Ubec to zewnętrzne zasilanie odbiornika.
http://allegro.pl/regulator-u-bec-26v-5 ... 30603.htmlTakie urządzonko pobiera sobie prąd bezpośrednio z akumulatora i zasila odbiornik. Normalnie odbiornik jest zasilany z ESC.
A sprawdzałeś czy wentylatorek w ogóle działa?

Być może to głupie pytanie ale warto je zadać.
Roni92 napisał(a):
Kolego Constantin, BEC w regulatorach castla jest znany z niewystarczającej wydajności do mocnych serw i prawdopodobnie jest duzy spadek napięcia na BECu, chociaż jak patrze na osiągi tego serwa to BEC powinien spokojnie go zaspokoić, mam serwo o podobnych parametrach i u mnie bec mamby spokojnie go zasila bez widocznego spadku napięcia, więc może faktycznie masz uszkodzony.. Tak czy inaczej, mocno zalecam zakup UBECa, bo inaczej mamba będzie miała ciężki żywot i BEC Ci padnie w końcu od nadmiernego obciążenia(to typowe w tych reglach, ale zakup UBECa kompletnie rozwiązuje problem). Kondensator pomoże, ale nie rozwiąże Twojego problemu
U mnie w połączeniu savox 1258 lub 1256(próbowałem na obu) z mambą występuje ten sam efekt. I nie jest to znaczny spadek napięcia ponieważ odbiornik przestał by pracować, więc rozłączyłby się z nadajnikiem co sygnalizowałby regiel pikaniem, a raczej zakłócenia pochodzące z dużego poboru prądu. Niby jak uzasadnisz to że kondensator pomoże ale nie rozwiąże problemu? Po zastosowaniu odpowiedniego kondensatora problem całkowicie znika co mogę potwierdzić ponieważ mam tak od ok. 2 lat i żadnych problemów.