Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 8:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lip 03, 2012 5:13 pm 

Co do cutt-off - regulator wykrywa automatycznie ilość cel i również automatycznie daje cutt-off w zależności ile cel wykryło. Regulator to Mamba Max Pro.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lip 03, 2012 5:58 pm 

efevee napisał(a):
Input Voltage LiPo 2–4S or 8.4V–16.8V

Gabber napisał(a):
Regulator to Mamba Max Pro.

Jesli to miałby byc MMP to obsługiwałby do 6S

PostNapisane: Wt lip 03, 2012 6:51 pm 

Jest tak napisane, żeby nikt nie próbował podłączać więcej niż 4S na tym silniku. Co do tego ESC - były wątpliwości co do aktualizacji oprogramowania ze strony Castle Creations, jednak już wiadomo - da się, więc wychodzi na to, że jest to pełnoprawna MMP.

PostNapisane: Śr lip 04, 2012 9:19 am 

Gabber napisał(a):
A co mam sądzić o modelu za 2400 zł z plastikowymi amortyzatorami?

Pomyśl co czują w tej chwili posiadacze e-revo gdzie większość elementów wykonanych jest z plastiku.
jeżeli nie ma combo w tym asso sc8e to nie ma co o nim myśleć.

Ostatnio edytowano Śr lip 04, 2012 10:58 am przez MrMaku, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr lip 04, 2012 10:09 am 

MrMaku napisał(a):
Pomyśl co czują w tej chwili posiadacze e-revo gdzie nie tylko amortyzatory są plastikowe :lol:

Akurat amorki w e-revo nie są plastikowe... Chyba, że masz na myśli 1:16...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr lip 04, 2012 10:58 am 

Zwracam honor. Faktycznie amorki nie są plastikowe mimo, że tak wyglądają :oops:
Ralf2107 napisał(a):
Chyba, że masz na myśli 1:16...

Chodziło mi o 1/8 lecz się pomyliłem :) Post już edytowany.

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 9:47 am 

Gabber napisał(a):
Co do części - http://www.losipartshouse.com/servlet/t ... Categories - wysyłka całego przeniesienia napędu kosztuje 16 zł..., dochodzi w tydzień. Zawsze można kupić części na zapas, ale bez przesady - tak szybko się nie zużywają.

Jestem zdecydowany w zasadzie na SCTE, martwi mnie jednak poważnie brak części w Polsce. Zamówiłem 'na próbę' zębatkę i smar w Losi Part House, zobaczymy jak długo będzie szło, czy dojdzie i czy mi VAT doliczą. Na pewno z kosztami wysyłki nie jest tak różowo - najtańsza wersja to prawie 8$.

Czy kupowanie części za granicą jest popularne ?? Patrząc na ofertę polskich sklepów myślę, że chyba dużo ludzi z tym hobby tak robi... Ale to tylko moje przypuszczenia ;)

A czy ktoś może podpowiedzieć jakiegoś dobrego truggy z częściami w Polsce ?

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 10:18 am 

Przy takiej niskiej cenie nic nie dołożą.
Duża część modelarzy kupuje za granicą, bo tam jest po prostu taniej.
Części w PL masz najwięcej do HPI, Caster

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 10:39 am 

Hmmm, Caster jest szeroko dostępny ??

A co myślicie o Caster F8T (w wersji RTR) - m.in. tu: http://sklep.nitrocity.pl/p/107/1147/caster-racing-f8t-gotowe-zestawy-terenowe-1-8-elektryczne-samochody.html

Czy ten truggy będzie dobrze sprawował się w jeździe po wybojach, trawie i skokach (zabawa w parku) ?? Powoli na poważnie rozważam zmianę z Short Course na dobre truggy z dostępem do części w Polsce - za granicą zawsze zdążę zamówić, jednak wg mnie dobrze mieć wsparcie w postaci części 'na miejscu'. No i zawsze będę mógł się wybrać na zawody w przyszłości ;)

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 11:40 am 

RTR ma słabe combo, zwłaszcza silnik (czerwony) w nowszych wersjach montowali czarne leopardy - trochę lepsze, ale moim zdaniem i tak za słaby.
Jeśli jest możliwość to kup kit i osobno combo.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 1:30 pm 

efevee napisał(a):
Na pewno z kosztami wysyłki nie jest tak różowo - najtańsza wersja to prawie 8$.

Na pewno? http://img213.imageshack.us/img213/6910/loshp.jpg - przesyłka 2.99$

efevee napisał(a):
Czy kupowanie części za granicą jest popularne ?? Patrząc na ofertę polskich sklepów myślę, że chyba dużo ludzi z tym hobby tak robi... Ale to tylko moje przypuszczenia ;)

Jeszcze ani jednej części nie kupiłem w Polsce :)

efevee napisał(a):
A czy ktoś może podpowiedzieć jakiegoś dobrego truggy z częściami w Polsce ?

Skoro tak szybko zmieniasz zdanie i preferencje, a w dodatku model ma jeździć bez zająknięcia po trawie, to może coś takiego :) http://allegro.pl/hpi-baja-5b-2-0-pilni ... 14128.html
Dobre truggy RTR? Nie ma czegoś takiego, zawsze jest to podwozie zawodnicze + combo za jakieś 600 zł. Złożenie dobrego truggy (używanego) + nowe combo + dobre używane serwo + apka + pakiet = 1700 zł (minimum), wiem, bo 2 razy przechodziłem taką drogę (2 x Losi 8ight-T). I zawsze najwięcej kasy jest za podwozie, które jeśli jest w bardzo dobrym stanie, to masz szczęście, większość na allegro to zajechane trupy, a w opisie "panie, tylko 2 litry przejechał).

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 2:20 pm 

Z SC na pewno jeśli coś kupię to SCTE, z dystansem tylko podchodzę do dostępności części i zamawiania wszystkiego z USA. Niczego innego o satysfakcjonującej mnie relacji cena/jakość nie znalazłem w SC.
Zainteresowanie truggy-m jako alternatywą dla SC wynika z wątpliwości odnośnie braku części zamiennych w Polsce do SCTE.

Tja... Z używkami generalnie tak jest - większość w tym kraju jest mało używana, jak nowa, prawdziwa okazja itp. :)

Jestem przekonany, że jak się zalogujesz i podasz adres w Polsce to 'estimated shipping' podskoczy z tych 3$...

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 3:09 pm 

Nie, nie wzrośnie. Nie wiem od czego zależy koszt wysyłki, chyba od rozmiarów paczki, np. karoseria wagowo jest mała, ale koszt wysyłki to chyba 25$. Można zamawiać części w Scorpio, z tym, że trzeba czekać, no i będą droższe niż jakbyś miał kupić w USA.

PostNapisane: Śr lip 11, 2012 5:19 pm 

Paczka doszła, bez cła. Jestem pod wrażeniem - czasami list z Warszawy potrzebuje więcej czasu. Na granicy VAT mi się upiekł...

Czy możecie polecić jakąś rozsądną ładowarkę do pakietów oraz pakiety (myslalem o 3S) ?? Najlepiej z oferty Scorpio (chociaż niekoniecznie), może uda mi się wyhandlować jakiś rabat.
W innym wątku wyczytałem, że SkyRC iMAX B6 powinna być OK (tej akurat w Scorpio nie ma), a coś jeszcze polecicie ??

PostNapisane: So lip 14, 2012 12:35 am 

Jeśli chodzi o ładowarkę wszystko sprowadza się do budżetu - na początek wystarczy Ci Accucell 6 lub jakiś z jego klonów (Imax, Redox etc). Jej wadą jest słaby balancer - jeśli ładujesz pakiety 1C po kilku cyklach cele mają spore rozbieżności.

Jeśli chcesz dołożyć, polecam coś markowego - Pelikan, Robbe, Graupner. Pamiętaj że ładowarkę kupuje się w zasadzie raz, pomijając fakt jej wymiany na coś lepszego.

Wg mnie najkorzystniej wypadnie zakup markowej, używanej ładowarki na allegro.

Co do modelu - jestem w 100% przekonany że nie odczujesz różnicy między Losi i Traxxasem, (naturalnie jeśli oba będą zbliżone - centralny dyfer, stabilizatory etc.) szczególnie, że będzie to Twój pierwszy model. Nie zapomnij zostawić trochę funduszy na przyszłość - lepsze serwo, kolejny pakiet, komplet kół, porządniejsze imbusy (przydadzą Ci się szybciej niż myślisz) , dobra aparatura http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... Radio.html w cenie ok 200zł nie znajdziesz niczego lepszego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona