|
Witam !
Jako , że jestem tu nowy chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich. W zeszłym tygodniu stałem się posiadaczem używanego Sava, zakupionego w styczniu tego roku, który ma wyjeżdżone ok 2.5 litra paliwa. Miałbym parę pytań:
- Model dostałem z wyciągniętym z tłumika kieliszkiem. Poprzedni posiadacz, podobno lubił głośno. Czy kielich w tłumiku wpływa jakoś na charakterystykę wydechu ? - Model ma tłumik kompozytowy. Jakich wartości dodanych mogę się spodziewać, oprócz wyglądu przy ewentualnej zamianie na alu ? - Po 2-3 jazdach widzę , że auta ma ostro zabrudzone mieszaniną pyłu i oleju okolice gaźnika i płytę pod wyjściem wału korbowego. Fakt , że był za bogato przez poprzedniego właściciela ustawiony i nie osiągał nawet 80 stopni, ale czy to może być jedyną przyczyną ? - Jakie dopuszczalne luzy może mieć układ skrętny ? Ciężko to wytłumaczyć, ale teraz mam tak , że koło po zewnętrznej krawędzi pokonuje drogę grubości małego palca zanim układ natrafi na opór serwa. Jak niejasno się wyraziłem , to wieczorkiem zapodam link do filmiku... - Jakie paliwo polecacie ? Wiem, że BYRON wiedzie tu prym, ale czy są może jakieś tańsze flaszki , a dobre i sprawdzone? bo Byron do 150 za galon... - Czy świeca R5 na obecne temperatury nie jest trochę za zimna ?
Michał-Gdynia
|