Dzięki. Rozumiem. A jakie części zazwyczaj ulegają uszkodzeniu? W sensie ze najczęściej. generalnie te same części sa np w gimmiku. Nie porównywałem jeszcze cen ale to sprawdzę. Jeśli mógłby ktoś to bardzo proszę o poinformowanie czy te części warto kupić czy może jest coś innego. I też czy te części się zmieszczą do modelu.
Nie ma większej reguły. jaki pier....sz w ścianę - to różne części
Widze , że wybrałeś Vandala - KIT. Spoko. Najpierw go sobie złóż, a potem pojeździj i martw się o części zamienne. Najwyżej sobie zmówisz, jak coś siądzie. Reguły nie ma. Choć patrząc na ten filmik:
Przyjdzie już złożony, więc trochę roboty odpada
Odbiór masz nieosłonięty przed piachem. Dodatkowo nie wiem czy zębatka jest stalowa czy plastikowa....Pewnie plastik, ale pewności nie mam.
Krótko: Śrubki, łożyska (choc na HK akurat nie są takie drogie te łożyska) i inne małe ***** dorwiesz na w Polsce w tanich sklepach na necie - będziesz potrzebował namiary na tanie śrubki lub łożyska - pisz na pw. Z czasem - to też zależy od stylu jazdy i od warunków - siądą łożyska, może jakieś śrubki zniszczysz przy złych imbusach, acha i jak dzwona zaliczysz, to może coś z amorkami sie stanie. Póżniej siądą kubki/kielichy przy kółkach / dyfrach i inne w które wchodzą jakieś ośki. Ośki masz stalowe - spoko, jak sie troszkę skrzywią, da się to lekko naprostować, ale miejmy nadzieję , że to się nie stanie. Dyfry widze masz wszystko stalowe (i te większe zębatki i te w środku - więc spoko. Nie wiem , cóż Ci doradzić jeszcze. Myślę, że sam dojdziesz z czasem , cóż jest potrzebne.
A jak chcesz coś brac z HK od razu to możesz sobie łożyska wziąć, kubki/kielichy, może jakieś ośki, możesz zestaw kółek wziąć. Wybór jest spory, ale jasnowidzem nie jestem. YO
_________________ RC8T (e-konwesja):Xerun 150A,LEOPARD 4274 KV2000, BMS-630MG Savage XS Flux:Ezrun 80A,Vector4000,SF-10W Mini Recon RTR,katamaran i kilka helikopterów
nie ma na to reguły. Jak model jest w pełni z plastiku, to połamać sie może wszystko. To bagus, więc przednia wiezyczka amoryzatorów, raz. Potem: przednie wahacze, górne mocowania amortyzatorów, obudowa dyfra Najlepiej mieć drugie podwozie na części
a powaznie, tu kup sobie, jak masz pieniądze to co wymieniłem.
Reszte dokupisz jak cos Ci padnie. Jak na zawody sie nie wybierasz, to tydzień czekania na części Cie nie zbawi.
_________________ były spaliny, były konwersje, były tragusy, były bagusy, teraz nie ma nic. No może młody czymś pojeździ Pozdrawiam, Marek Kiełbusiewicz
Rozumiem ze nie ma na to definicji i to co napisaliście dużo mi pomogło, ale nastąpiła nowa sytuacja bo mam propozycje do kupna KYOSHO Lazer ZX-5 FS wraz z częściami. Słyszałem ze to jest drogi w utrzymaniu model, głównie przeznaczony na zawody... jest sens abym ja sobie go kupił ?
Panowie jak wyglądają zakupy na hobby King? Chodzi mi o opłaty? Powiedzmy kupuje combo lub pakiety za 60$+3$przesyłki, coś jeszcze będę musiał zapłacić?
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
_________________ Strada MT Evo S + EZRUN WP-SC8(120A) + EZRUN 1:8 4065(2700 KV) + atak Traxxas 14T(5640) + podwozie ALU i zawieszenie od spaliny = 3kg szaleństwa na 3S
Vat to 23% a cło? No chyba ze wezmę z europejskiego magazynu.
_________________ Strada MT Evo S + EZRUN WP-SC8(120A) + EZRUN 1:8 4065(2700 KV) + atak Traxxas 14T(5640) + podwozie ALU i zawieszenie od spaliny = 3kg szaleństwa na 3S
Ostatnio edytowano Śr sty 15, 2014 10:06 am przez marti_ns, łącznie edytowano 1 raz
A zakupy z magazynów europejskich lub UK tez podlegają VAT i opłacie celnej?
Aha czyli kupując w UE zapłacę za części trochę drożej ale jestem zwolniony z opłat?
Dołączył(a): N cze 30, 2013 11:44 am Posty: 361 Lokalizacja: Konstantynów Łódzki
Witam orientujecie się jak wygląda sprawa wysyłki LiPo z HK ? Nawet jak jest z Magazynu Europejskiego to i tak cena za wysyłkę Lipo to ok 30$. Od czego zależą ceny wysyłki, pomijając wagę paczki ?