Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 8:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 10:29 am 

Michał Karpiński:
Cytuj:
Rojna trzeba troche czytać a te cytaty to możesz....................

MICHAŁ czytaj dokladnie, cytat ten nie jest z reklamy SPEKTRUM, jest to cytat STEVE POND z czasopisma RADIO CONTROL CAR ACTION, jest to najbardziej cenione czasopismo o samochodach r/c na swiecie.

Spektrum bylo testowane przez ponad rok czasu przez czolowke najlepszych zawodnikow swiata, jest to juz sprawdzone urzadzenie ktore podbija swiat modelarstwa. Nie jest to urzadzenie wyprodukowane przez "kowalskiego" w stodole.

MICHAŁ ja nie pytalem czy pisales prace inżynierską, ALE pytam skoro sie tak strasznie wypowiadasz ze to urzadzenie jest g.... warte to chyba na wlasnym doswiadczeniu z uzadzeniem tym sie opierasz :?: CZYLI posadasz juz SPEKTRUM i go dokladnie sprawdziles :?: :?: :?: Bo zaden "INZYNIER" nie zdignozuje na samej TEORI ( bo tobie sie wydaje ze cos jest dobre albo zle ) Po co sie wypowiadsz skoro NIE posiadsz takiego urzadzenia :?: a twoje gdybanie zostaw dla SIEBIE :!: Wiec o piep....... nie pisz bo wychodzi na to ze sam piep....... bez sensu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Sanva 8
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 2:49 pm 

moduł ma swoją antenę indywidualną i nie ma żadnych zakłóceń,mam to i działa doskonale.
Jeśli chodzi o przepisy europejskie to nie moduł a moc wyjściowa nadajnika jest ważna.Mam to zainstalowane w sanvie 8 i taki zestaw jest dopuszczony na całym świecie(posiada certyfikat)
Jest to użądzenie rewolucyjne i o klasę lepsze od tradycyjnych kwarcy które bardzo często padały.
Marian
ps:nomen omen Michał mam to w twojej aparaturze
tylko dużo prądu bierze

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 6:44 pm 

Spoko wiem że może jest to lepsze tylko mówię ze częstotliwość na której to coś pracuje jest strasznie zaśmiecona i tyle w tej chwili przechodzi się na inne częstotliwości wybiera się wyższe standardy bo ten nie ukrywajmy ma kilka lat :wink: i nie jest to nic nowego czym można byłoby się tak szczycić jak to robią w RADIO CONTROL CAR ACTION i zgadzam się co do jednej rzeczy ze jest to wygodniejsze ale czy oni testowani to w Europie bo nie pamiętam? Jeśli chodzi o Europę jest ona znacznie bardziej rozwinięta jeśli chodzi o bezprzewodowa transmisję danych. Chciałbym zobaczyć ten system wtedy gdy ktoś w sąsiadującym domu obok toru modelarskiego zacznie rozmawiać przez telefon bezprzewodowy lub włączy mikrofale :D ale spoko może się uda, system ten ma poważne wady o których nikt nie będzie wspominał a Ty czytasz tylko to co jest napisane nie popierasz tego innymi źródłami wiem że możesz mieć racje nie kwestionuję tego ale mam wrażenie że jeśli poczytałbyś na ten temat więcej miałbyś takie same obawy z niecierpliwieniem czekam na wejście takiego urządzenia na częstotliwość 11GHz

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 10:33 pm 

Zgadzam się 2Ghz jest starsznie przepełniona u nas w płońsku chcieliśmy zrobić sieć bezprzewodowa i neistty zakłucenia sa za duże. W tym czasie nie było jescze 5GHz dostepnego sprzętu. A co do urządzenia to dobry pomysł chchiałbym to przetestować :D

Tytuł:
PostNapisane: So mar 12, 2005 11:17 am 

Dlaczego wnioskuje że futaba jest najlpesza?? Chodziło mi głównie o to że futaba jest najstarsza firma :) dzieki czemu ma najwieksze doświadcznie

Tytuł:
PostNapisane: So mar 12, 2005 2:28 pm 

Jeszcze jedna kwestia o ile przykłady które podałem wcześniej są mniej prawdopodobne ale zobaczymy co się dzieje gdy ktoś włączy Bluetooth w telefonie, jak wiemy pracuje on na tej samej częstotliwości i jest jeszcze jedna kwestia ma on system który pozwala skakać 1600 razy w ciągu sekundy po częstotliwościach :lol: chcę zobaczyć tą aparaturkę w takiej sytuacji oczywiście nie będzie tam mowy o zakłóceniach typowych dla normalnych aparaturek bo taki system nie pozwala na takie numery ale będzie spore zwolnienie transmisji danych co spowoduje wydłużenie czasu reakcji. :D Swoją droga Rojna bardziej ufam ludziom którzy naprawdę znają się na technologii myślę tutaj o wielkich organizacjach niż ludziom którzy sprzedają takie urządzenia :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 12, 2005 7:31 pm 

Panowie
Trochę powagi.

Wszystko o czym piszecie było już poruszane w innym poście.
Z całym szacunkiem. Jeżeli zaczniecie obrzucać się błotem to skasuje cały ten post, który oprócz awantury nic nie wnosi.

Pozdrawiam obu Panów Michała i Grzegorza.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 12:06 am 

przepraszam jeśli kogokolwiek ograziłem

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 2:40 pm 
-=ADA$=-

jesli skacze 1600 razy na sekunde po czestotliwosciach, to czas na jaki wskoczy na nasza bedzie 1/1600 sekundy, czyli niezauwazalny dla czlowieka

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 3:00 pm 

Ale jesli przeczytalbys mojego posta to bys wiedzial, ze wtedy komputer w aparaturze zaczyna "myslec" po tym jak sygnaly sie zaklucaja i takie odwieszenie tego kompa, czyli zmiana czestotliwosci w takiej sytuacji bedzie trwac pare sekund.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 4:06 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Panowie
Trochę powagi.

Wszystko o czym piszecie było już poruszane w innym poście.
Z całym szacunkiem. Jeżeli zaczniecie obrzucać się błotem to skasuje cały ten post, który oprócz awantury nic nie wnosi.

Pozdrawiam obu Panów Michała i Grzegorza.

• jak dużo prądu?
• jakie akumulatory?
• jak długo działają?
• jaki ma zasięg?
• jaka była cena?

mam zamiar kupić do swojej JR R1 jestem poważnie zainteresowany

podobno już niebawem będzie dostępny w ofercie sklepu http://www.rojna.pl
Grzegorz możesz potwierdzić

Dzięki
Jacek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2