Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 25, 2026 7:16 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 1:27 pm 

Mam następującą propozycję.
Łódź i Zgierz leży po środku Polski.
Jesteśmy w stanie zorganizować większą ilość imprez w roku, zarówno na hali jak i na torze terenowym.
Dzięki temu mogłoby być więcej eliminacji w roku nie koniecznie tylko 4 czy 5.
Jeśli przyjmiemy ze punkty do MP liczą się z 3 najlepszych eliminacji to zawodnik będzie miał możliwość podjęcia decyzji gdzie i kiedy chce jechać.
Pytanie tylko czy LOK będzie chciał zwiększyć ilość imprez pod szyldem eliminacje do MP.
Jak Wam się podoba?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 1:47 pm 

Mnie sie pomysl podoba .

1. Nie wszystkie imprezy przeciez musza miec range eliminacji do MP

2. Zawodnicy chetniej jada na zawody cyklu "Puchar" czy "Grand Prix" - luzniejsza atmosfera i nie ma az tak duzego stresu zwiazanego z utrata punktow do eliminacji MP przy nieudanym starcie.

3. Dobrze by bylo gdyby w polsce pojawil sie cykl imprez z serii HPI CHALLENGE, XRAY CHALLENGE, MUGEN CHALLENGE ( mamy juz Serpent Series ) -------- ( szkoda ze nie ma silnego przedstawiciela firmy Mugen na polske )

4. Eliminacje do MP juz nie sa tak ciekawe jak np. Serpent Series i trzeba isc w tym kierunku ( tylko prosze mnie nie posadzac o probe likwidacji eliminacji do MP )

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 1:55 pm 

pozwolę sobie dodać swoje trzy grosze w kwestii "zawody jedno- czy dwudniwe" (choć może powinno się stworzyć w tym celu osobny temat?): też jestem za dwudniowymi imprezami - Pan Żelazo sam pisze, że aby podnieść poziom umiejętności należy jak najwięcej jeździć i trenować - zgadzam się z tym w 100%. oczywistym jest, że na zawodach dwudniowych jeździ się więcej niż na jednodniowych... proste. a czy będzie to jedna, czy dwie odrębne eliminacje - to już jest sprawa wtórna, dla mnie liczy się, żebym mógł jak najwięcej w tym czasie jeździć. jeśli mam jechać przez pół Polski do miejsca zawodów, co i tak wiąże się ze wcześniejszymi przygotowaniami, to wolę już tam być i jeździć dwa dni, a nie jeden - zawodów jednodniowych doświadczyłem raz (w NS) i to było dla mnie za mało.
co innego zawody lokalne - takie, na które jedzie się nie więcej niż te, powiedzmy 50 km - tu się zgodzę, że takie imprezy powinny być jednodniowe - tyle, że, póki co - takich imprez nie ma... gdyby były takie imprezy, wówczas być może imprez ogólnopolskich również mogłoby być mniej, może nawet mogłyby one również być jednodniowe - oby tylko suma czasu na torze na imprezach lokalnych i ogólnopolskich była większa niż obecnie...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 3:47 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):

Raczej nie o to mi chodziło.
Miałem na myśli dokładnie odwrotne rozwiązanie.
Proponuję, aby większość imprez była traktowana jako eliminacje a tylko 3 najlepsze wyniki były punktowane do MP.
Wówczas zawodnik miałby większa swobodę podejmowania decyzji gdzie i kiedy chce jechać.
Jeden pojedzie na wszystkie eliminacje bo ma czas, pieniądze i chce jeździć a drugi wybierze tylko 3 terminy i miejsca które najbardziej mu odpowiadają aby zakwalifikować się do finałów MP.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 5:00 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Krzysztof Trella napisał(a):

Raczej nie o to mi chodziło.
Miałem na myśli dokładnie odwrotne rozwiązanie.
Proponuję, aby większość imprez była traktowana jako eliminacje a tylko 3 najlepsze wyniki były punktowane do MP.
Wówczas zawodnik miałby większa swobodę podejmowania decyzji gdzie i kiedy chce jechać.
Jeden pojedzie na wszystkie eliminacje bo ma czas, pieniądze i chce jeździć a drugi wybierze tylko 3 terminy i miejsca które najbardziej mu odpowiadają aby zakwalifikować się do finałów MP.

Według mnei to bardzo dobre rozwiązanie. rzeczywiście nie każdy muis byc wszędzie a mimo to mieć szansę na dobry wynik. Podoba mi się taka koncepcja.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 5:35 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...Miałem na myśli dokładnie odwrotne rozwiązanie.

Oczywiście, że bardzo dobra propozycja.
Niezrozumiałe jest natomiast obstrukcyjne negowanie przez zawodnika z 3miasta zawodów w randze Mistrzostw Polski.

Tytuł: y
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 8:33 am 

Jeśli zawody będziecie traktować jak trening to zawsze będzie to poziom taki jaki jest.Na zawody zawodnik przyjeżdza wytrenowany i przygotowany sprzętowo,jak by to było gdyby piłkarz po meczu prosił sędziego o dodatkowy mecz bo miał zaciasne buty.
Klasa powinna być rozgrywana w jednym dniu.
Natomiast sezon letni powinien rozpoczynać się w maju i imprezy powinny być do września co tydzień i to zawodnik z tak bogatego kalendarza powinien wybrać i ustalić tryb startowy pasujący jego wymaganią

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 4:15 pm 

Każde zawody dają doświadczenie,nawet kontakt z bardziej doświadczonymi zawodnikami dużo daje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 6:48 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
kontakt z bardziej doświadczonymi zawodnikami dużo daje.

Swiete slowa. Niestety u nas kazdy chce od razu wygrywac i wstepuje do klasy w ktorej moze to osiagnac mimo, ze jego poziom jest niski. I taki zawodnik nigdy nie podniesie swojego poziomu. Ciekawe czemu tak sie wszyscy boja klasy open. A jesli nie ma klasy w ktorej mozna wygrac to trzeba taka klase stworzyc.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 7:21 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał
Ciekawe czemu tak sie wszyscy boja klasy open.

Mogę mówić tylko na podstawie własnych doświadczeń. A odpowiedź jest następująca. Bo do tej klasy trzeba dojrzeć. Paweł już w ubiegłym roku miał silnik do Opena. Ale po pierwszych próbach doszliśmy do wniosku że naturalną koleją rzeczy jest osiągnięcie pewnego poziomu w Standarcie. I taką drogę polecam innym.[/b][/quote]

Ostatnio edytowano Śr lip 13, 2005 7:25 pm przez Paweł Żelazo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 7:24 pm 

Moze od sezonu dywanowego ja sobie wystartuje w Standardzie. Przynajmniej wiecej osob tam jezdzi.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 9:52 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Moze od sezonu dywanowego ja sobie wystartuje w Standardzie. Przynajmniej wiecej osob tam jezdzi.

w standardzie wielu oszukuje bo klasa ta daje im wieksze mozliwosci manipulacji i kombinacji w silnikach jakie sie w Standardzie stosuje ... daj sobie spokoj , badz najlepszym wsrod najlepszych

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 6:28 pm 

Szanowny Arku.
Czy Twoją wypowiedź można zinterpretowac tak, że kto nie chce lub nie potrafi kombinować tak aby wygrywać w Standarcie, to idzie do Opena?
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 6:29 pm 

Szanowny Arku.
Czy Twoją wypowiedź można zinterpretowac tak, że kto nie chce lub nie potrafi kombinować tak aby wygrywać w Standarcie, to idzie do Opena?
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 6:33 pm 
Raflee

Raczej o to, ze sa przypadki "tuningu" silnikow w standardzie... i niestety z takimi osobami sie jezdzi, czesto nie wiedzac o tym...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona