Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: tor w klodzku
PostNapisane: N cze 05, 2005 6:23 pm 

w pelni poieram sugestie lukasza kowalczyka naprawde scisk na koncu prostej jest niemilosierny i "bijatyka" o jak najlepsze miejsce co czasami dyskwalifikuje zawodnikow jazdzacych ostroznie i nie chcasych wdawac sie w "bijatyke"
pozdrawiam
mieczyslaw bas
pytanie do marka czy szykany w jakis sposob beda oddzielaly tory do jazdy moze to banalne pytanie ale tak na uspokojenie nerwow chcialbum wiedziec jesli to nie problem
a" propos tor jak wynika ze zdjec jest fantastyczny wielkie gratulacje!!!
m.b :P :D byle do przodu tak trzymac i zamawiac pogode oczywiscie piekna.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 05, 2005 6:35 pm 

Byłem dzisiaj na torze jeżdzić się nie dało ale jest super.Szykany będą przegrodzone,a więc skracać się nie da.Prosta kończy się długim dosyć szerokim łukiem.Myślę że zasługa Marka jest tak duża że drobne niuanse można poprawić po pierwszych zawodach jeśli oczywiście będzie konieczność.
Narazie robi ogromne wrażenie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 8:36 am 

Podium wydaje się być trochę wąskie . Chyba 10 zawodników się nie zmieści .

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 9:17 am 
Administrator forum

Podest ma 6,3 m długości i 2,1 m szerokości. Będą barierki i jak zdążę to zadaszenie też będzie.

10 zawodników wejdzie na spokojnie. Tyle samo szerokości miał podest na pierwszych zawodach w Kłodzku w 2003r. W 2004 był o 2m węższy i rzeczywiście ścisk był niemiłosierny.

Co do band: będą bandy z desek zamontowanych do asfaltu. Wymiary pojedyńczej deski to: 3 x 10 x 300cm. Bandy w żaden sposób nie będą zasłaniać zawodnikom toru. Będa ustawione tak aby nie udało sie wjechać na sąsiednie pasy jezdni.

Narazie jestem zmartwiony frekfencją na zawody spalinówek - zdecydowanie jest za mało zgłoszeń.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 9:55 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Podest ma 6,3 m długości i 2,1 m szerokości. Będą barierki i jak zdążę to zadaszenie też będzie.

10 zawodników wejdzie na spokojnie. Tyle samo szerokości miał podest na pierwszych zawodach w Kłodzku w 2003r. W 2004 był o 2m węższy i rzeczywiście ścisk był niemiłosierny.

Co do band: będą bandy z desek zamontowanych do asfaltu. Wymiary pojedyńczej deski to: 3 x 10 x 300cm. Bandy w żaden sposób nie będą zasłaniać zawodnikom toru. Będa ustawione tak aby nie udało sie wjechać na sąsiednie pasy jezdni.

Narazie jestem zmartwiony frekfencją na zawody spalinówek - zdecydowanie jest za mało zgłoszeń.

Bo zaczęli sie bawić baggusami :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:19 pm 

skoro zaczeli bawić się bagusami to po co było rozdzielać klasy mogli od razu przejść do bagusów. Udział brało wiecej zawodników na jednej imprezie było z kim pojezdzić. Może wystarczyło podzielić elektryki na sobotę a spalinówki na niedzielę. Po Mistrzostwach Europy gr B widać że narazie ich nie dogonimy bo kasa jaka wchodzi w grę jest nie na naszą skromną Polską kieszeń. To że będziemy więcej jeździć to więcej sprzętu zajedziemy no i braknie kasy. Jadąc na zawody w większym gronie zawsze jest taniej a i organizator ma mniejsze koszty. Uważam że niektóre imprezy mogły by być łączone sobota elektryki, niedziela spalinki. pozdrawiam :?

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:34 pm 
Raflee

Jestem tego samego zdania... ale wczoraj chyba jak to napsialem to zostalem zjechany, wiec nie widze przed tym rozwiazaniem jakiejs wielkiej przyszlosci :(

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 9:46 am 

Grzegorz, kiedy to udział brało więcej zawodników w startach klas spalinowych? Z tego co opowiadają nasi starsi koledzy to było 15 lat temu. Jeśli chodzi o Mistrzostwa Europy to nasz zespół w niczym sprzętowo nie odbiegał od naszych europejskich kolegów. Proszę, nie podawaj na forum nieprawdziwych informacji. Jeżeli miałbyś dużo kasy, super sprzęt myślisz, że byś ich dogonił? Na pewno nie! Ty do tej pory nie podjąłeś decyzji, w co chcesz się bawić... I tym między innymi różnisz się od zawodnika z Niemiec, który też liczy kasę i nie pojedzie na zawody dalej niż 20 km od swojego miejsca zamieszkania twierdząc, że paliwo jest bardzo drogie.
Nasz poziom w porównaniu do europejskich zawodników to właśnie skutek między innymi dotychczasowego trybu rozgrywania zawodów – modele elektryczne razem ze spalinowymi. A na pozytywne wyniki rozłączenia tych klas trzeba będzie poczekać kilka lat…

Pozdrawiam
Norbert

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 10:49 am 

Według mnie Norbercie niektóre aspekty podziału zawodów na elektryki i spalinówki już widać gołym okiem. Zawodnicy nie krzyczą już, że po przejechaniu 200 km pojeżdzą 15 minut modelem. Oczywiście te krzyki były w pełni uzasadnione kiedyś - teraz na kazdej imprezie jest 5 eliminacji, dużo czasu pomiędzy biegami. Problem polega tylko na tym ze niektórzy (bez nazwisk) jeszcze nie zdecydowali się konkretnie na konkretną klasę. A nie można miec pretensji do systemu, skoro jeździ się i elektrykiem i spalinką i braknie kasy. Problem tkwi w zawodniku a nie w sposobie rozgrywania imprez. Albo doskonali się w jednej klasie i wybiera się elektryka lub spalinkę, albo jeździ się wszędzie wszystkim.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 1:14 pm 

Dokładnie to co pisze Dawid.Każdy się cieszy z 5 eliminacji,bo można się najeżdzić.Myślę że niewielu jest takich,którzy jeżdżą i elektrykami i spalinowymi i przez nich nie wolno odbierać frajdy reszcie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 11:54 pm 

Jest w tym trochę racji co napisaliście ja nie napisałem tego po to by jeżdzić eklektrykiem w sobote a spaliną w niedziele bo sie nie zdecydowalem. tylko dlatego ,żę prowadze sekcje modelarską gdzie moi podopieczni jeżdżą elektrykami i trudno zarwać mi tyle sobót i niedziel żeby pojezdzić dla siebie i dla nich. Poza mną jest pewnie wiele osób które jezdziły razem an zawody mniejszym kosztem. Dobrym rozwiązaniem było by żeby eliminacje i finały rozegrać w niedziele a w sobote treningi kontrolowane bez musowego startu w sobote ponieważ zdaża sie tak że w sobotę wypada coś ważnego i w niedziele kiedy można by wystartowac to już nie wejdziesz do finału i po zawodach. Poprostu brak czasu. W Polsce nie ma dużej frekfencji w spalinówkach dlatrgo myślę że rozegranie czterech eliminacji i finałów dla dwóch klas jest możliwe zaczynając od rana.A propo ME gdyby chłopaki mieli więcej silników no i oczywiście szczęścia to dojechali by troszkę wyżej. Druga sprawa to brak szybkich torów typowo dla spalinówek w naszym kraju i w tym odstajemy. Co do M18 traktuje to jako trening zimą

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 10, 2005 9:42 am 

Jak narazie zgłoszonych jest 24 zawodników - 12 w bączkach i 12 i ósemkach. Co najlepsze - w IC-8 zgłoszonych jest dwóch Niemców z .... Team Serpent. Oj, będzie się działo. Dobrze że Marek wyprodukował to, bo jakby goście przyjechali np na zawody do Rudy to wyrobiliby o nas nieciekawe zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 11, 2005 10:27 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Sorki Marcus, ale zdecydowałeś się na ten tzw. profesjonalizm.
To właśnie są efekty... zawodnicy są niby zadowoleni zrozdzielenia zawodów ale organizator pewnie nie.

Tak tylko na marginesie chciałem dodać, utyrałes się po pachy zeby zrobić tor i zawody z prawdziwego zdarzenia, no niby są ale zawody dwudniowe dla 24 zawodników? Frekfencja ne za specjalna - bo własnie to Polska jest ....
mówiłem już o tym wczesniej.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 12, 2005 6:06 pm 

Czy to jest dyskusja na temat toru w Kłodzku?
W temacie głównym mam jedno pytanie - co mówią przepisy na temat ilości miejsca przewidzianej na jednego zawodnika - 80cm?
Będziecie jeździć po 7, czy to dlatego, że w spalinówkach jest po 12 na klasę i będzie po 2 grupy w każdej? - to chyba w tym momencie dobrze, że nie ma tłoku :)
Tyle, że w Top Stocku komus znowu się oberwie po głowie, jak będzie stał za blisko :)
Pozdrawiam
Jacek
p.s.
2.14. Podest dla kierowców musi mieścić 10 zawodników oraz spełniać następujące wymagania:

- wysokość minimum 1,5 m,

- odległość między kierowcami minimum 0,80 m,

- głębokość podestu minimum 1,25 m,

Tytuł:
PostNapisane: N cze 12, 2005 7:09 pm 

tor i podest jest super. tak narazie krótko i zwięźle.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona