Od kilku dni mam samochód of road firmy CARSON typ pojazdu truggy 1:10 RTR.
Autko bardzo dobrze się sprawowało ...do wczoraj. Podczas podskoku coś zgrzytnęło w tylnym moście. Samochód jeździ nadal z taką samą dynamiką tylko słychać dziwne dźwięki jakby jakieś kółka zębate pogubiły tryby

. Gdy auto się zatrzyma nie zawsze chce ruszyć (słychać trzaski jakby mielących się kół zębatych) po lekkim popchnięciu auto rusza i jedzie dalej samo.
Rozebrałem to co dało się odkręcić i próbowałem rozłożyć na pół tylny most, żeby zobaczyć tę przekładnię zębatą i sprawdzić co nawaliło. Niestety na połowie obudowy jest tak silny docisk tych połówek, że boję się mocniej pociągnąć aby nie złamać. Tam gdzie były wkręty obudowa mostu lekko podważona wkrętakiem odchodzi i przez szparę da się zobaczyć fragment koła zębatego (koło wykonane z tworzywa sztucznego).
Nie wiem czy da się to rozebrać? I jeśli nawet rozbiorę tę obudowę jakimś cudem to czy da się to naprawić? Proszę o pomoc.
Strona internetowa CARSON oraz instrukcja samochodu w niczym mi nie pomogły. Mam wątpliwości czy posiadane auto jest modelem rc.
Nadzieję daje bardzo duża liczba części, które można od samochodu odkręcić (może jest naprawialny0
Jak zdjąć tę obudowę?
Jakie części pasowałyby do tego samochodu?
P.S. Pisząc tylny most mam na myśli tę część w której znajduje się przekładania główna i mechanizm różnicowy w prawdziwym samochodzie. W modelarstwie nie znam nazewnictwa/
Proszę o pomoc.