Polsce będzie się liczyła tylko DTM 10? Sorry, ale myślę że to conajmniej "nietakt" w tej PROPOZYCJI.,
Co do STD to masz rację, zawsze byłem za tym, żeby iść naprzód, tak jak to robią inni (mam na myśli Europę).

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:21 pm 

Zaczyna mnie to już męczyć. To patrzenie na koniec własnego nasa prezentowane przez trzech reprezentantów "18".
Może przyjmiecie do wiadomości to że tylko w Polsce ta klasa jest traktowana "śmiertelnie" poważnie. Gdzie indziej jest to klasa "zabawowa", choć rewalizacja idzie na całego.
Może to do Was trafi że głównymi klasami w on-reod eletryków jest DTM. W tej klasie są rozgrywane ME, MŚ, serie zawodów GP. Tam pompują pieniądze sponsorzy. Tam są teamy i kierowcy fabryczni. Jeżeli chcemy coś znaczyć w Świecie to trzeba skoncentrować się na rozwoju klasy DTM.
I jak przeczytacie posty innych do doczytacie się że mają różne pomysły jak zrealizować w sumie ten sam cel : abyśmy coś znaczyli - na początek w Europie. Paweł też ma "18". Ale jeździ nią dla relaksu. Bo chcemy sie rozwijać, dlatego nacisk kładziemy na DTM. Zrobię zawody czy w ramach cyklu czy też nie. Tylko dla klasy DTM. Nie sądzę abym miał problemy z frekwencją. Wystarczy mi jak przyjedzie dwudziesty. W jeden dzień zaliczymy 5 jazd eliminacyjnych i po 3 finały. I każdy więcej skorzysta z takich zawodów niż z siedzenie dwa dni i czekania 1,5-2 godzin aby pojechać jeden bieg. Gro liczących się zawodników w klasach DTM to Tarnów.Nowy Sacz,Kraków,Łódź i Warszawa. Do najdalszego z tych miast jedziemy 4 godziny. Można "obskoczyC' zawody bez noclegów.
A wracając do klasy "18". Proponuję niektórym wycieczkę na zawody zagraniczne. Może to zmieni Wasz punkt widzenia.Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:22 pm 

Byłem w NS. Przerabialiśmy ten temat. Dla mnie wariant, że jadę kilka godzin, potem próbuję się zrelaksować przy czymś co lubię z myślą, że za chwilę znowu będę jechał kilkaset kilometrów - ODPADA. Jednodniowe zawody to mogą być (jak już ktoś w tym temacie proponował) lokalne do powiedzmy 50-100 km.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:38 pm 

OK kazdy ma prawo miec swoje zdanie . Moje zdanie jest inne :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:42 pm 

Dobry argument napisał Krzysztof, mnie osobiście także nie chce sie walić 300 km w jedną strone , i wieczorem wracać. Dodatkowym zmęczeniem jest pogoda w zimie i stan naszych dróg .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona