Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 3:57 pm

Autor
 Tytuł: Blade nitro
PostNapisane: Śr lut 27, 2013 2:51 pm 

Witam,
chciałbym kupić mój pierwszy model spalinowy.Czy blade nitro to dobry samochód na początek,cena jest mała więc czy nie będzie to chiński złom.Jakie paliwo do niego byście polecali (firma,%nitro).Proszę o odpowiedź użytkowników tego modelu i opis jak się sprawuje.Jeżeli go nie polecacie to jaki do 1000zł z akcesoriami.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: Blade nitro
PostNapisane: Cz lut 28, 2013 4:26 pm 

JakupczakProMajster napisał(a):
Czy blade nitro to dobry samochód na początek,cena jest mała więc czy nie będzie to chiński złom.Jakie paliwo do niego byście polecali (firma,%nitro).Proszę o odpowiedź użytkowników tego modelu i opis jak się sprawuje.Jeżeli go nie polecacie to jaki do 1000zł z akcesoriami.

Witam
Miałeś już jakiś model? jaki?

Co do blade to ludzie z tego forum za każdym razem to wałkują że nie warto i nie wiem czy ktoś jeszcze Ci napisze, ale ja napiszę..
Modelu tego nie miałem i nie widziałem, ale mozesz wierzyć mi że nie będzie to model zbyt dobry, kosztuje 700zł i na pewno zaraz bedziesz musiał coś wymieniać, bo inaczej sie nie da z takimi chinskimi zeby jakos wogóle tym jeździć, miałem już np:GS Racing buggy coś podobnego jakościowo, szkoda nerwów, serwa porażka w blade bedą takiej samej jakosci chwilę działają, ale zaraz sie zagrzeją i juz nie działają, silnik sam w sobie będzie pewnie działał ok ale co z tego jak reszta to będzie lipa i nie bedzie chciało to wogóle jeździć

Masz 1000zł hmm.. lepiej kupić firmowy model np: HPI cześci jak coś są od reki wszędzie, ale jak ma sie coś w głowie pewnie nie będzie długo nic do wymiany, Firestorm10T kosztuje 950zł i to najtanszy model nowy od hpi, ale jeśli dobrze trafisz to mozna nawet ustrzelić uzywany model za mniejsze pieniądze.

http://allegro.pl/szybki-hpi-firestorm- ... 39621.html

PostNapisane: Cz lut 28, 2013 5:45 pm 

Mam firesorma, polecam go, świetnie sie nim jeździ, warto dołożyć niż dokupywać co chwile części. Mój model sporo przetrwał już nie raz o coś przywalił i nie raz leciał na plecy z metra a nawet więcej i nic mu się nie stało ;)

PostNapisane: Cz lut 28, 2013 5:45 pm 

ja ci polecam ansmann virus lub terrier jest to prosty model nie drogi bo za 500 zł możesz miec już podowozie z silnikiem orginalny silnik też ładnie pracuje jak za silnik za 300zł ale serwa orginalne to jeśli chodzi o skręt porażka wytrzymały nie cały mieś bo wkońcu 3kg na plastikach ale za 100zł masz już jakieś przyzwoite savox serwo.serwo gazu radzi sobie spokojnie jesli chodzi o częsci zamienne to są w sundragosa i rc.susco są model wytrzymały wybacza i wytytrzymuje nie jeden dzwon jak chcesz cos więcej wiedziec na jego temat to pisz na pw mam jednego na sprzedasz bo przezucam się na losi :D

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 9:28 pm 

Miałem już dwa modele elektryczne a mianowicie hpi E-firesorma (szczotkę) i tego nowego bladea (bezszczotkę).Co do tego virusa to to jest kit i na pewno jego skompletowanie wyniesie więcej niż 1000zł,ale zastanowię się nad firesormem.

PostNapisane: So mar 02, 2013 8:45 am 

oj nie w 1000 zmieści się bez problemu
model z silnikiem 600zł
serwa 2x100zł
apka 100zł
i zostanie 100 na akcesoria czyli poza 10000 wyjdzie tylko bo paliwo musi kupic jak chcesz to ci złoże ten modelik
pisz na pw
lub na skype mateusz.12.

PostNapisane: So mar 02, 2013 9:34 pm 

Dzięki Ci napewno bym skorzystał,ale dostałem dobrą ofertę od mojego przyjaciela na tego virusa,cały skompeltowany i gotowy do jazdy jego cena to 560zł. :P
Oczywiście wszystko sprawne silnik wymieniony przejechałna nim 5L(Widziałem jak jeździ).

PostNapisane: So mar 02, 2013 10:01 pm 

a jak serwa orginalne

PostNapisane: N mar 03, 2013 8:30 am 

Tak,ale jedno już spalił.

PostNapisane: N mar 03, 2013 9:15 am 

TO TAK JAK UMNIE

PostNapisane: Pn mar 04, 2013 4:19 pm 

Ogolnie to serwa oryginalne są zazwyczaj do kitu, choć miałem efirestorma i tam serwo pracowąło ok. moze było minimalnie za słabe jeszcze, ale nie spaliło sie i cały czas pracowało dobrze, ogolnie to model wspominam bardzo dobrze.

teraz miałem doczynienia z MT2 i serwa tez prawie takie same, model juz troche zajechany a one dalej są ok i pracuja dobrze serwa hpi są ok jesli sa dobrane odpowiednio silne.

w modelu GB Racing za to były słabe, po chwili sie nagrzewały i traciły moc - ogólnie lipa straszna - w balde miałbyś to samo, podejrzewam po 2 jeździe stwierdziłbyś ze są kiepskie.

ja tam teraz kupiłem losi ten-t i serwa wydaja sie być całkiem ok. nawet szybkie są, a przed zakupem modelu kupiłem jeszcze kupiłem serwo bezszczotkowe voltcraft(jeszcze nie dotarło), ale nie wiem czy bede zakładał, bo te tak jak wspomniałem wydaja sie być całkiem całkiem.

jak mi sie nie bedzie widzieć je zakłądać, a bedzie sprawne to bede miał je na sprzedaż Voltcraft BLS no w sklepie kosztuje niby ponad 400zł hehe, wiem śmiech ta cena za voltcrafta jakiegoś