Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 2:37 pm 
Raflee

A micro? Nie bedzie micro na hali wiecej :? ? Czy to tylko blad przy robieniu kalendarza? :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 3:17 pm 

Pytanie w sprawie micro - ilu nas będzie jeździło osiemnastkami i w jakich kategoriach (w Łodzi było 9 furek) - nie widzę ani jednych zawodów w nowym kalendarzu?
Co prawda w Top Stocku było jeszcze mniej zawodników, ale to jest klasa "z tradycjami". A może jednak dołączyć 1:18 do zawodów - zarówno halowych, jak i na otwartym powietrzu?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 4:11 pm 
Raflee

Zgadzam sie... kilka osob mialo modele 1/18 i sporo teraz kupilo... ale nie rozumiem zabardzo dlaczego ich nei ma w kalendarzu... :? teraz na zaowdach bylyby juz chyba spokojnie z 2 grupy :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 6:50 pm 

A czy jest możliwe żeby zawody na dywanie odbyły się bez "18" ? To dla kogo i czego ta klasa ? Bo chyba nie jest to klsa wystawowa ? Na wystawę są "kartonówki ". :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 9:32 pm 
Administrator forum

Wczoraj Rafał Piesio (jeden z Adminów tego forum) rozmawiał ze Zbyszkiem Ciećwierzem w sprawie klasy micro. N apoczatku rozmowa była taka se ale bardzo możliwe że kalsa zostanie oficjalnie wprowadzona.

Sam ze swojej strony zrobie wszytsko aby zawody sie odbywały na każdej halowej imprezie w tym roku.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 10:01 pm 

Ponieważ nie jest to ostateczna wersja kalendarza to pokusze się o stwierdzenie, że jeszcze organizatorzy przekonają się do klasy Micro. Jeśli na zawodach stawiliby się ci którzy posiadają takie modele to przecież organizatorzy nie pogardzą kolejnymi wpisowymi :wink: . Co prawda można by mówić, że nagrody (puchary itp.) dużo kosztują ale jak dla mnie nie muszą one być.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 10:13 pm 

Nagrody są, jak są sponsorzy, ale puchary, dyplomy - te MUSZĄ być. I mam nadzieję, że jeśli pokusimy się znowu o organizację zawodów w Łodzi, to będą - a wpisowe - ostatnio wynosiło 5 zł od zawodnika :)
A na poważnie - mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się doprowadzić do poważnego zaistnienia klasy mikro - czy to jako MP, czy choćby pucharów HPI, czy innych producentów.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 10:14 pm 
Raflee

Nom wlasnie ;) ja chce sobie przynajmniej tym "malym" pojezdzic w polsce, zeby nie trzebabylo jechac do czech na zaowdy, zeby od czasu do czasu uzyc tego modelu... Tych modelu jest calkiem sporo... jak dla mnei to puchrow nie musi byc... np. dyplomy sa tansze :D Ostatnio w Lodzi jezdzilo z tego co pamietam to chyba 9 takich modeli no i bylo fajnie... Trzeba isc z duchem czasu ;) :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 10:42 pm 

Jedynym sposobem przekonania organizatorow zawodow oraz osob ukladajacych kalendarze - czyli tych, ktorzy decyduja o ksztalcie zawodow jest przekonanie, ze wsrod zawodnikow jest potrzeba rozgrywania takich zawodow oraz uswiadomienie im jak liczne jest grono posiadaczy modeli w tej skali zainteresowanych udzialem w wyscigach.

Rzeczywisice, wczoraj i dzis rozmawialem ze Zbyszkiem Ciećwierzem. Wydaje mi sie, ze on rowniez jest zdania, ze jesli bedzie zainteresowanie i popyt na zawody w klasie micro - wowczas zostanie ona wlaczona do zawodow. Jest jednak, niestety, jeden warunek (o ile dobrze zrozumialem - nie chcialbym wypowiadac sie za Zbyszka i mam nadzieje, ze on sam zabierze glos w tej dyskusji) - klasa 1/18 musialaby zajac miejsce jednej z obecnie rozgrywanych na zawodach klasy - takiej, w ktorej startuje malo zawodnikow.
Dolozenie kolejnej klasy oznacza wydluzenie kazdego dnia zawodow o jakies 25 - 30 minut przy zalozeniu, ze bedzie tylko jedna grupa (3 wyscigi eliminacyjne x5 minut + 3 przerwy miedzy wyscigami po 3 minuty daje dokladnie 24 minuty) - przy dwoch grupach czas sie podwaja - zdaniem Zbyszka takie wydluzenie zawodow nie byloby mozliwe...

Hmm... nie chcialbym aby wlaczenie klasy 1/18 do zawodow odbywalo sie kosztem jakiejkolwiek innej klasy, niemniej jednak gdyby tak mialo sie stac, to trzeba byloby sie zastanowic jaka klasa mialaby zostac zlikwidowana. Sam jesli chodzi o zawody (i mowiac szczerze - o modelarstwo w ogole) jestem nowicjuszem i moze nie powinienem zabierac w tej sprawie glosu, ale juz przy roznych okazjach slyszalem, ze sa klasy, w ktorych brakuje zawodnikow do rozgrywania wyscigow na niektorych zawodach i ze nawet zanim pojawila sie "konkurencja" ze strony 18-ek rozwazane byly plany zaprzestania rozgrywania zawodow w tych klasach (chodzi mi tu o klasy E-12 i E-10 F1).

Piszcie jakie jest wasze zdanie w tym temacie - jestem pewien, ze "osoby trzymajace wladze" (tym razem w pozytywnym tego znaczeniu :lol: ) nie moga nie wziac pod uwage glosow zawodnikow.

Chcialbym tez prosic posiadaczy modeli w skali 1/18 powaznie myslacych o startach w ewentualnych zawodach o kontakt e-mailowy ze mna - chcialbym stworzyc oficjalna liste zawodnikow wraz z papierowymi "podkladkami" w postaci e-mailowych deklaracji, ktora to liste moglbym zaprezentowac w LOK-u, PKMS-ie i wszedzie tam, gdzie sa podejmowane decyzje w sprawie zawodow (i gdzie mnie wpuszcza :lol: ).
Jesli znacie kogos, kto posiada taki model i jest zdecydowany wziac nim udzial w zawodach, a kto nie bywa na naszym forum (nie wierze, ze sa tacy ludzie :wink: , ale pisze tak na wszelki wypadek :D ) to rowniez prosilbym o kontakt i podanie imienia i nazwiska takiego zawodnika.
Moj e-mail to: rafalpie3@o2.pl Prosze o zamieszczenie w temacie slow "Klasa 1/18".

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 10:59 pm 

Zdecydowaną klasą "na wymarciu" jest klasa E-12 na hali i E-10 na torach otwartych - wystarczy popatrzeć na ilość zawodników startujących w zawodach tych klas w poprzednim sezonie. Klasa E-10F co prawda je dogania, ale ze względu na to, że jest - miejmy nadzieję - klasą mającą jeszcze szanse, zobaczmy, jak potoczą się w tym sezonie jej losy. W ostatnich oficjalnych zawodach - FM listopad 2004 - w klasie E-12 wzięło udział 4 zawodników - Top Stock - 5 (ale ta klasa MUSI - ze względu na zaczynających swoją zawodniczą karierę maluchów być kontynuowana) - a w obu klasach mikro - 9 zawodników (nie zdążyłem kupić synom modeli - byłoby 11). A co z zawodami na asfalcie?? - przecież osiemnastki nie służą wyłącznie do śmigania w hali!

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 07, 2005 11:09 pm 
Raflee

Formolka nie padnie... ;) jesli tylko seniorzy beda mieli mozliwosc startowania w tej kasie to przybedzie 2 zaowdnikow... ja i Enzo :)

Z tego co zauwazylem w tamtym roku to bardzo malo bylo widac e-10 i na ostatnich zaowdach e-12... (4 osoby, z ktorch jedna juz zrezygnowala chyba z tej klasy ;) )

Co do wydluzenia zawodow to mi osobiscie wydluzenie ich o ok 30 min nie robi wielkiej roznicy... ale ja jestem tylko nowym zawodnikiem a decydujacy glos maja tutaj sedziowie...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 08, 2005 10:51 am 

Też uważam, że klasą którą powinno się usunąc jest e12 i e10. Co prawda trudno się rozstać z klasami które mają tak długi tradycje, ale przecież w minonym sezonie letnim zawody dla e10 odbyły się chyba 3 razy. Nie wiem tylko czy z zawodami 18 nie skończy się tak jak było w Łodzi z monsterami (czyli dużo szumu, a przyjechało pare osób).

Tytuł:
PostNapisane: So sty 08, 2005 12:19 pm 
Raflee

Pawel... tylko ze modele micro maja zawodnicy, ktorzy z regoly przejezdzaja na wiekszosc zawodow :) Wieksza czesc tych co maja MT nie jezdzi po zawodach tylko smigaja sobie w swoim miescie gdzies... a micro ma wieksze sznse na przetrwanie, bo modele nie kosztuje takich kosmicznych pieniedzy, skonczenie ich tez nie jest tak drogie jak w innych klasach... moglby by to taki 2 TOP-STOCK dla osob, ktore zaczynaja startowac... micro w klasie standart - silnik 180, 4 cele i sie do roboty :) Poczekamy na decyzje sedziow... ale moim zdaniem warto wprowadzic ta klase do kalendarza...

Tytuł:
PostNapisane: N sty 09, 2005 10:36 am 
IWAN

Prosze tylko nie porównywać Micro do TOP STOCKów dobra

Tytuł:
PostNapisane: N sty 09, 2005 10:45 am 

Myślę, że Rafał miał na myśli koszty - podobne przy zakupie TL-01 i Micro - przepisy do klasy Micro Stock właściwie uniemożliwiają wydanie zbyt dużej kwoty :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona