Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 31, 2026 12:10 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 01, 2005 7:41 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
Aha dzieki:-)

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sty 01, 2005 7:58 pm 

Witam
Ale jest jeszcze Runner Time kupić go można na http://www.defenateam.pl/produkty/paliwo/paliwo.htm :D

Pozdrawiam Paweł Waluś

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 1:46 pm 

Pawlas napisał(a):
Aha to jush wiem które lepsze a teraz pytanie:
Dlaczego lepsze jest Tornado???

Właśnie , dlaczego jest lepsze??????

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 1:26 am 
-=ADA$=-

zapewnia rowniejsza prace, zauwazalny wzrost osiagow i spadek temperatury pracy. Osobiscie to sprawdzilem

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 11:44 am 

-=ADA$=- napisał(a):
zapewnia rowniejsza prace, zauwazalny wzrost osiagow i spadek temperatury pracy. Osobiscie to sprawdzilem

Czegoś tu nie rozumiem...
Teoria powinna być poparta doświadczeniem i praktyką. A gdzie indziej można ją nabyć, jak nie na zawodach?
Piszesz, że osobiście to sprawdziłeś...Gdzie??? Osiągów nie da się sprawdzić na parkingu przed blokiem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 12:10 pm 

dobra riposta :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 2:59 pm 

ŻYLETA napisał(a):
Teoria powinna być poparta doświadczeniem i praktyką. A gdzie indziej można ją nabyć, jak nie na zawodach?
Piszesz, że osobiście to sprawdziłeś...Gdzie??? Osiągów nie da się sprawdzić na parkingu przed blokiem.

osiagi mozesz sprawdzic np na hamowimi.... ale nie wiem czy takie sa w polsce.... a predkosci mozna radarem spr. jezeli to mial Adam na mysli to sie z nim zgadzam.

uparliscie ze ze na zawodach mozna wszystko zrobic..... eh..... bo zawody sa najwazniejsze...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 5:36 pm 

można też w labolatorium

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 5:58 pm 

Bugi napisał(a):
ŻYLETA napisał(a):

osiagi mozesz sprawdzic np na hamowimi.... ale nie wiem czy takie sa w polsce.... a predkosci mozna radarem spr. jezeli to mial Adam na mysli to sie z nim zgadzam.

uparliscie ze ze na zawodach mozna wszystko zrobic..... eh..... bo zawody sa najwazniejsze...

Nikt nie twierdzi, że zawody są najważniejsze.
Jak ktoś chce pobawić się pod blokiem - ok.
Ale wydajności, efektywności i jakości paliwa nie sprawdzi się bardziej, niż na zawodach.
Gdy kupuje się samochód, to ma się świadomość, że przechodził on wszelkie testy w "sztucznych" warunkach.
Ale o prawdziwej jego wartości dowiadujemy się w praktyce - na ulicy.
Co z tego, że na hamowni silnik ma dobre osiągi, gdy na torze, w prawdziwym wyścigu może się nie sprawdzić.
Dlatego wydaje mi się, że kompetentymi osobami do wypowiadania się na temat pracy silnika i tego, na czym najlepiej się jeździ są zawodnicy, których wypowiedzi i opinie poparte są doświadczeniem i osiąganymi wynikami.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 6:04 pm 
-=ADA$=-

Wcale nie na zawodach, wole przed zawodami sobie na ten przyklad ustawic zbieznosc i katy kol, bo na zawodach juz nie ma czasu na poprawki. A jak to moglem sprawdzic a w taki sposob ze przesiadajac sie z paliwa blue thunder na tornado nie odczulem zamulenia podczas dodania gazu, oraz spadek temperatury (zeby to zmierzyc uzywa sie termometru a nie zawodow). A mowisz ze bawie sie pod blokiem, powiem szczerze wole sie bawic 1/8 buggy pod blokiem niz scigac sie quasi wyscigowka typu TL-01

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 6:37 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
Wcale nie na zawodach, wole przed zawodami sobie na ten przyklad ustawic zbieznosc i katy kol, bo na zawodach juz nie ma czasu na poprawki. A jak to moglem sprawdzic a w taki sposob ze przesiadajac sie z paliwa blue thunder na tornado nie odczulem zamulenia podczas dodania gazu, oraz spadek temperatury (zeby to zmierzyc uzywa sie termometru a nie zawodow). A mowisz ze bawie sie pod blokiem, powiem szczerze wole sie bawic 1/8 buggy pod blokiem niz scigac sie quasi wyscigowka typu TL-01

1. Model ustawia się indywidualnie do każdego toru. Nie da się tego zrobić teoretycznie i na wyczucie. Trzeba dużo czasu i treningów na danym torze, by przystosować do niego samochód i osiągnąć na nim dobry wynik.

2. To samo dotyczy silnika. Silnik ustawiamy podczas trennigu na zawodach. Warunki atmosferyczne (temp., wilgotność powietrza) w danym momencie mają ogromne znaczenie i duży wpływ na osiągi.
Nie da się tego zrobić jakiś czas przed zawodami.

3. Każda zmiana paliwa wymaga gruntownych zmian w ustawieniach silnika. Prawidłowo mogą to zrobić tylko doświadczeni zawodnicy.

Oceń sam, jakie paliwo preferują zawodnicy na zawodach...
http://www.mytsn.com/publ/publ.asp?pid=10588

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 6:54 pm 

dobra to ja sie nieodzywam bo i tak moje zdanie sie nieliczy,(nie jestem zawodnikiem, i tak chyba niebede bo mam model niemieszczacy sie w zadnej klasie, jak pojade na zawody to jedynie bede mogl w wolnym czasie po torze pojezdzic, o ile bedzie taka mozliwosc) liczy sie tylko zdanie zawodnikow, ale ok niekłóce sie.... ktorzy uwazaja ze niektore modele to zabawki... dla mnie wszytskie modele to zabawki dla duzych chlopcow, jedne drozsze inne tansze... i tyle....ja tez jak Adam wole bawic sie buggy czy MT niz startowac w zawodach TL-01...niechce nikogo wrazic i niezamierzam wywolywac tym postem jakis klótni...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 6:56 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
Zgadzam sie z przedmówcą

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 7:10 pm 
-=ADA$=-

Zrobisz jak uwazasz ale ja wole miec samochod ustawiony, i dokonac tylko subtelnych zmian tak samo w ustawieniach samochodu jak i silnika. Z tego co mowisz to Serpent sam nie zna sie na tym, bo maja bazowe ustawienia, ktore mozna delikatnie dostroic do toru, podobnie jest z silnikiem. A nie mowie ze nie wyregulowalem silnika po zmianie, tylko ze bez zadnej zmiany byly takie efekty. A bez obrazy ale polska nie jest dla mnie wyznacznikiem dobrego sprzetu itd. Spojrz na IFMAR ROAR i inne federacje, akurat wygrywa O'Donnel i Trinity monster horse power platinum. Natomiast w europie jest popularny Tornado, przynajmniej wedlug Kyosho (ta wiadomosc biore z ich gazety z niemiec)

*edit: A swoja droga, po kilku przejazdach na danym torze mozna sobie zapisac ustawienia i ustawic samochod na dlugo przed zawodami. A na samych zawodach dokonac zmiany np: ogumienia.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 7:14 pm 

Ponieważ na forum jest podział między zawodników i hobbystów to stwierdziliśmy aby forum przebudować.
Powstał nowy dział tylko dla zawodników.
Mam nadzieje, że ograniczy to niepotrzebne kłótnie.

Pozdrawiam Wszystkich

Administrator Forum

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona