Witam
Mam taki problem z tym silnikiem.Ostatnio rozebralem silnik i gaznik na czesci pierwsze do przegladu i czyszczenia.Zazwyczaj robie zdjecia wszystkiego zeby pozniej nic nie umknelo mojej uwadze,ale tym razem zapomnialem zrobic zdjec gaznika.Teraz po skreceniu nie moge go ustawic,nie mam punku zaczepienia.
Tak na wyczucie ustawilem i bylo ok,model odpala ale sie dlawi po dodaniu gazu,a jak podkrece iglice od paliwa to wchodzi na takie obroty jakby auto mialo "odfrunac",kreca sie kola jakby auto jechalo z maksymalna predkoscia i pluje paliwem z wydechu.Jak zmniejsze obroty to jest dobrze ale znowu sie dlawi,zmniejsze dawke paliwa to nie moge odpalic i kolo sie zamyka.
Dodam,ze wszystko jest dobrze poskladane i poskrecane,silnik ma dobra kompresje,swieca nowa,paliwo rowniez (Jets 20%).
Dlatego prosilbym o jakies instrukcje,powrot do ustawien fabrycznych tego gaznika,a pozniej to juz sobie poradze.Szukalem w necie ale nie znalazlem,manuala z opisem tego silnika w PDF ze strony Kyosho nie dam rady pobrac,wyskakuje pusta strona i nic....
Dodaje foto gaznika tak jak jest teraz ustawiony.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
EDYCJA
Bardzo dziekuje za "wyczerpujace odpowiedzi"
Z uwagi na "brak uzytkownikow" tego modelu silnika na tym forum problem musialem rozwiazac sam i udalo sie.
Poza regulacja gaznika musialem wymienic swiece i spasowac przewod paliwowy przy zbiorniku ktory idzie do tlumika bo byl krzywo dociety i niesczelny.
Dziekuje i pozdrawiam