devilsplaything napisał(a):
Powyższy scenariusz jest całkiem możliwy

Jak widzisz, nikt jednoznacznie Cie nie zachęca. Miałem przyjemność zakupu używanej spalinówki. Poza silnikiem stan był bardzo dobry. Kompresja zadowalajaca, ale nie można było go wyregulować - niby wszystko ok, a po chwili 160 st... Jako że był to mój pierwszy model nitro i nie znałem nikogo kto mógłby mi pomóc, poświęciłem mnóstwo czasu żeby doprowadzić go do porzadku. Czytałem forum, kombinowałem...aż rozebrałem silnik, wyczyściłem, wymieniłem uszczelki i problem sie skończył. Ale zapał do spaliny sie skończył. Niby sa fajne, bo dzwiek silnika, dym...ale do elektryka wkładasz akumulator, jedziesz i żaden dziad nie bedzie Cie ganiał z grabiami bo mu sie kury nie niosa od hałasu

Dzięki za odpowiedzi.
W tym przypadku silnik z dużym prawdopodobieństwem będzie wymagał rozbiórki, w końcu jakaś przyczyna tych wariujących obrotów była.
Z tego co wiem to po wypaleniu zbiornika paliwa pojawiały się problemy z obrotami.
Czy dostępność części do tego silnika jest zadawaląca?
Kusi mnie to autko, nawet jako baza pod swap silnika na elektryka... tylko powstrzymują ewentualne koszty takiego zabiegu, bo taniej wyjdzie zakup prostego elektryka.
Alternatywnie zacząłem spoglądać na autka typu Maverick Strada MT z silnikiem szczotkowym lub Sword EDB, które w granicach 500PLN można kupić nowe.
Jak w stosunku do HPI MT2 wyglądają jakościowo ww. modele oraz dostępność do części?