Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:30 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 11:18 am 

Jacek Żurek napisał(a):
W przypadku klas terenowych nie ma o czym mówić. Modeli spalinowych jest jak na lekarstwo.

spokojnie spokojnie 8) ... u nas w malych Pabianicach jest 6 spalinowych bagusow w tym dwa takie ze nie powstydzil bys sie jechac z nimi na jakies powazne zawody miedzynarodowe a jesli chodzi o MT to niech sobie beda nic do tego nie mam tylko zeby sie nie okazalo ze jest ich za malo aby zrobic chociaz jedna grupe ... jesli beda takowe zawody napewno jedziemy wszyscy

ale to tylko na marginesie Jacek 8)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 11:23 am 

Ja w tym roku mam zamiar startować w 1/8 off-road.

Szukam w tej chwili samochodu dla siebie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 11:28 am 

Leszku, odpowiadam..jesli zawody spalinowek bedą 2 dniowe, przy czym zakładam że bedą to dwa dni jazdy liczonej do zawodów a nie np. treningi. W takich warunkach rezygnujemy z elektryka, a przynajmniej zaczniemy go traktowac bardziej rekreacyjnie. Zresztą moje zalezności słubowe nie pozwalają nam kończyc sezonu MP w wrzesniu i Puchar Serpenta który kończy się w lipcu bardzo mi odpowiada. Ot i tyle..

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 11:46 am 

Nadmienię jeszcze na temat mechaników. Nikt nie musi wozić osobistego mechaniora, zawodników jest wielu i z tego co widziałem na zawodach zagranicznych to nikt tego nie praktykuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:03 pm 

Ja mam zreszta jeszcze jedna uwagę..widziałem ostatnio taki model jakiejs tam niezbyt znanej firmy , spalinowy, prawie wierna kopia HPI jesli chodzi o zawieszenie z silniczkiem 2,5 cm na szarpanke za 695 zł..no to wiadomo że raczej zabawka..ale to był model READY TO RUN! oczywiscie bez aparatury..nawet żarka była w komplecie. I mam pytanie..czy jak jakismmody będzie chciał czyms takim wystartowac to go dopuścimy? Moim zdaniem tak, oczywiscie w grupie podobnych początkujacych. Pytam dlatego, że jednak w tych zabawkach 2,5 cm jest bardziej popularne od 2,11..no niech nawet będzie kilka takich modeli..przeciez oni nie zaszkodzą czołowce a tez w niej nie namieszają..napiszcie co o tym sądzicie i nie zasłaniajcie sie od razu przepisami tylko pomuyslmy troszke rozsądniej..Artur, co ty na to?Norbert?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:07 pm 
Raflee

te silniki 2.5ccm bardzo czesto sa slabsze od 2.11ccm :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:10 pm 

Maciej Kapkowski napisał(a):
Ja mam zreszta jeszcze jedna uwagę..widziałem ostatnio taki model jakiejs tam niezbyt znanej firmy , spalinowy, prawie wierna kopia HPI jesli chodzi o zawieszenie z silniczkiem 2,5 cm na szarpanke za 695 zł..no to wiadomo że raczej zabawka..ale to był model READY TO RUN! oczywiscie bez aparatury..nawet żarka była w komplecie. I mam pytanie..czy jak jakismmody będzie chciał czyms takim wystartowac to go dopuścimy? Moim zdaniem tak, oczywiscie w grupie podobnych początkujacych. Pytam dlatego, że jednak w tych zabawkach 2,5 cm jest bardziej popularne od 2,11..no niech nawet będzie kilka takich modeli..przeciez oni nie zaszkodzą czołowce a tez w niej nie namieszają..napiszcie co o tym sądzicie i nie zasłaniajcie sie od razu przepisami tylko pomuyslmy troszke rozsądniej..Artur, co ty na to?Norbert?

Ja nie widzę w tym nic złego, od czegoś trzeba zaczynać a może to być alternatywą dla tych co sami nie wiedzą czy będzie to sie im podobało a nie chca wydawać kasy na sprzęt profi. Zagrożeniem nie byliby żadnym. Jestem całkowicie za , taki osobnik mógłby startowac np pierwszy ro ka takim sprzęcie a potem sam podejmie decyzję.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:10 pm 

TE silniki w tego typu modelach są 3-4 razy słabsze od najprostszego wyczynowego 2,11 :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:14 pm 

no tak, można spróbowac coś takiego wprowadzic dla promowania tylko najpierw nalezy dokonac pozdziału klas. Naprawde ten sport przyciąga młodych ludzi i moze stać sie popularniejszy od klas elektrycznych tylko trzeba dac szanse.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:14 pm 

Możnaby sie nawet pokusić o osobna klasyfikację ( z nagrodami typu dyplom) dla ludzi zaczynających- dla zachęty. Jakies kryterium typu " dla tych co pierwszy raz " albo cos w tym stylu

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:43 pm 

To znaczy puścić ich jako osobną grupę 2,5 cm ? A co zrobić z takim , co przyjedzie z IMPAKTEM Serpenta (to taki ciut mniejszy 1:8 ) albo co włoży 2,5 cm do IC-10 ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:49 pm 

W Murowanej mamy już cztery modele IC-8T i bedziemy na kazdych zawodach więc będzie trochę zamieszania. Co do MT to lepiej niech nikt nie wspomina mi o tej klasie bo już raz próbowaliśmy cos zrobic w Murowanej i co nikt się nie pojawił !!! słyszałem nawet taka opinię że wiekszość tych modeli posiadają dzieciaki a oni nie chca jeździć na zawody tylko pod domem dodam że to była opinia kogoś z forum (nie moja) ale chyba jest w tym sporo prawdy

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:52 pm 

Modele buggy także maja szansę na rozwój ale ilość torów....niestety.
Leszku , jak juz będzie ktoś z Impactem to sobie poradzimy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 1:07 pm 

własnie przeprowadziłem telekonferencję z p.Leszkiem w znaleźlismy modele 4WD, spaliniaki z aparaturą 40 MHz (!!!!!) za ok. 1000-1100 zł. SIlnik dziwny 2,62 cm ale sama wytwórnia się chwali że ma 1PS przy 20.000 obr. czyli rakieta. Przeciez przy zawodach spaliniaków puszczenie takiej jednej czy nawet dwóch grup w przerwach pomiędzy jest zupełnie realne. Nie wspomne o 1:5- czekam na konkurencje bo tez bym wreszcie chciał ten swóju model troszke porozbijać:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 1:10 pm 

Będziemy się potem martwili, obecnie jedynym tematem jest rozdzielenie klas spalinowych od elektrycznych. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona