Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 7:14 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 9:36 am 
Raflee

Mi w sumie obojetne, jak beda rozgrywane zaowdy... ale jesli ktos stratuje w elektrykach i spalinkach w jednym dniu to porostu moze sie nei wyrobic z przygotowaniem swojego modelu - najczesciej tym modelem jest chyba spalinka, bo jest po elektrykach...

Ja w tym roku tez chce zaczac startowac w IC-10, ale jak bedzie to zobaczymy... ;)

A co do rozdzilenia, to moze byc zrobic jakas sonde na poczatek i zobaczyczyc, jak sie glosy rozloza... jesli bedzie duza przewaga na "rodzelenie" to "sily wyzsze" zobacza to i uwzglednia w swojej decyzji :)

To chyba tyle odemnie...

Pozdrawaim
Raflee

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 10:32 am 

Jest przygotowana lista, na której zawodnicy potwierdzają swoje starty w sezonie 2005 i wypowiadają się na temat rozdzielenia zawodów samochodów elektrycznych od spalinowych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 3:33 pm 

Nie było mnie stać w ubiegłym roku na udział we wszystkich zawodach . Myślę , że nie tylko mnie . Zawsze coś trzeba było odpuścić . A Wy chcecie podwoić ilość startów . Zabraknie Wam niedziel i sobót . Powiecie , że nie muszę startować w dwóch klasach . I słusznie . Z jednej zrezygnuję . Na pewno ze spalinowej . Nie będe musiał wozić mechanika . :D :D :D A nie zapominajcie , że to klasy spalinowe naganiają publikę . A zresztą róbta jak uważata . Życie zweryfikuje Wasz pomysł . Kto chce kupić Serpenta 705 ? :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 3:59 pm 

Myślę, że gdyby wszystkie zawody zostałyby rozłożone równomiernie przez okres od maja do października (a nie jak do tej pory na 3 miesiące maj, czerwiec i wrzesień) to ilość zawodników na każdej impezie by wzrosła.
Koszty wyjazdów na zawody są spore i nie każdy ma możliwość sfinansowania wszystkich wyjazdów w danym miesiącu. Dochodzą też problemy związane ze szkołą lub studiami i związanymi z tym egzaminami (zwłaszcza w czerwcu).
I jak widać teza o niemożliwosci rozgrywania zawodów w lipcu i sierpniu z powodu małej frekfencji nie sprawdziła się. Wystarczy przypomnieć sobie zawody w Rudzie w połowie lipca, Trencin w sierpniu czy puchar Serpenta.

Możliwe, że rozgrywanie zawodów elektrycznych i spalinowych naprzemian i rozłożenie ich w czasie przyniosło by pozytywny efekt.

Sprawa jest jak myslę do przemyślenia przez organizatorów i samych zainteresowanych.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 5:12 pm 

Z tego wniosek że zawody organizowane sa nie dla młodych ludzi, którzy sie uczą i niestety nie mogą uczestniczyć w imprezach organizowanych w maju i czerwcu, ale dla starych wyjadaczy, którzy są w stanie wziąc sobie urlop (a z tym także są problemy) i jeździć po kraju. Pytanie wobec tego jak modelarstwo ma zachęcać ludzi do jego uprawiania, skoro już na dzień dobry terminy imprez są niemożliwe do zrealizowania dla wielu przyszłych zawodników?

A druga sprawa - Panie Leszku, no chyba pan nam tego nie zrobi i nie odejdzie z klasy spalinówek, przeciez elektryk zamula - sam pan kiedyś tak mówił - czyzby zmienił pan zdanie? Koszta kosztami, ale takiej adrenaliny, jak spalinka chyba nic panu nie zapewni.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 5:40 pm 

możecie zastosować podział tylko mnie się wydaje że może się okazać iż na impreze przyjedzie 10 osób jeśli chodzi o spaliny i co zrobicie, nie przekonuje mnie gadanie że jest 50-ciu paru zawodników i co z tego jeśli przyjedzie 10. Na początku wszyscy chcą i maja czas a później okazuje się że ten nie ma urlopu ten ma wyjazd a ten jest chory itd. Wiecie też że kilka osób przyjedzie na elektryki i spaliniaki ale prawie nikt nie przyjedzie na te imprezy z osobna dwa razy bo prawie nikt nie ma tyle kasy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 5:41 pm 

możecie zastosować podział tylko mnie się wydaje że może się okazać iż na impreze przyjedzie 10 osób jeśli chodzi o spaliny i co zrobicie, nie przekonuje mnie gadanie że jest 50-ciu paru zawodników i co z tego jeśli przyjedzie 10. Na początku wszyscy chcą i maja czas a później okazuje się że ten nie ma urlopu ten ma wyjazd a ten jest chory itd. Wiecie też że kilka osób przyjedzie na elektryki i spaliniaki ale prawie nikt nie przyjedzie na te imprezy z osobna dwa razy bo prawie nikt nie ma tyle kasy i czasu

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 5:49 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
możecie zastosować podział tylko mnie się wydaje że może się okazać iż na impreze przyjedzie 10 osób jeśli chodzi o spaliny i co zrobicie, nie przekonuje mnie gadanie że jest 50-ciu paru zawodników i co z tego jeśli przyjedzie 10. Na początku wszyscy chcą i maja czas a później okazuje się że ten nie ma urlopu ten ma wyjazd a ten jest chory itd. Wiecie też że kilka osób przyjedzie na elektryki i spaliniaki ale prawie nikt nie przyjedzie na te imprezy z osobna dwa razy bo prawie nikt nie ma tyle kasy i czasu

Michale, idąc Twoim tokiem myślenia to ilu jezdzi w klasach buggy?
Jeżeli jest was mało to po co robić takie zawody? Bo sa tacy pasjonaci dla których liczy sie klimat imprezy.
Nie przypuszczam żeby było aż tak drastycznie mało zawodników. Sprawdz ilu jeżdziło w zeszłym sezonie i zapewniam Cie że będzie ich więcej.Dyskusja idzie w dobrym kierunku , ale jakoś mnie nie przekonuje.Pierwszy problem Jacka został rozwiany- modele spalinowe są także dla poczatkujących.
drugi dotyczył możliwości finansowych- przy specjalizacji w jednej klasie nie będzie to stanowiło problemu( przynajmniej nie powinno)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 5:53 pm 

Wydaje mi sie że źle podchodzisz do sprawy, wbrew pozorom bardzo mało zawodników jest jeźdzących i w spalinkach i elektrykach, jest to zaledwie garstka modelarzy, która i tak deklaruje przejście do spalinek, bo nareszcie dotarło do nich, że nie dadzą rady kasowo (pomijam pana Leszka). Wielu jest zarówno modelarzy od elektryków jak i od spalinówek, którzy dość mają, jeżeli chodzi o przejechanie grubo ponad 200 km i pojeźdzenie niecałe 30 minut. Zawody są po to, by każdy mógł się wyszaleć, najeździć, nie po to wali sie takie pieniądze w modele, aby ich prawie nie urzywac. Takie jest moje zdanie i podpisuje sie pod rozłączeniem modeli elektrycznych od spalinowich.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 5:59 pm 

Czuję się znowu wywołany do odpowiedzi!
1. Sprawa ilości zawodników - może wzorem Norberta zrobić kompletną "listę sezonu" - otwartą listę na RC Auto, gdzie będziemy mieli - przynajmniej deklarujących swoją chęć rywalizacji w poszeczególnych klasach - da nam to obraz tego, jak popularne są i ET-10, E-10, I-10 i wszystkie inne nawet "18" (z tego, co wiem, "swoją" listę robi też Rafał).
Ważne jest, żeby pamiętać też o tych, którzy nie korzystają tak często z komputerów jak my, albo nie korzystają z nich w ogóle, a będą z nami jeździli.
2. Sprawa funduszy to nie tylko kwestia grubości portfela zawodników, ale także możliwości organizatorów - i poruszę wreszcie tę kwestię - ilości urządzeń od pomiarów czasu na zawodach - damy radę z tym, co mamy?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 6:11 pm 

Nie doczekałem się odpowiedzi , co z imprezą na asfalcie w mieście Łodzi . Porządna , dwudniowa , na miarę Nowosądeckiej , z grilem i piwkiem , kol. Ochociński . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 6:23 pm 

Z grillem i piwkiem? - czemu nie - ale ja stawiam!
Jest tylko jedno małe "ale".
kogo i kto ma przekonać, żeby 29-30 maja to nie były zawody "o pietruszkę", tylko normalnie punktowane - choćby elektryki i pokazowo spalinówki - skoro ma być ten podział?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 8:32 pm 

Coz - kalendarz imprez chyba musi byc ustalony z gory na caly rok i potem nie bedzie mozna w nim robic zadnych wiekszych modyfikacji - wiec moze, skoro nie ma 100% pewnosci jak sprawa podzialu sprawdzi sie w praniu, mozna byloby zastosowac najprostsze rozwiazanie kompromisowe - tzn. zrobic ze 2 - 3 imprezy z rozdzieleniem elektrykow i spaliniakow - to pozwoli sprawdzic, czy takie rozwiazanie dziala no i jak wyglada sprawa frekwencji... Mysle, ze te 2 - 3 imprezy pozwola zorientowac sie ostatecznie czy podzial sie sprawdza, czy nie. Majac ta wiedze wiadomo byloby jak ukladac kalendarz na rok `2006.

I wilk bedzie syty i owieczka cala :wink: trzeba tylko wyznaczyc ktore dokladnie imprezy mialyby byc tymi eksperymentalnymi....

Mysle, ze takie rozwiazanie byloby rowniez najmniej odczuwalne pod wzgledem organizacji technicznej oraz finansowym dla organizatorow (o nich i ich problemach tez pomyslmy).

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 20, 2005 10:29 am 

Nareszcie ktoś , kto logicznie myśli .

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 20, 2005 10:49 am 

lech pepliński napisał(a):
Nareszcie ktoś , kto logicznie myśli .

Tak sądziłem że będzie Ci odpowiadało , bo to po Twojej mysli.
Rafał wyraził swoja opinie , ale nie jest osoba bezpośrednio zainteresowana w tym temacie. Jak na razie na nie sa głównie osoby nie startujace w spalinkach lub zaczynajace swoje starty. Nie przekonuje mnie to, a wręcz utwierdza w tym że to do czego dążymy jest słuszne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona