Ogolnie pomysl dobry z zakupem baji. Ja tez kupilem baje jako pierwszy model i nie zaluje. Musisz miec tylko swiadomosc ze jest glosna, wazy z 10kg i potrzeba duzo miejsca do jezdzenia.
No i jakies podstawy mechaniki by sie przydaly, bo tam jest przy czym grzebac...
W wersji ss bedziesz mial podstawowe imbusy i klucze wiec na poczatek ci wystarczy, bo jest to wersja do samodzielnego zlozenia czyli wszystko jest w woreczkach (tak pisze zebys sie nie zdziwil)

Oprocz tego przydadza sie kombinerki, nozyk do tapet, male szczypce itp - czyli to co kazdy ma w domu.
Jakbys mial problem ze zlozeniem to tu sa filmy krok po kroku
http://www.youtube.com/watch?v=Z8f9zsV3 ... D7B4BA61E5Przyszlosciowo faktycznie dobrze miec mala wkretarke akumulatorowa + komplet malych bitow imbusowych i najlepiej jeszcze gietka koncowke.
P.S W baji nie ma zadnych srub na srubokret plaski lub krzyzowy
Ladowarke wez imax b6 lub cos podobnego - zdecydowanie wystarczy a na allegro duuuzo taniej dostaniesz i tez nowe (a podlaczyc da sie krokodylkami jesli nie chcesz wtyczki kupowac).
Olej - ja jezdze na Castrol Power 1 Racing 2T - pelen syntetyk i wiele osob go poleca do baji.
Aparatura to juz chyba wg uznania. Mialem do baji sanwe, a teraz mam taniutkiego flysky gt3b i tez jezdze - kwestia gustu i pojemnosci kieszeni. Wazne zeby 2.4 i zeby fail safe miala bo baji nie dogonisz jak straci zasieg lub baterie zdechna w nadajniku
Serwo od gazu mam Hitec HS-645MG i wg mnie jest ok.
Co do farby do leksanu to nie bede sie wypowiadal, ale po cholere ci az 4 ?
Nie wiem czy w zestawie jest olej do filtra powietrza? Jesli nie ma to kup koniecznie bo bez niego mozesz uszkodzic silnik !!!
Jakbys mial jeszcze jakies pytania to pisz na pw - ile wiem to pomoge

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze