Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:05 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 11:08 am 

Zaremba Filip napisał(a):
Zawody w Tarnowie były 4 zawodami dla mojego syna.Nie mieliśmy nigdy żadnych problemów.Do Tarnowa jest z Wrocławia około 360 km.Zdążyliśmy na czas.Nie wpłaciliśmy pieniędzy na czas,ale na miejscu zdążyliśmy w czasie.Do pierwszego biegu mój syn ponieważ miał nową budę zapomniał zrobić otworu na pchełkę,konsekwencją było że nie pojechał .Też mógłbym prosić o chwilowe wstrzymanie startu ale tego nie zrobiłem bo modelarstwo ma wychowywać i uczyć.Tłumaczenie że się było w piątek nie wstanie przeraża mnie,"bluzgi" z podestu też czy o to chodzi.Ja za takie zachowanie zdyskwalifikowałbym zawodnika przynajmniej na kilka eliminacji.
Co do kwarcy, kwarce zgłoszone obowiązują i koniec.Przyszedł do nas w Tarnowie Ukrainiec i kazał nam zmienić bo oni mieli takie same.Zgłosiłem to sędziemu i nie było problemu (problem miał Ukrainiec),a kupowanie kwarcy w ostatniej chwili wprowadza zamęt.
Dowód na brak doświadczenia jest też taki że problemy twożą nowicjusze,a Maciek wstydził by się "walczyć" z młodzikiem Kubą.Przecież klasyfikacja jest osobna dla każdej grupy wiekowej

Witam.

Mam prośbę do p Zaręby.

Przeczytaj kolego doładnie informację na temat kwarcy i sytuacji z nimi powiązanej w Zgierzu, nim posądzisz kogokolwiek ( w tym przypadku mnie ) o "zament". Co byś zrobił , skoro wszystkie z kwarcy które masz są do tego biegu niewłaściwe. Chyba nie spakujesz się i nie wrócisz do domu, tylko będziesz się starał kupić odpowiednie.

Zaczynam odnosić wrażenie, że na forum w RC nie mogą się wypowiadać osoby , mające swoje ( być może odmienne ) zdanie . Jest to nie mile widziane ? Widzę , iż to że mam odmienne zdanie na niektóre tematy, za chwilę zakończy się moim linczem.

Prosiłem o wypowiedzi na niektóre tematy zawarte powyżej, postawiłem konkretne pytania i. Stawiam kolejne: Dlaczego nikt z Was do nich się nie ustosunkował, do tej pory,? Dlaczego np. Nikt jasno nie powie co na temat kwarcy i sytuacji w Zgierzu mówi regulamin ? Rozumiem, iż lepiej jest wyciągać , z kontekstu wypowiedzi, cytaty, które wypaczają sens całej wypowiedzi. Jeśli o to chodzi to , zadaję sobie pytanie : Co ja tu robię ?

Pozdrawiam

Robert Goś

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 11:09 am 

Panowie.
Świat całkiem zwariował. Nikt nie położy kresu niewybrednemu zachowywaniu się MAćka Litwina?. Ci którzy startują dłużej znają jego "wyczyny" sportowe i nie tylko. Proponuję aby nikt więcej nie zabieraj już głosu w powyższym temacie.
Ja też wiele razy krytykowałem sędziów i organizatorów. Ale robiłem to w sposób rzeczowy i nie rzucałem inwektywami. Zróby oddzielny temat i tam piszmy swoje uwagi. A temat Maćka Litwina zostawmy jemu samemu.
PS. Wiadomośc specjalna dla Roberta Gosia. Jak w tej dyskusji zabierze głos p.Tadeusz Berbady to będzie koniec świata. Między p.Tadeuszem a Maćkiem nie ma róznicy kilku klas w kulturze osobistej. Między nimi jest przepaść.
Stare Żelazko

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 11:17 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Panowie.
Świat całkiem zwariował. Nikt nie położy kresu niewybrednemu zachowywaniu się MAćka Litwina?. Ci którzy startują dłużej znają jego "wyczyny" sportowe i nie tylko. Proponuję aby nikt więcej nie zabieraj już głosu w powyższym temacie.
Ja też wiele razy krytykowałem sędziów i organizatorów. Ale robiłem to w sposób rzeczowy i nie rzucałem inwektywami. Zróby oddzielny temat i tam piszmy swoje uwagi. A temat Maćka Litwina zostawmy jemu samemu.
PS. Wiadomośc specjalna dla Roberta Gosia. Jak w tej dyskusji zabierze głos p.Tadeusz Berbady to będzie koniec świata. Między p.Tadeuszem a Maćkiem nie ma róznicy kilku klas w kulturze osobistej. Między nimi jest przepaść.
Stare Żelazko

Witam , p.Pawle.

I właśnie dlatego, uważam ,iż skoro p.Bernaby został "wywołany do odpowiedzi" powinien w tej sprawie przedstawić swoje stanowisko i wyjaśnić kwestie, ze swojego punktu widzenia, które zasugerował Maciek. I to powinien byc , moim zdaniem koniec tego tematu.

Natomiast jestem jak najbardziej za, stwożeniem oddzielnego tematu do pisania swoich wniosków i uwag.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 11:33 am 

Ja także uważam iż Pan Bernady powinien zająć swoje stanowisko w tej sprawie... Do tego czasu poczekajmy ze swoimi innymi spostrzeżeniami na ten temat...

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 11:43 am 

Filipie, Sprawa wygląda tak iz jakby nie patrzec jestem JESZCZE na hali młodzikiem .... :| tak wyszlo jakos dziwnie

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 1:00 pm 

To tym bardziej dziwne bo ja jeszcze nie piję i chyba Kuba Bernady też.
A jeśli chodzi o kwarce czy było kiedyś tak w wyższych klasach,ja jeżdże też w standarcie i mam jeden kpl.kwarcy a w standardzie jest więcej zawodników.Czy ja mam takie szczęście czy Pan Goś takiego pecha,a może trzeba się wcześniej zgłaszać żeby sędziowie mieli czas ustalić.
Proponuję sprawdzać listy zgłoszeń z faktem zaistniałym bo można wpisać co bądż a potem mieć inne kwarce i robi się zamieszanie.
Na przyszłość obym nie miał pecha trafić kiedyś na podeście obok Maćka,mam dopiero 13 lat i ciężka szkoła życia jest przedemną....

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 1:13 pm 
Administrator forum

Odnośnie sytuacji w Zgierzu i kwarców:

Zawodnik startujący z niższym numerem startowym - jeżeli stwierdzi konflikt z kwarcami zawodnika z wyższym numerem startowym - ma OBOWIĄZEK zmienić kwarce tak aby nie kolidowały z innymi zawodnikami. Ma tez OBOWIĄZEK - powiadomić sędziego o dokonanej zmianie oraz dopisać na liście startowej (wywieszonej na tablicy) numer kwarcu. Tak to brzmi mniej więcej.

Jeżeli nie dopełni tego - niech sie nie dziwi że bez względy na wiek zawodnika zostanie zdjęty z pomostu.

I nikt nie będzie dla jednego zawodnika powtarzał biegu.

Jak sam zauważyłeś będąc na zawodach - w eliminacjach można poczekać - zwłaszcza w pierwszej kolejce - na dopasowanie kwarców w razie konfliktu.

Robert, co do swojego zdania na temat zawodów i wszystkim co z nimi związane: teraz masz zdanie NOWICJUSZA - poczekamy 2 sezony i zobaczymy jak się Twoje zdanie zmieni. A zmieni sie i to radykalnie. Zwłaszcza jak pojedziesz 400km na zawody.

Jeszcze jedna rzecz do kwarców:

Ostatnie zawody w Tarnowie: jadę eliminacje w klasie micro, dojeżdżam do skraju toru i autko wariuje. Są zakłócenia (na starcie było wszystko OK). Co sie okazało: młody zawodnik nie wyłączył aparatury po biegu, a osoba przyjmująca radia do depozytu nie zwróciła na to uwagi.
I co, mialem prosić lub rządać od sędziego powtórki biegu? A miałem takie prawo. Otóż nie - nie zrobiłem tego.

Co do sprawy Maćka i Kuby. Zastanówcie się w co się dajecie wplątać?? Maciek idzie na imprezke, ma w du..... zawody, przychodzi za pięc 9 na zawody, ma pretensje do sędziów i próbuje udowodnić że to z powodu tego że syn sędziego startuje w zawodach nie dopuszczono go do startów. PARANOJA.

Robercie, nie pisz nic na gorąco. Przeczytaj kilkakrotnie to co piszą inni, przemyśl sprawę i napisz odpowiedź na drugi dzień.

Niniejszym stwierdzeniem zamykam ten temat. Chyba sprawy są jasne dla wszystkich. Jak nie - prosze o kontakt na PM.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4