Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:03 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 5:03 pm 

Rozdzielenie zawodow elektrycznych od spalinowych to dobry pomysl,ale wiaze sie ze zwiekszeniem ilosci zawodow,moze byc ciezko z tym..ale nie wszystko musi byc od razu.Proponuje zastanowic sie nad dtm standard,jest to klasa z bardzo liczna iloscia zawodnikow,ale nasze standardy roznia sie od tych swiatowych gdzie uzywa sie silnikow 19zwojowych.Wiec rzuce takie pytanie,czy zmienic w tej klasie przepis co do slinkow i dostosowac sie do reszty krajow,czy zlikwidowac ja calkowicie i zostawic tylko openy,a dodatkowo wprowadzic micro jako tania klase od ktorej kazdy mogl by zaczynac?Po za tym zrezygnowac z e-10 i formuly,oraz e-12?Prosze o powazne podejscie do tematu,bo to wedlug mnie kluczowa sprawa w rozkreceniu naszych umiejetnosci 8)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 5:11 pm 

E-10 to juz chyba umarła. Ostatni rycerze odpuścili sobie w zeszłym roku :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 5:57 pm 

widze, ze w tym watku przy okazji zostalo poruszone pare innych tematow - i dobrze (niektore z nich - np. kwestia zorganizowania srodowiska modelarskiego w Czechach czy rewizja przepisow w klasie dtm standart zasluguja jak najbardziej na wlasne watki na tym forum - najwazniejsze jednak jest to, ze mniej lub bardziej dyskusja nadal toczy sie wokol modeli micro...

co do petycji - no wlasnie przeciez w tym watku pisalem, ze rozmawiam na biezaco z LOK-iem na temat dodania klasy micro oraz opublikowalem fragment listu wyslanego do p. Wojciecha Brajowskiego, ktory organizuje zawody w Tarnowie, tak wiec zapewniam Was, ze cos w tej kwestii jest robione :D
nie chcialbym zapeszac, ale jestem praktycznie pewien, ze bedziemy sie scigac modelami micro - kto wie - byc moze juz w Tarnowie :wink: - kiedy juz bede mial jakies konkretne wiadomosci na pewno tu je zamieszcze...

kolejna sprawa - problem z dodaniem klasy micro oraz likwidacja "wymierajacych" klas nie istnialby, gdyby byly jasne przepisy mowiace o tym jakie warunki powinny zostac spelnione i przez kogo, aby nowa klasa zostala wlaczona do rozgrywanych w naszym kraju zawodow, jak rowniez kiedy klasa zostaje wycofana z programu zawodow.
moim zdaniem liczba zawodnikow posiadajacych modele w danej klasie i deklarujacych chec brania udzialu w zawodach jak najbardziej powinna byc czynnikiem decydujacym o utworzeniu takiek klasy. trzeba byloby tylko okreslic jaka powinna byc ta minimalna liczba. drugim warunkiem powinno byc oczywiscie stworzenie przepisow technicznych do tej nowej klasy.
jesli zas chodzi o likwidacje klasy - sprawe moglby zalatwic przepis mowiacy o tym, ze jesil np. na X czy Y kolejnych eliminacjach MP pojawi sie mniej niz Z zawodnikow, to klasa ta automatycznie jest likwidowana.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 11:29 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jest to kolejny głos w temacie rozłączenia elektryków od spalin i to dowodzi że elektrykom także to przyniesie korzyści.

Artur,
sorry, nie obraź się, ale ostatnio nie widziałem Twojego posta gdzie nie bylo by wspomniane na temat "korzyści" rozłączenia spalin od elektryków,
a tutaj rozmawiamy praktycznie o skali 1:18 i jej promocji.

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: N sty 23, 2005 12:20 pm 

Sławek Siw. napisał(a):
Jest to kolejny głos w temacie rozłączenia elektryków od spalin i to dowodzi że elektrykom także to przyniesie korzyści.

Artur,
sorry, nie obraź się, ale ostatnio nie widziałem Twojego posta gdzie nie bylo by wspomniane na temat "korzyści" rozłączenia spalin od elektryków,
a tutaj rozmawiamy praktycznie o skali 1:18 i jej promocji.

Odpowiedziałem na posta Patryka Raczyńskiego.Sam wypowiadasz sie w tym temacie pomimo zadeklarowania nie startowania w tej klasie. Po to jest forum.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 23, 2005 3:26 pm 

Odpowiedziałem na posta Patryka Raczyńskiego.Sam wypowiadasz sie w tym temacie pomimo zadeklarowania nie startowania w tej klasie. Po to jest forum.

No tak,
to że, nie będę startował w 1:18 chyba nie zabrania mi wypowiadania się
w tym temacie tak mi się wydaje. Po to jest forum.
I na tym poprzestańmy.
Ok?

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: N sty 23, 2005 5:26 pm 

E-10 to juz chyba umarła. Ostatni rycerze odpuścili sobie w zeszłym roku :lol:

a ja słyszałem, że ostatni rycerze w tym roku kupili sobie DTMy :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 26, 2005 9:42 pm 

Witam!
Chciałbym się dowiedzieć od Patryka Raczyńskiego dlaczego uważa że na torze w Nowym Sączu nie można rozgrywać klasy 1:18 ?

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł: 1/18
PostNapisane: Śr sty 26, 2005 10:55 pm 

bo pewnie nigdy nie był w Nowym Sączu i niewie ze tor mozna skrucić do klasy 1/18.a tak apropo Jan jak będą zawody w maju w 1/18 kupuję małego i startuję w dtm 10 i w 1/18
Jan weż w swoje ręce tą klase bo tylko ty to potrafisz uruchomić.
Marian

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 27, 2005 12:15 am 

Dziękuję Ci Marianie za zaufanie.
Już pisałem że jak będą chętni to rozegramy tą klasę razem z 10-tkami, na skróconym torze.
Pozdrawiam.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 27, 2005 12:24 am 

marianie kala wiesz..zdazylo mi sie byc w N.Saczu.Panie Pasiut mysle,ze poprostu ogolnie tory asfaltowe te ktore sa w polsce nie sa w tak dobrym stanie by przeprowadzac na nich zawody micro.Nie mialo to sie akurat odnosic tylko do Pana toru.A popre to tym,ze w swoim dtmie musze miec kosmiczny przeswit,zeby nie porysowac podwozia,a czystosc toru tez pozostawia wiele do zyczenia.Micro poprostu potrzebuja "ciut" lepszych warunkow.

Tytuł: 1/18
PostNapisane: Cz sty 27, 2005 8:16 am 

Wszyscy wiemy jakie są tory i jakie są warunki.Jeśli będziemy tak wrażliwi to ta klasa będzie tylko klasą wystawową a nie wyścigową.
Części do tych modeli są w polskich sklepach i niedrogie więc myślę ze warto zaryzykować i postawić tę klasę na nogi.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 27, 2005 9:26 am 
Administrator forum

Witam,

Co do klasy MICRO. Otóż na pierwszych w tym roku zawodach które odbędą się w Tarnowie na hali - klasa E-18 Micro wystartuje :) A zastapiła klasę E-12.

Myslę - i przychylam się do wypowiedzi Mariana Kali (chociać byłem przeciwny) że należy na torach asfaltowych też startować. Fakt że nie sa one idealne - ale to nie znaczy że pojeździć nie mozna.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 27, 2005 9:35 am 

Marian , Ty taki stary wyjadacz i takie ***** opowiadasz ? Jerzy ma tak zdarty tył dolnej płyty , że nie może odkrecić śrub (brak nacięć) . A nowa płyta do mugena kosztowała 100euro .

Ostatnio edytowano Cz sty 27, 2005 9:52 am przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 27, 2005 9:42 am 
IWAN

Panu Marianowi chodziło o części do Mikro, do których płyta podwoziowa kosztuje 72,60 zł co uważam za niewielki wydatek raz na jakiś czas.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona