Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 28, 2026 7:55 pm

Autor
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 1:02 pm 

Wydawało się, że wszyscy ludzie zajmujący się sportem RC to mili, kulturalni, pomagający sobie nawzajem koledzy, ale niestety - ukradziono nam w Zgierzu z pudełka komplet 30 sprężyn i mały komplet 4 czerwonych sprężyn do Xraya.
Nie szkodzi, w obecnej sytuacji nie ma to znaczenia.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 1:37 pm 

Ja zawsze byłem zdania, że modelarze to porządni ludzie a jednak zdarzają się wyjątki. Od dziś będę lepiej pilnował sprzętu na zawodach.

PostNapisane: Wt mar 08, 2005 2:09 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Wydawało się, że wszyscy ludzie zajmujący się sportem RC to mili, kulturalni, pomagający sobie nawzajem koledzy, ale niestety - ukradziono nam w Zgierzu z pudełka komplet 30 sprężyn i mały komplet 4 czerwonych sprężyn do Xraya.
Nie szkodzi, w obecnej sytuacji nie ma to znaczenia.

nie jest powiedziane, że był to ktoś z zawodników - jeśli pamiętacie, to już w sobotę po południu, a w niedzielę praktycznie przez cały dzień, w zasadzie każdy kto chciał, miał dostęp zarówno na tor jak i do naszych stanowisk - harcerze pilnujący początkowo porządku gdzieś zniknęli...

może kogoś z widzów zaswędziała ręka i nawet nie wiedząc na co mu się te sprężyny przydadzą, zgarnął je ot tak - bo się dało... akurat Wasze stanowisko było z brzegu, przy samych schodach na trybunę i antresolę oraz blisko wejścia....
ale prawdopodobna jest również wersja, że to jeden z nas, modelarzy był tym złodziejem :-(( jest mi z tego powodu przykro... o takich sytuacjach trzeba zawsze informować - okazuje się, że stanowisk nie można zostawiać bez nadzoru.... szkoda... wielka szkoda...

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 2:12 pm 

Mam powiedzieć kto? - ok- sobota rano, małe zamieszanie i już, ale tak jak napisałem, to może być problem, ale dla Was, ja mam inne.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 2:34 pm 

Jeśli wiesz kto sobie "pożyczył" te rzeczy, a był to któryś z zawodników, jak najbardziej powinieneś się tą informacją podzielić z innymi. Leży to zarówno w Twoim jak i wszystkich zawodników interesie.

Pozdrawiam

Gosiu

Jacek Ochociński napisał(a):
Mam powiedzieć kto? - ok- sobota rano, małe zamieszanie i już, ale tak jak napisałem, to może być problem, ale dla Was, ja mam inne.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 3:17 pm 

Ponieważ nam kiedyś na zawodach w dziwny sposob zapodziało siekilka sztuk narzędzi, to uważam Jacku że powinieneś podać przynajmniej klasę w jakiej staruje osoba co do której masz podejrzenia. Nikt nie będzie mógł Ci zarzucić że oskarzasz kogoś bezpodstawnie ( bo przecież nie złapałeś go za rękę ) ale dla innych będzie to sygnał ostrzegawczy. Ja co do opisanej sytuacji też mam pewne podejrzenia i już uważam na tę osobę. Pozdrawiam.
PS. Tylko szybkie i zdecydowane nagłośnienie tego przypadku pozwoli a przynajmniej zminimalizuje możliwośc powtórzenia takich sytuacji w przyszłości. Stary Żelazko

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 3:41 pm 

W pewnej sytuacji sam widziałem że kręciło się pełno wyrostków o podejrzanym wyglądzie,chodzili i obserwowali.Ale jak zobaczyli że patrzę to się zabrali.Szczerze mówiąc to się dziwię i tak że tylko to zginęło.Po prawej stronie od sędziów było przejście przysłonięte banerami a pod nimi torby zawodników zaabsorbowanych zawodami,chwila nieuwagi ...
Nie znam jeszcze dokładnie środowiska modelarzy ale dotychczasowe doświadczenia mówią mi że wspólna życzliwość i pomoc wzajemna często bezinteresowna wyklucza takie zajścia.Ale czarna owca może się trafić nawet w najdoskonalszym stadzie.
Uważam że trzeba to napiętnować bo nikt nie będzie jeżdził na zawody z ochroną,a na stolikach leżą często b.drogie rzeczy.
A chciało by się popatrzeć jak syn jeżdzi,a nie doglądać dobytku.
Stary Zaremba

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 4:14 pm 

mnie w warszawie zginal komplet zawodniczych opn HPI 27R ... napewno nikomuy nie sprzedawalem bo kto by kupil takie dwie opony ? ... cztery rozumie ale dwie ? a napewno nie sprzedawalem bo pamiec do takich rzeczy mam ,sam sie dziwilem jak to sie stalo i dlugo sie zastanawiaelm nad tym faktem ..... ale zupelnie nie mam pojecia kto i kiedy.
Moze to w czyms pomoze , dochodzenie to dochodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 4:15 pm 

Możliwe że to ta sama osoba

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:35 pm 

Przykre , ale takie rzeczy się zdarzają . Na moim koncie już są akusy selekcje, ***** i pamiętna komórka w Nowym Sączy. Niestety od tamtej pory widzowie nie mają wstępu do mojego boxu a każdego niestety traktuję jako potencjalnego złodzieja( za wyjątkiem zawodników) Kolega koledze nie zwinie takich rzeczy - choć bywają i wsród nas czarne owce

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:39 pm 

Akurat - Szanowny Kolego - to wydarzenie miało miejsce w boksie dla zawodników, gdzie w danym momencie ŻADEN z widzów nie miał wstępu.
Organizacji zawodów w Zgierzu - poza ostatnimi momentami przed dekoracją - nie można absolutnie nic zarzucić.
Pozdrawiam .

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 6:02 pm 

Niestety przykre jest to że wśród nas jest taka osoba. Mnie tam nie było i na takich zawodach jestem wyczulony na pilnowanie sprzętu