Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 5:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 5:13 pm 

Macie rację . Większość była za . Żeby nie rozdzielać .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 6:11 pm 

lech pepliński napisał(a):
Macie rację . Większość była za . Żeby nie rozdzielać .

Tak , tak - a was było dwóch - Ty i Twój brzuch. :lol:

Temat już dawno zamknięty a Ty dalej swoje. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 8:23 pm 

Nie ja zaczynałem . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 11:20 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Tomek Massalski napisał(a):
Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Bardzo chcieliscie rozdzielenia spaliniakow od elektrykow wiec jest rozdzielone.

To chyba za duże uogólnienie. Byli tacy co nie chcieli.

Spojrzałem sobie do przepisów. Moim zdaniem wynika z nich, że w trakcie trwania sezonu żadne zawody będące eliminacją lub finałem Mistrzostw Polski nie mogą być przełożone. Dodam jeszcze, że uważam to za wielce niehonorowe zachowanie. Duża grupa osób spośród zawodników musi zaplanować sobie takie wyjazdy.

Tak Tomku, byli , ale większość jednak była za.

Jeżeli tak, chociaż tej większości nigdy nikt nie widział..( no question & answer sensor ) to mam pytanie po co w ogóle mieszacie Panowie w tej kwestii na forum?

Jeżeli powiedziało się A to trzeba trzymać się konsekwentnie...
profesionalizm ma być rozdzielony i ewaluować!
Więc po co ten kij w mrowisko, po co są potrzebne Wasze wypowiedzi na zasadzie:
... szkoda, że... to czy... tamto...
Gdyby były zawody razem Elektro-Spalina w Jelczu jak co roku - nic by się nie stało, zawody halowe zostały by pewnie rozstrzygnięte na zasadzie, o której tu wcześniej pisano- czyli wyniki top z poprzednich eliminacji -bo juz tak bywało.
Ale teraz widzę, że niewiele brakuje i problem się oprze o odejście Ojca Swiętego - wstyd!!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 12:59 am 
Administrator forum

Nieporozumieniem jest to że dorośli ludzie dali sie wciągnąc w dyskusje młodym (Maciek Litwin, Rafał Małczyński i inni) którzy oparli swój start w MP o pogrzeb Ojca Świętego i swój wyjazd do Rzymu na pogrzeb.
Uważam że jest to TYLKO i WYŁĄCZNIE wybór tych osób i dostosowywanie większości która już poukładała sobie plany związane z wyjazdem na MP - do garstki zawodników zakrawa na kpinę. Niestety.

Ta niby wiekszośc której nie pasowały zawody w sobote i niedzielę zaraz po pogrzebie Jana Pawła II i ZAKOŃCZENIU żałoby narodowej - to raptem 4-5 osób.

Co stało na przeszkodzie aby rozłożyć wykładzine w czwartek - skoro właściciel hali (czy też gospodarz obiektu) nie chciał nic robić w piątek? (w piatek i tak nikt na halę nie przyjdzie). Można było rozłożyć tor również w sobote rano i zrobić mniej eliminacji. Na marginesie dodam że włochom nie przeszkadzał wystep w lidze mistrzów w trakcie żałoby (śmiem twierdzić że włosi sa bardziej katoliccy niż polacy).

Teraz mamy pata: 3 imprezy w jednym terminie.
I w zupełności zgadzam się z Janem Pasiutem - będziemy na MP mieli po 9-10 zawodników w grupach, reszta pojedzie do Tarnowa gdzie najlepsi nie pojadą. A może sie myle i najlepsi też pojadą do Tarnowa??

Przecież można było zastosować sytuacje awaryjną nr 2. Wiadomo że wykładina w Tarnowie nie jest najlepsza i niszczy modele. Można było dogadać się z ludźmi z tarnowa i przetransportować do nich wykładzine LOK-u. Wtedy połączyć MP z GP TAMIYA.

Jest jeszcze jedno rozwiązanie - nr 3. Mnie osobiście ono nie pasuje (klasa E-18 Micro gdzi mam szanse teraz na mistrzostwo lub wicemistrzostwo polski pod nieobecnośc Grześka Nóżki i Wojtka Czerniawskiego) ale pisze o niej i rzucam taką propozycję:
Nie rozgrywać MP i tytuły rozdysponować wg. obecnego rankingu a puchary wręczyć w Nowym Sączu na I Eliminacji MP Elektryków. Prosta sprawa.

Można też jak sugeruje Grzesiek Nóżka rozegrać MP w maju na festiwalu modelarstwa w Łodzi.

Tylko decyzje trzeba podjąc SZYBKO. Bo narazie jest .... kupa zamieszania i rozłam pt. GDZIE POJECHAĆ?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 7:46 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Można też jak sugeruje Grzesiek Nóżka rozegrać MP w maju na festiwalu modelarstwa w Łodzi.

Tylko decyzje trzeba podjąc SZYBKO. Bo narazie jest .... kupa zamieszania i rozłam pt. GDZIE POJECHAĆ?
Dlamnie jest zecza oczywisto ze nieam juz co kombinowac ludzie dowiedzieli sie ze zawody beda za tydzieni i niema co tego zmieniac.Bo z tego co widze to teraz HMP sa przesuniete o tydzien teraz padla propozycja za miesiac moze zaraz ktos wysunie sie z teoria ze za rok lub 2 ?????

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:02 am 

Propozycja przesunięcia MP o tydzień padła równie szybko, jak decyzyzja o nie rozgrywaniu ich w ten weekend. Obie - jak widać z wypowiedzi kolegów - równie pochopne, co nieprzemyślane. Może jednak weźmy pod rozwagę termin majowy, gdzie mamy do dyspozycji:
1. wolny, zerezerwowany, uwzględniony w kalendarzu i niekollidujący termin;
2. dużo, a nawet bardzo dużo miejsca;
3. świetną atmosferę;
4. widownię, której żadne inne zawody w Polsce nie mają;
5. nagrody rzeczowe znacznej wartości -jeśli organizator Festiwalu chce zachować dotychczasową tradycję :)

Przeciw jest tylko jeden argument - przesunięte w czasie rozdanie pucharów i medali.

Oczywiście nie biorę pod uwagę kwestii odwołania imprezy w Warszawie, ale skoro ktoś wpadł na taki pomysł błyskawicznie, równie szybko może się z niego wycofać.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:09 am 

Pomysł Jacka jest bardzo dobry... Ja jestem za przesunięciem na maj

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:19 am 

Przepraszam, ale pomysł nie jest mój, ja tylko staram się w rzeczowy sposób wytłumaczyć, dlaczego go popieram.
Brałem (a raczej moi synowi brali) udział we wszystkich zawodach organizowanych na Festiwalu, i jeszcze raz muszę powtórzyć - takiej publiczności nie ma na żadnych innych zawodach modelarskich w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:26 am 

Rozmawialem wczoraj po poludniu z Panem Zbigniewem Ciećwierzem z Lok-u. Zawody o randze MP odbeda sie za tydzien w terminie 16-17.04.2005 w Warszawie a w tym czasie zawodow w Tarnowie nie bedzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 10:56 am 
Administrator forum

Łukasz, dość ciekawa informacja. W e-mailu z 7.04 od organizatora zawodów w Tarnowie p. Wojtka Brajowskiego - mam napisane że zawody w zaplanowanym terminie się odbędą w Tarnowie. Prosił aby tą informację przekazać.

No cóż, możliwe że LOK dogadał się z Tarnowem, ale wg. mnie jest to mało prawdopodobne aby Tarnów zrezygnował z imprezy u siebie. Jak jej nie zrobią w tym roku to w przyszłym może być im ciężko o sponsorów. Dla sponsora liczy się ciągłość imprez.

Zobaczymy. Czas pokaże co i jak.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 11:35 am 

Balagan robi sie coraz wiekszy i w sumie jestem zadowolony że jest ten podzial na meleksy i inne modele:)..to wymusza konsekwencję u zawodników a mam nadzieję że zaowocuje także wyższym poziomem we wszystkich klasach..kazdy sobzre się zastanowi zanim kupi model do kolejnej klasy i wybierze zawody na ktore pojedzie..Pozdrawiam. I proszę ..nie mieszajmy do naszych problemów Papieża.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 12:08 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Rozmawialem wczoraj po poludniu z Panem Zbigniewem Ciećwierzem z Lok-u. Zawody o randze MP odbeda sie za tydzien w terminie 16-17.04.2005 w Warszawie a w tym czasie zawodow w Tarnowie nie bedzie.
J Bardzo dobrze .A co do zawodow w maju
F.M to niewiem kto wpadl na ten pomysl zeby MP sie tam odbyly.Nakladanie jednej imprezy na druga.Musimy jezdzic na zawody zeby osiagnac poziom europejski a nie : to moze rozegramy MP z F.M o jak bedzie fajnie ludzie beda <a strefa znika>

POzdro

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 2:47 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Łukasz Kowalczyk napisał(a):
J Bardzo dobrze .A co do zawodow w maju
F.M to niewiem kto wpadl na ten pomysl zeby MP sie tam odbyly.Nakladanie jednej imprezy na druga.Musimy jezdzic na zawody zeby osiagnac poziom europejski a nie : to moze rozegramy MP z F.M o jak bedzie fajnie ludzie beda <a strefa znika>

POzdro

Ty chyba nie kapujesz o co chodzi...
chyba, że Ciebie źle zrozumiałem...
Owszem HMP można rozegrać nawet w opuszczonej bazie po-rosyjskiej
na ukrainie, ale co to da?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 3:11 pm 

Chyba mnie zle zrozumiales .Chodzi milo mi o to ze: zawody powiny rozegrac sie w terminie 16-17 w wawie.Najmniejasz role dlamnie odgrywa publicznosc
<Jesli chodzi akurat o te zawody> Teraz mysle zeby te zawody wogule sie odbyly a nie tak jak probonuja niektorzy zawodnicy zeby przekladac je zeby
ludzie podziwiali modele rc .Ale tak jak pisalem wczesniej <Jesli chodzi akurat o te zawody>

Pozdro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona