Enzur dotarł wczoraj (szybko jak na transport z Hong Kongu) + karta programująca. Wszystko podłączyłem . Musiałem dodatkowo polutować wtyczke męską deant oraz końcówki do kabelków a, B, C od regla, by to połączyć potem z silnikiem HPI - daaaawno nie lutowałem, więc trochę zabawy było, ale sie udało (zamówiłem "trzecią rękę" bo bez tego szlag mnie trafiał czasem

)Wentylator chodzi jak ta lala - nawet dmucha chyba mocniej od tego Vapurowskiego. Programowanie kartą - banalnie proste. W sumie regiel był juz zaprogramowany tak, jak chciałem. I chyba tylko wsteczvzny podkręciłem troszkę. Plus ,że regiel ma od razu swój wyłacznik (nie musze za każdym razem odpinać pakietu!). Poskręcałem wszystko, podłączyłem i uruchomiłem. Najpierw nie działało zbyt dobrze. Jakieś problemy ze wstecznym, tzn. Do przodu zapierniczał itp, a do tyło nie bardzo chciał, by po jakimś czasie sam ruszył i nie miałem nad autkiem kontroli. Dobrze ,że w warunkach pokojowych to robiłem i pod kontrolą, bo szkody mogły by być konkret!
Doczytałem potem, że przy instalaci regla , trzeba go wstępnie ustawić (tzn. włączyć z naciśniętym przyciskiem "set" i
szybko zaprogramować regiel dla bigu jałowego, gazu na ful i wstecznego na ful (a może hamulca na ful), za każdym razem potwierdzajac naciśnięcie przycisku "set" - kolejne naciśnięcia powodują 1,2, 3 krotne zaświecenie sie zielonej diody wewnątrz regla.
Po w/w czynnościach
wszystko działa! Dzis przetestuje autko trochę bardziej i postaram się coś nagrać na kamerkę.
Edyta:
Mam jeszcze takie pytanko: karta ma takie możliwości:
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/117/159/ ... 5_7399.jpgPkty: 2,4,8,9 niby mniej więcej wiem, ale jakby ktos to wytłumaczył bardziej - z góry dzięki