Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 12:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Wt gru 03, 2013 10:04 pm 

Silnik szczotkowy dociera sie na jednej baterii alkaicznej D, zanurzony w szklance wody do momentu az calkiem wyczerpie sie bateria.
Jak nie startujesz w zawodach to moga byc LiPo w miekkiej oslonie, orginalne LiPo Traxxasa tez sa w miekkiej. Rustler ma dobrze oslonieta baterie.
Nie wiem czy nie dostaniesz wiecej pieniedzy za orginalna ladowarke i NiMh na allegro.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 04, 2013 8:37 pm 

Witam ponownie
1)Im wyższa wartość C tym pakiet staecza na krucej bo oddaje więcej prądu?
2)Wasze odpowiedzi są trochę sprzeczne. Nie wiem czy ta wymieniona przeze mnie jest wystarczająco dobrej jakości i wytrzymałości ale ma wtyk do traxxasa który pasowałby do modelu jaki niedługo kupię. Jeżeli pakiet jest ROAD APPROVED to ma jakieś inne zabezpieczenia, ochrony?
3)Chcę kupić także Turnigy Accucel 6 (chyba że macie inne propozycje) i nie wiem jak dobrać parametry. Napięcie wejściowe tej ładowarki to 11~17v a moc to 50w czyli zasilacz musi mieć właśnie takie napięcie wyjściowe w tym przedziale a amper musi być taki żeby moc wynosiła >50w, tak? Jeżeli np. w zasilaczu będzie 15v i 4a to będzie wystarczający nadmiar mocy, dam rade tym naładować paket prądem 6A 2s? (bo nie moge sobie wbić do głowy że jak z zasilacza wydzie np. 4A to będe mugł ładować prądem 6A) Wiem że troche banalne pytania ale chcęsię zapoznać z tematem.
4)Zasilacz 12v 5a będzi dobry do takiej ładowarki, bo znalazłem też takie taniochy co mają sprawność 80% czyli będzie słabo, tak?
5)Czy kable/pakiety trzeba dodatkowo zabezpieczać przed wodą/piachem?
Znów dużo pytań, wiem, jak jakiś nieogar :roll: Dzięki za odpowiedzi wyżej. Proszę o odpowiedzi na te pytania jak i te z poprzedniego postu.

Pozdrawiam

PostNapisane: So gru 07, 2013 7:05 pm 

Jak to jest z tymi zakupami na hobbyking, bo przymierzam się do kupna kilku rzeczy o wadze ok 1200g i nie wiem ile będzie wynosić koszt wysyłki z international/EU ? Czy to prawda z tym cłem i podatkiem vat, bo nie wiem czy lepiej kupić z international czy EU. Jak długo trzeba czekać na taką paczkę z international? Proszę o jakąkolwiek, nawet najmniejszą odpowiedź. :|

Pozdrawiam.

PostNapisane: So gru 07, 2013 7:34 pm 

Zacznij używać opcji szukaj.
Co do postu wyżej:
1. Nie, im więcej C tym więcej A odda, czyli lepiej.
2. To jest ROAR, a nie ROAD. Czyli jest dopuszczony do zawodów.
3. To chyba logiczne, że jak z zasilacza wyjdzie 4A to do pakietu też będzie wbijać 4A.
4. Do 50W ładowarki wystarczy 12V i 5A.
5. Przed piachem nie, przed wodą można.

Taka duża paczka z HK może wejść na cło i do tego będzie droga wysyłka. Lepiej zamówić z magazynu EU.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3