Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 6:02 pm

Autor
PostNapisane: Śr maja 21, 2014 3:06 pm 

Mam combo http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=25140
Turnigy TrackStar Waterproof 1/10 Brushless Power System 3520KV/80A

zakupiłem też kartę programującą
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=22403

Nie podłączałem jej bo jakoś nie było czasu. Wszystko fajnie działało, tylko czasem wstecznego nie było, czasem był a czasem nie. Jak by coś nie łączyło. Myślałem że apka się zakurzyła, albo śmieci jakieś weszły. Rozebrałem dziś, wyczyściłem i nic. Na innej apce i odbiorniku, to samo. Nie ma wstecznego, czyli jedyne co to jest problem z regulatorem. Chciałem kartę podłączyć i zmienić mu Operation Mode. Pytanie takie, jakim napięciem zasilanie kartę bo nigdzie nie znalazłem w niej takiej informacji ...

No i drugie zasadnicze pytanie z ze wstecznym ?? Apka sprawna bo jak zmienię Revers to działa w przeciwnym kierunku. Jakieś pomysły ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr maja 21, 2014 5:31 pm 

Kartę zasilasz 5-6V. Ewentualnie podłączasz do regla i włączasz go zwyczajnie.
Jak nie ma wstecznego to trzeba skalibrować regiel z apką.

PostNapisane: Śr maja 21, 2014 6:55 pm 

Niby się binduje, ale wstecznego nie ma.

Nie sądzę żeby to była kwestia bindowania, bo wsteczny był generalnie. Podczas jazdy raz nie zadziałał, potem częściej aż w końcu zgubił się kompletnie.

Poszedłem jeszcze raz sprawdzić. Wygląda tak że po zbindowaniu jeśli pierwszy nacisnę wsteczny to działa, potem gaz i już wstecznego nie ma. Czyli generalnie apka sprawna. Jak kręcę pokrętem na apce od gazu, to do przodu po chwili zaczyna łapać i silnik kręci się bez dodania gazu. W przeciwnym kierunku na max przekręcam i nic się nie dzieje.

Jakiś lipny ten model, najpierw kondensator wystrzelił, teraz wsteczny szlak trafił, trzeba o czymś lepszym pomyśleć :/

PostNapisane: Śr maja 21, 2014 9:17 pm 

No niestety niby fajne tanie regla ale właśnie coraz częściej widzę że coś im dolega. Najczęściej właśnie gubią kalibrację.

PostNapisane: Śr maja 21, 2014 9:39 pm 

Dobrze że chociaż do przodu można jechać, taki tryb wyścigowy się zrobił :D. Muszę czegoś na 80A poszukać, jakieś propozycje ?

Na półce mam Blur'a, tylko wtyczki przelutować do pakietu bym musiał i końcówki na kablach od silnika. Czy może szukać czegoś mniejszego ?

EDIT:
Blura jednak zostawię, jakiś inny regiel bym kupił, może być używany 80A, tak żebym wtyczek nie musiał lutować na silniku. Taka średnia pół to z jakiej firmy szukać, żeby za chwile go szlak nie trafił. Ten przejechał nawet nie 10pakietów.

PostNapisane: So cze 07, 2014 8:01 pm 

Ja również miałem problemy ze wstecznym, czasem musiałem kilka razy wcisnąć wsteczny by "załapał" a czasem jak już załapał to trzymał dopóki nie skontrowałem gazem do przodu.

TrackStar 80A umarł.
Dziś umarł w wersji 120A i nigdy więcej TRACKSTARA!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: Wt lip 22, 2014 3:56 pm 

Witam
zabrałem Bulleta na morze, żeby po plaży pojeździć i jak to mogło być inaczej - utopiłem go. Zbyt gwałtowny zakręt przy wodzie, dachowanie i 2 fale go zalały. Postawiłem na koła i dalej sam pojechał :), rozebrałem do domku po godzinie, wysuszyłem co się dało, poskładałem i nic. Regiel dziwnie pika silnik nie działa, serwo nie chodzi. Myślałem że straciłem w najgorszym wypadku odbiornik i servo bo nie były WP, mówi się trudno. Po 2 tygodniach wróciłem do domu wyczyściłem wszystko dokładnie i zadziałało :) a najdziwniejsze że regulator odzyskał wsteczny :D . Może trochę soli poprawiło przewodność, grunt że jest wsteczny