Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 1:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 04, 2013 5:20 pm 

Na razie nią nie jeździłem,bo jest nowa a za zimno na docieranie.Ogólnie model fajny,w miare lekki.Opływowa budo.Zawieszenie extra.Ładnie pracuje,równo odbija.Jakośc części jak w większości lepszych rtr-ów,czyli zadowalająca.Biorąc pod uwagę,że to nie hpi ani inne reely,tylko HoBao,sądze,że model bedzie świetny.Co do ceny to na razie nie jest ustalona.Czekam teraz na sezon.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 04, 2013 8:04 pm 

A co sadzicie o tym?
http://allegro.pl/hpi-pulse-4-6-buggy-r ... 31731.html

PostNapisane: Pt sty 04, 2013 8:28 pm 

Dalej uważam,że hyper lepszy.Każdy ci to powie.Osobiście HPI odradzam.Chociaż w tym pulse jest dobry silnik,ale za to podwozie do d***.Weź coś ofny albo innych dobrych marek.Dobre rtr-y ma też jammin,ale części z PL jest mało albo wcale.(poszukaj na ebay-u jammin lub hong nor)Jammin to moja ulubiona marka,modele bardzo prostej budowy,bez kombinowania,w przyzwoitej cenie i niezłej jakości.Modele rtr,które osobiście polesam,to:
-hyper 7 i 7 tq
-hyper 8
-hyper 9 pro
-jammin x1 cr
-deuce
-virus 3.0

Z czego moim zdaniem najciekawsze są hyper 7 tq,hyper 9 pro też jest rtr,ale duużo droższy.Hyper 8 albo 8,5 (już nie wiem które były rtr),też są dobre.Mialem ósemke i wg mnie jest troche ciężka do ogarnięcia i ogólnie wagowo ciężka,ale za to strasznie wytrzymała,jak zresztą wszystkie hobao.Virus 3.0 jest najgorszy wśród w/w modeli.Hyper SS fajnie wygląda i solidnie,ale co do wytrzymałości i jazdy to jeszcze nie wiem.Ale wszystkie hypery były udane,więc mysle,że ten też.

PostNapisane: Pt sty 04, 2013 9:01 pm 

A bawiles sie tym?
http://allegro.pl/kyosho-inferno-neo-2- ... 09163.html

PostNapisane: Pt sty 04, 2013 9:51 pm 

Witam
Pozwolę sobie coś dodać odnośnie Pulsa. Mój znajomy przejeździł Pulsem cały sezon na zawodach i jedyne co siadło w sezonie to: ukręcona ośka od koła, po sezonie były do wymiany tylko łożyska w kołach, oraz na sprzęgle. A model był traktowany ostro, zbytnio o niego nie dbał. Także uważam to podwozie za mocne i nie wnioskuje to z tego, że widziałem parę razy jak jeździł, ale w zasadzie na każde treningi, zawody jeździliśmy razem także wiem jak to się spisuje i zachowuje, również nim miałem szanse pojeździć. Części są jak wiadomo dostępne bardzo dobrze.
Pozdrawiam

Spektrum
GRP
Lightning stadium 2 pro / Serpent Cobra T

1/10 2WD
buggy brushless
GG:41248220

PostNapisane: So sty 05, 2013 10:03 am 

O tym Kyosho nie mam pojęcia.Kumpel hyperem 7 jeździ już 3 sezony i zbytnio nic sie nie psuje.Ja miałem 8 i też fajnie śmigała.Co prawda ukręciłem korbe w silniku,ale to nie wina podwozia.Wadą chyba wszystkich hyperów jest waga,ale za to części tuningowe sa dosyc tanie,więc kilka stów i model jest lekki jak inne zawodnicze podwozia.

PostNapisane: So sty 05, 2013 11:40 am 

Znalazlem jeszcze to i zdecydowanie miesci sie w przedziale cenowym jaki dysponuje
http://www.rcwroblik.pl/model+spalinowy ... 01,i2.html

PostNapisane: So sty 05, 2013 6:02 pm 

W himoto ani inne niepewne marki bym sie nie pakował.Podwozie jak iine VRX,silnik to std.SH, obre silniki ale nie na tor.

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 12:36 am 

Jest alternatywa dla w/w modeli, ale wymaga kombinowania. Wiem, że nie wszyscy leżą na kasie i nie każdy może to zrobić, ale jakbyś miał możliwość pożyczenia 600 zł, to poradziłbym Ci kupić :
http://www.ebay.pl/itm/Losi-8IGHT-T-2-0 ... 20ce781042 i robisz tak:
Model przychodzi, sprzedajesz dołączoną do niego aparaturę za ~ 500 zł, kupujesz na Allegro apkę za 50 zł i masz świetny, prawie zawodniczy model z bdb silnikiem i starterboxem. Resztę kasy oddajesz i prosisz o dodatkowy termin na oddanie reszty ;) :D

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 3:36 pm 

:D To lepiej za 1700zł masz hypera ST pro,jest lepszy od 8ight-T rtr ,duzo lepszy.Nic nie musisz sprzedawac.Masz silnik jak miód,dobre serwa SAVOXa i lepszej jakości kompozyty niż w losi.Poza tym do losiego sa drogie części,Wiem,bo miałem.Poza tym silnik od ST-ka rtr kręci 38 000 obrotów :twisted:
Tak jak wersja Race Roller jest ogień,tak wersja rtr jest delikanie mówiąc nie za dobra.No chyba,że mówimy tutaj o jeździe w ogrodzie na trawniku :lol:

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 3:48 pm 

Mógłbyś podać link do takiej strony gdzie jest hyper st pro z savoxami na pokładzie? :)
8ight-t 2.0 rtr też miałem okazje podziwiać przez długi okres czasu 8) serwisem się nie zajmowałem, ale jedyne co kolega wymieniał to głowice, serwo skrętu i pasek w starterboxie, ale przy przebiegu ponad 20 litrów coś trzeba było zrobić :wink: (do tego czynności rutynowe jak wymiana olei i łożysk) Kontynuując dalej wywody na temat "łosia" to podwozie jest bardzo dobrze wyważone, zarówno przy skokach (coś rewelacyjnego) jak i w zakrętach. Silnik z tego co wiem to typowe sh 4.6 więc nie ma co narzekać :wink: a wytrzymałość modelu także potrafi zawstydzić inne modele :roll: Ujeżdżany był na torze freeride, ale został zlikwidowany i kupił sobie baje fg full alu :lol: juz nie ma tej radości z jazdy co team losi :|

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 4:48 pm 

Na razie strona jest aktualizorwana.Ale teraz wszystkie nowe hypery mają savoxy na pokładzie i to całkiem niezłe.Co do wytrzymałości-losi na pewno nie jest wytrzymalsze od hypera,a i hyper nie gorzej sie prowadzi od losiego.Hyper też jest dobrze wywazony,mimo tego,że jest troche cięższy.Ten silnik w Losi (SH) kręci mniej obrotów i jest ogólnie słabszy.Więcej pali,chociaż pojemnosc jest ta sama.Zresztą cena rtr-a losiego w PL to koszt ponad 2tyś,hyper jest o kilka stów tańszy.Ponadto hyper na lepsze serwa :D i silnik :D Nawet mimo tego,że zestaw 8ight-T rtr ma starterbox i dx3s,do swobodnej jazdy jak i na tor wziął bym hypera,bo po 1) jest tańszy przy zakupie i w eksploatacji a po 2)wszystkie części są w PL,co w przypadku LOSIego nie można powiedziec.Większosc części trzeba zamawiac za granicą,co jest kłopotliwe,gdy musimy czekac kilka tygodni na częsc i nie można pojeździc.Wysyłka priorytetem w PL to jakieś 3 dni.To też jest wielki plus.

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 5:24 pm 

tomasz_rd napisał(a):
po 2)wszystkie części są w PL,co w przypadku LOSIego nie można powiedziec.

To na jakiej stronie w Polsce są części do hyperów, bo jeszcze niedawno jeden z użytkowników takowego modelu mówił, że części są tylko za granicą.
Do losiego części nie ma? Proszę: http://www.scorpio-polska.pl/ główna hurtownia. Tylko o czym tu mówimy skoro model wyjdzie ok 2200/2300zł, a w temacie jest mowa o modelach za ok 1300zł :wink:

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 6:06 pm 

Właśnie pisałem,że strona bedzie dopiero aktualizowana,bo jeszcze nie wszystko przyszło od HoBao.Ale jedynym dystrybutorem HoBao w PL jest Delis z Rybnika. Rzeczywiście,czesci są,ale wysokie ceny też są.Ogólnie części do TLR są drogie.

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 11:19 pm 

Hm...pomyślę nad Hyperem gdyż jestem na etapie kupna podwozia 1/8. A części do Losi kupuje sie na Ebay'u, gdzie są dużo tańsze, a często są licytacje, acha, to ,że są serwa Hiteca nic nie znaczy - ciekawe jakie są te serwa :) Pozatym, niby czemu wersja RTR jest "nie za dobra"? Różni się raptem paroma częściami od wersji Roller.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona