Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 10:24 pm

Autor
PostNapisane: Śr gru 26, 2012 8:06 pm 

Witam. Za parę miesięcy planuję kupić jakiś spalinowy model off-road, dodam że musi być on nowy, tylko nie wiem jaki, mój budżet wynosi 2200 zł za sam model, myślałem nad t-maxx'em którego aktualnie posiadam i jest on w takim stanie że nie opłaca się go naprawiać. najbardziej spodobał mi się savage xl 5.9, leczy czytałem opinie o savach i zbyt dobre to one nie są, ale za to dużo osób chwali sobie revo tylko jakoś mnie on nie przekonuje. Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze, nie muszą to być modele podane wyżej, ale najlepiej aby były one z traxxasa lub hpi. POZDRAWIAM
aha i co powiecie o modelu slayer pro? lub trophy 4.6?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 03, 2013 10:58 am 

Savage 4.6 - MT, idealny do zabawy, łatwa regulacja, dużo dostępnych części zamiennych, łatwa obsługa (np w silniku wymienia się cały blok z łożyskami za 160zł a nie same łożyska). Wysokie zawieszenie można jeździć wszędzie. Roto start - łatwe odpalanie. Tuning - można w zasadzie zmienić wszystko na alu w różnych kolorach. XL podobno jest gorszy do 4.6. Silnik pojedzie na wszystkim (big block) Big bang itd.

Revo 3.3 - słabe silniki padają łożyska dość szybko, trudniejsza regulacja (ale jak masz t-maxx 3.3 to jest ten sam silnik), trzeba lać lepsze paliwo. Dużo droższy od Savage. Dodatkowy silnik do odpalania wbudowany (dla mnie na -). Części droższe od HPI i mniej dostępne. Bardziej zwrotny do standardowego Savage (niżej siedzi).

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość