Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 4:21 am

Autor
PostNapisane: Pt sie 31, 2012 7:29 pm 

Witam wszystkich forumowiczow .

Jak widac dzisiaj przystapilem do grona fanow RC na forum , i odrazu chcialbym zapytac o w/w motor .

A wiec tak ; posiadam HSP xstr brushed (540) 2,4Ghz RTR . Posiadam ten model kilka dni ( 5) daje duzo frajdy z jazdy lecz ogladajac YT mozna nabawic sie depresji , gdy widzisz jak zasowaja modele z silnikami bezszczotkowymi :D

Wiec chcialbym zakupic motor bezszczotkowy Leopard 4370KV ( cale combo ) cena jest niewygorowana £ 43 na ebay-u .
Teraz kilka pytan :

1- Czy ten motor jest wart wydanych £££ ?
2- Czy po zainstalowaniu calego combo ( motor + esc) moge uzywac aku NiMh 3300mAh ? ( nie chce od razu LiPo - za jakis czas )
3- Czy sa faktycznie tak awaryjne jak pisza chlopaki z forum UK/USA ? ( tzn odlejajace magnesy , overheating)

Jesli faktycznie jest to jakis shi...t to moze polecicie jakies inne comba ktore pojezdza na 6s NiMh ( LiPo w przyszlosci) Cena £80 ( najlepiej na terenie UK / eBay )

Albo inaczej . £120 do wydania ( 600zl) trzeba bezszczotke + esc + LiPo( 2s czy 3s ) = Najlepiej UK( eBay , sklep internetowy) Dajcie jakis cynk jaki zestawik do 1/10 .

Pozdro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N wrz 02, 2012 6:54 pm 

Widze ze nikt nie ma doswiadczen z w/w combo . Zreszta juz po ,,SPRAWIE,, poniewaz zakupilem
Hobbyking X-Car Brushless Power System 3000KV/45A
( http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... V_45A.html)

Czytajac na forach HK jest lepszy od Leoparda , zreszta Leo jest 9T 4370 , a HK 11,5T i 3000KV - czyli HK bedzie mial lepszy moment .( z mojego rozumowania )

Teraz tylko aku do tego HK 2s czy 3s ?

PostNapisane: Cz wrz 13, 2012 9:14 pm 

1. Nie
2. Tak
3. Skoro tak piszą, to czy jest podstawa, by uważać, że ten model silnika jest dobry?
4. Chcesz używać 6S w HSP XSTR? Musiałbyś mieć silnik klasy 540 obsługujący 6S, powodzenia w szukaniu, jeśli znajdziesz, to od razu kup wór części zamiennych do xstr'a, albo szpadel do zakopania trupa
5. Do tego comba proponowałbym ze względów bezpieczeństwa pakiety 2S, odpowiedni dobór przełożenia i kontrolę temperatury silnika i regulatora

PostNapisane: Pt wrz 14, 2012 8:17 am 

Nie no zle mnie zrozumiales z tymi 6s :D Az takim noobem nie jestem zeby uzywac 6s lipo :P ( chodzilo mi o NiMh 6s) a LIPO to wiem ze 2s max 3s ale to i tak by latal ten model .

Zreszta jak pisalem odpuscilem sobie tego leoparda i zakupilem HK 3000kv .
Co do wytrzymalosci modelu , to nie wiem dlaczego od razu piszesz ,, kup wor czesci zamiennych ,, - jak dla mnie to dosc solidny model . No chyba ze ktos skacze nim z 2 metrowych hopek , to moze wtedy sie rozleci .

Jak na razie zmiana na HK 3000kv , zebatki 23T/64T i pakiet 2S . Plyta podwoziowa alu + wahacze i wieze amorkow alu takze i nic zlego nie moge powiedziec o tym autku :D

A frjada przednia .

PostNapisane: Pt wrz 14, 2012 8:31 am 

Wór części by się przydał przy 6S :), fajnie, że jesteś zadowolony z modelu.