Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 4:57 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 4:17 pm 

Bo widzisz Jacku , Pan Sędzia Jan Matukin chce nam wmówić , że punkt przepisów o stabi.... w klasie DTM standart usunął na NASZĄ PROŚBĘ . :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 4:24 pm 

Tomek Massalski napisał(a):
Jacku. Zajrzyj do obecnie obowiązujących przepisów. Nic tam nie ma o zabranianiu stabilizatorów i dlatego cała ta dyskusja.

wiem :(

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 4:27 pm 

lech pepliński napisał(a):
Bo widzisz Jacku , Pan Sędzia Jan Matukin chce nam wmówić , że punkt przepisów o stabi.... w klasie DTM standart usunął na NASZĄ PROŚBĘ . :D

wszystko to przypomina mi afere Rywina oraz zapisy w ustawie
ktoś usuną ważny zapis w Naszych przepisach

pytanie dlaczego??

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 7:10 pm 

Bo chce być Ważny , bo chce mieć ;Wadze(czytaj władzę)(starsi pomiętają Jacka Fedorowicza) :D :D

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 8:35 pm 

Panie Leszku.
Jak nie może być normalnie, to chociaż niech będzie śmiesznie. Skoro cytuje Pan Jacka Fedorownicza to ja też: PZU ubezpiecza Twoje mie-nie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 9:33 am 

:D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 10:07 am 

Jedni o zupie, inni o d..., a inni jeszcze o czymś innym.
Ja rozumie to tak. W Polsce , jak i na całym świecie publikując przepisy w odpowiednim miejscu ( u Nas Dzienniki urzędowe, Monitory ) przyjmuje się że obywatele zostali zapoznani ze stanem prawnym. I nieznajomość tego prawa nie zwalnia ich z odpowiedzialności gdy to prawo przekroczą. Dlatego rodzi się pytanie gdzie można zapoznać się z obowiązującą wersją przepisów. Tu powinien wypowiedzieć się przedstawiciel LOK. Logiczne jest że powinno być to ( w dobie rozwoju internetu ) na oficjalnych stronach internetowych ZG LOK. I taką wersję przepisów wtedy zamieszcza strona RCauto czy inna. Nie podejżęwam Marka jako administratora tej strony że sam manipulował przy przepisach. Zamieścił taką wersję przepisów jaką dostał od wiarygodnej dla niego osoby. Ale jeżeli obowiązujące przepisy pozwalają w klasie DTM standart stosować stabilizatory, to kto chce niech je stosuje. Do czasu aż się nie zmieni przepis.
Moim skromny zdaniem nie ma co już tego ruszać. Niech tak zostanie. Może natomiast ktoś wreszcie weźmie się za kontrolę silników. Bo co p przepisie, jak śedzia stwierdza że nie skontroluje silnika, bo LOK nie ma pieniędzy. Koszt silnika to raptem 150 zł. I jeżeli są uzasadnione podejrzenia to warto to zrobic. Dla przykładu.
Natomiast po raz kolejny zgłaszam propozycję aby od sezonu 2006 w klasie DTM Standart dopuścić silniki 19 zwojowe.
Ma to związek z wypowiedziami Jacka. Są one w jego stylu, czyli kiedyś to było dobrze, wysoki poziom, klasowi zawodnicy. Sa to wypowiedzi w stylu: Kiedy będzie lepiej? Lepiej już było. Nie neguję że w Polsce poziom najlepszych zawodników na pewno jest niższy niż najlepszych w Europie czy na Świecie. Ale o tym mogła by nas przekonać bezpośrednia konfrontacja. A takie nie ma. Pisałem o ME 2005 w Danii. I cisza.
Dlatego proponuję zmanę dopuszczonego w Standarcie silnika aby podnieść poziom. Bo jest to etap przejścia z silnika 27 zwojowego do 9 czy 12 zwojowego jakimi jeździ się na świecie.Stare Żelazko
PS I. Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji, bo pomijając jedną wypowiedź nie znalazłem tu inwektyw czy słow które można byłoby uznać za obraźliwe. Problem dotyczy całej naszej społeczności i przenoszenie dyskusji na prive nie jest najlepszym rozwiązaniem.
PS II. Nie chce mi się szukać na forum rcbalta mojej wypowiedzi sprzed ponad roku. Proponowałem aby ktoś mi dostarczył przepisy EFRA a ja sfinansuje ich tłumaczenie. I do dziś czekam, bo moja propozycja jest nadal aktualna.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 10:39 am 

I wszystko sprowadza się do tego , o czym mówimy od lat i prosto w oczy , a mianowicie że modelarstwo jest dla Ligi Obrony Kraju jak wrzód na DUPiE .(Samo słowo chyba nie jest obrażliwe , a jeżeli, to proszę zmienić na stosowne)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 5:41 pm 
Administrator forum

Z całym szacunkiem leszku dla Ciebie - jak możesz sądzić że jest to jak wrzód na dupie??

Pyskujemy wszyscy a nie robimy nic żeby to zmienić. Przepraszam - robimy i to dużo w wypowiedziach i konstruktywnych dyskusjach na TYM forum. I zapewniam Cię że przez Twój czas nieobecności na zawodach halowych w tym sezonie wiele się zmieniło na lepsze.

Może to tylko moje odczucie, ale jeżeli kiedyś przyjechałem na zawody 400km to chciałem na drugi dzień jeździć 3 finały nawet w B lub C, a w eliminacjach nie 3 eliminacje ale 4 lub 5.

Otóż tak juź jest. Jeździmy dużo. A finały są rozgrywane po 3 biegi wszędzie tam gdzie finał jest pełny (10 zawodników po eliminacjach).

Kolejna zmiana: wyniki wywieszane na tablicy albo zaraz po biegu albo z opóźnieniem po następnym.

Zawody zaczynają sie punktualnie. Sędziowie przychodzą na halę z ustalonymi grupami i podziałem na godziny startów. Lista jest gotowa przed zawodami bo : zapisujemy się poprzez tą stronę, a sędzia ściąga już gotowca (prawie że).

Kolejna rzecz: nagrody rzeczowe na zawodach. Pojawiają się powoli sponsorzy nagród. Narazie nagrody za pierwsze miejsce - ale są.
Brakuje jeszcze dyplomów dla całęgo finału klasy TOP-STOCK - dla tych najmłodzszych.

Co do przepisów:

Jeżeli teraz jest zapis o możliwości stosowania stabilizatorów w standardzie - to chociać częśc uważa że to jest złe, to dyskusja wynikła po zaczęciu sezonu 2005 a ten zapis się nie zmienił od zeszłego roku. Co za tym idzie - Ci co czytali przepisy mogli uzywać stabilizatorów i nie bać się dyskwalifikacji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 6:17 pm 

Witjcie !!
Śledze tą rozmowe od początku , i mam pytanie czy stabilizatory aż tak dużo dają ???? bo w Standardzie jestem początkującym .
I gdzie można dostać Stabilizatory do Xraya ??
Pozdrawiam

Teraz : LIGHTNING Pro R (i silnik LRP28R) z Futabą 3PK :D
Było : X'ray T1 Evo 2 , TL-01 i HPi Savage 25 ,Serpente impulse carbo

Tel. kom 695-606-272
GG: 5752021

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 7:41 pm 
Raflee

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Kolejna rzecz: nagrody rzeczowe na zawodach. Pojawiają się powoli sponsorzy nagród. Narazie nagrody za pierwsze miejsce - ale są.

No wiesz... ostatnio w Zgierzu byly nagordy rzeczowe dla wszystkich stojacych na podium :) w Warszawie w sumie tez :D

Ale jak jest naprawde z tymi stabilizatorami? Bo ja bym sobie np. je zalozyl wystartowal, a pozniej, zeby mnie nie zdyskfalifikowali za to ze je mam :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 11:13 pm 
Administrator forum

Masz racje Rafale. Drobne przeoczenie.

Prawda o tym jest chyba tylko jedna - jak się nie umie jeźdizć bez stabilizatorów to i one nic nie dadzą.

Jak to mówia w górach: " Same stabilizatory, Panocku, nie pojadom, chocby nie wim co cłek robił" :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 10:06 pm 
Raflee

Jezdzic napewno nei naucza... ani ejsli jktos jezdzic nie ptorafi to dalej nei bedzie umial, ale osoby ktore juz maja torche jazd za soba moglyby cos zmienic w swojej jezdzie... :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2