Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Do załatwiania spraw związanych z wykupieniem i zapłaceniem za licencję sportową podczas zawodów w dniach 18-18/06/2005 w Kłodzku upoważniony zostaje Rafał Piesio.
Wnioski oraz pieniądze zostaną przekazane do LOKu (do mnie) niezwłocznie po zawodach.
Licencja zostanie w ciągu dwóch tygodni przesłana pocztą lub przekazana na zawodach. W sprawach związanych z licencjami proszę o kontakt na adres e-mail:
modelarskie@lok-zg.org.plDla porządku - licencja dla zawodników niezrzeszonych w LOKu - 40 PLN (senior), dla zawodników zrzeszonych w LOKu - 30 PLN (senior), juniorzy i młodzicy niezależnie od przynależności do LOK płącą 20 PLN.
Dla przypomnienia - wszyscy zawodnicy uczestniczący w Mistrzostw Polski zobowiązani są do posiadania ważnych licencji sportowych.
W miarę możliwości, na każdych zawodach będzie osoba, u której będzie można złożyć wniosek i dokonać wpłaty.
Z Poważaniem, Sekretarz CKM LOK, Zbigniew Ciećwierz
Panie Zbyszku,
Jakis czas temu zadalem Panu kika pytan (wyslalem na podany przez Pana adres e-mailowy) dotyczacych tych licencji i do dzisiaj nie otrzymalem oficjalnej odpowiedzi.
oto one:
1. Co dostaja zawodnicy za te 20, 30 lub 40 zlotych oplaty za licencje sportowa LOK?
2. Czy chcac startowac w 3 sekcjach trzeba bedzie placic za 3 licencje osobno?
3. Czy licencje beda musieli wykupic takze organizatorzy, instruktorzy, trenerzy i czlonkowie LOK jako ze sa wymienieni w zalaczniku do polisy OC?
4. Dlaczego numer polisy OC nie zostal umieszczony na odwrocie licencji sportowej?
5. Gdzie mozna sie zapoznac z Ogolnymi Warunkami Ubezpieczenia wymienionymi w zalaczniku do polisy OC?
Wczesniej zadawalem inne pytania i takze nie otrzymalem na nie odpowiedzi.
1. Jaka jest podstawa prawna wydawania platnych licencji przez stowarzuszenie?
2. Gdzie mozna znalezc szczegoly ubezpieczenia posiadacza licencji?
3. Na jaki cel przeznaczone beda pieniadze z oplat licencyjnych i jak czesto LOK sie bedzie z nich rozliczal?
Mam rowniez kilka pytan dotyczacych wniosku:
We wniosku znalazlem kuriozalna liste zobowiazan wymaganych od licencjobiorcy:
Cytat:
Zobowiązuję się do:
1.- uczestniczenia we współzawodnictwie sportowym prowadzonym przez Ligę Obrony Kraju;
2.- wykonywania obowiązków zawodnika zgodnie z Regulaminem imprez modelarskich Ligi Obrony Kraju;
3.- przestrzegania warunków uprawiania modelarstwa.
Ad 1. Nie dosc ze place za licencje to jeszcze zobowiazuje sie do "uczestnictwa we wspolzawodnictwie...".
Co sie stanie jak, mimo ze zaplacilem za licencje, nie wezme udzialu we wspolzawodnictwie?
Czy LOK nalozy na mnie kare administracyjna za brak uczestnictwa? A moze nasle na mnie US poniewaz mam nadmiar pieniedzy i place za licencje bez powodu?
Ad 2. Gdzie mozna znalezc ten "Regulamin imprez modelarskich LOK" zawierajacy ta liste obowiazkow zawodnika?
Ad 3. Co to sa warunki uprawiania modelarstwa?
Brakuje tu tylko "kierowniczej roli partii" i wszystko byloby po staremu.
Dobrze byloby znac odpowiedzi na te pytania zanim ktokolwiek z nas podpisze ten wniosek o licencje.
Dzisiaj nasuwa mi sie jeszcze kilka pytan dotyczacych samego "kartonika" z ktorego ta licencja jest zrobiona.
Jaka czesc oplaty licencyjnej jest wydawana na produkcje tych licencji?
Dlaczego licencja jest wazna tylko jeden rok?
Czy LOK przeprowadzil jakis przetarg na wykonanie i obsloge wydawania licencji? Jakby na to nie patrzyl LOK wydaje nie swoje pieniadze a zawodnikow.
Z powazaniem,
Marek Pleskacz
PL621 (WA269)