Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 26, 2026 8:20 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 8:04 pm 

Czesc. Jestem poczatkujacym w tym temacie. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos pomoglby mi wybrac cos odpowiedniego. Odpowiedzial na kilka pytan i fachowo doradzil. Chcem kupic autko, jakiegos on-roada. Chyba zdecyduje sie na elektryka bo jest chyba tanszy w utrzymaniu ?? Chcem kupic cos dobrego i solidnego zebym mogl cieszyc sie autkiem toche czasu. Wypatrzylem cos ostatnio i powaznie zastanawiam sie nad jego kupnem. O to wlasnie on > http://rojna.pl/index.php?d=produkt&id=322 Zastanawiam sie czy to dobry wybor ?? Czy HPI to dobra firma ?? Czy nie wybrac cos Tamey'a ?? Zastanawiam sie takze czy przeniesienie napedu za pomoca paskow jest lepsze od klasycznego walka napedowgo ?? No, to narazie wszystko. Bardzo prosze o pomoc a takze jakies nowe propozycje. Dzekuje

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 8:34 pm 

Witam !
Masz dobry gust :) akurat hpi jest dobrą firmą, byłby to dobry wybór bo tam masz już wszystko czego Ci potrzeba. Co do przeniesienia napędu ja uważam, że lepsze jest przez pasek.No ale to tylko moje zdanie. A mknet ma tego sprint'a to Ci powie więcej.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 8:47 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Modelik bardzo dobry a co do przeniesienia napedu to juz byly takie temamty wiec sie znowu nie zacznijcie klocic!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 9:02 pm 

Ja mam sprinta ale nie 1 tylko 2 ale to mała różnica pasek jest dobrym rozwiązaniem jednym z błedów jakie popełniłem to pojechałem na plac który był zrobiony z kamyczków, i pasek zleciał ale w domu śróbokręt w rekę i zestaw narzedzi i boku założyłem ale jak chcesz mieć przedni napęd albo tylni to zdejmujesz albo jeden albo drugi pasek polecam zabawe z przednim pozatym skpoko modelik :D

Hpi Micro Rs 4 (Sprzedam)
"Asso RC18T" (Sprzedam)
Heli:
Trex 500 ESP
Trex 450 SE v2
Samoloty:
Rwd 5 by skazoo

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 9:07 pm 

Takze polecam. Swietny sprzet, pelna regulacja podwozia a i asortyment sprzetu tez nie najgorszy, przeciez niedawno powstal sklep HPI w Lodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 9:10 pm 

nie bedzie problemu aby zwikszyc w nim przeswit i polatac troche na piasku ?? AAAAAA co jeszcze do niego dokupic aby był "niezniszczalny" ?? co najczesciej sie psuje ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 20, 2005 3:12 pm 

jeżeli chcesz śmigać po piasku i mieć mocny model na takie wybryki to kup sobie Tamiya TL 01

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 20, 2005 4:11 pm 

Poczekac i kupic go z aparatura HPI jak w tym zestawie ?? Czy moze kupic juz nadwozie odobno i dokupic odpowiednie dodatki ?? Jezeli osobno to co proponujecie za sprzet do niego ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 20, 2005 5:22 pm 

Modelik jest spoko sobie niedługo kupie go (mam na raazie tl-01b i to mi wystarcza) a co do kupna z aparaturka HPI to jest tak:kupisz taniej z aparaturka HPI ale ona jest nieco gorsza od aparatur np. hitec agresor itp. ale na początek wystarczy(w zupełności) - tak uważam ale jeżeli sie myle to prosze o poprawki

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 21, 2005 8:37 am 

Na czym polega docieranie slinika elektrycznego ??? Jezeli kupie kola 26mm to czy nie beda wystawaly poza karoserie ? W tym modelu sa lozyska 10x15x4mm jezeli chcialbym zmienic na jakies lepsze to ktorych wymiarow musze sie trzymac ?? a moze musza byc takie same ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 21, 2005 11:20 am 

Paweł Sz napisał(a):
Na czym polega docieranie slinika elektrycznego ??? Jezeli kupie kola 26mm to czy nie beda wystawaly poza karoserie ? W tym modelu sa lozyska 10x15x4mm jezeli chcialbym zmienic na jakies lepsze to ktorych wymiarow musze sie trzymac ?? a moze musza byc takie same ?

Jeżeli masz łożyska a nie panewki to na razie nie masz po co ich zmieniać, a jeżeli się zużyją to wymieniając je musisz trzymać się tych wymiarów (średnica wewnętrzna x średnica zewnętrzna x szerokość).
Jeżeli chodzi o koła to nie wiem jakiej szerokości są w sprincie ale nawet jak byłyby to 24 to zakładając 26 to są one tylko o 2mm szersze więc różnica praktycznie niezauważalna.
O docieraniu silników elektrycznych było bardzo dużo pisane na forum. Jest kilka metod docierania, np poprzez podłącznie innego silnika (docierającego) pod silnik docierany, docieranie na niższym napięciu (poprzez podłączenie np 5 cel), docieranie w wodzie destylowanej. Jak chcesz dowiedzieć się coś więcej to zaglądnij na poniższy link:
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=4826

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 26, 2005 11:05 am 

Swietne autka sa z hpi. tylko hpi

Staraj sie pisac sensowne posty, jestes nowy wiec mozna Ci to narazie wybaczyc. m-peter

Tytuł:
PostNapisane: N maja 08, 2005 10:39 pm 

siemanko!
myśle że nie mogłeś znależć lepszego elektryka na rynku(jeśli chodzi o autko do zabawy) Na stronkach hpi spędziłem kilka ostanich miesięcy bo mają naprawdę solidne autka. Poza tym w polsce pojawił się oficjalny dystrybutor hpi: www.hpi.pl . Na tej stronce jest link do oficjalnego sklepu hpi w Polsce. Możesz u nich kupić wszystkie części standardowe i opcjonalne do sprinta. Zanim zdecydujesz się kupić go w sklepie poszukaj w allegro bo często sprzedają nowe nietknięte autka a w tańszej cenie.
pozdro!!!
:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 09, 2005 7:00 pm 

jaka jest roznica miedzy sprintem 1 a 2 ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 10, 2005 1:47 pm 

Paweł Sz napisał(a):
jaka jest roznica miedzy sprintem 1 a 2 ??

Napiszę ci to co producent napisał w katalogu(tak w ogóle to możesz ściągńąć sobie katalog w formie pdf, oto adres: http://www.hpieurope.com/ dalej dajesz download i catalogues i masz.
Co do różnic:
-nowa płyta podłogowa
-nowe wzmocnione wieżyczki amorków(więcej możliwości regulacji kąta nachylenia amorków)
-amorki takie jak w nitro 3 evo
-więcej możliwości regulacji kąta nachylenia kół w płaszczyżnie poziomej i pionowej
-pełne ołożyskowanie w łożyska kulkowe
Dużo by wymieniać - najlepiej ściągnij sobie katalog
Pozdro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona