Mariusz Grubizna napisał(a):
Niewiele mogę napisać ci też na temat modeli które wymieniłeś no możne poza Casterem z tym że nie były by to pochlebne opinie dlatego raczej odpuszczę komentowanie go.
A ja jednak bardzo proszę o Twoją opinie o Caster F8T.(nie jest to złośliwe chociaż może tak brzmieć)
Zakupiłem ostatnio ten model, uprzednio czytając
RCTECH , Musk RC monster I jeszcze kilka innych ,oraz to forum. Znalazłem prawie same dobre opinie na temat tego modelu , kilka neutralnych i dwie lub trzy negatywne z tego jedną na tym forum.
Pytałem o model ludzi którzy go
posiadają dłuższy czas i złego słowa na niego nie powiedzieli, nie był to jeden użytkownik a kilku i nie tylko z polski.
To między innymi spowodowało że wybrałem ten model, oraz to że mogłem go mieć za 1500 w wersji RTR a w przyszłości powoli mogę z niego zrobić pro.
Zdziwiła mnie także wypowiedz innego forumowicza
Tomasz Kilian napisał(a):
qugar_ napisał(a):
Tomasz Kilian napisał(a):
kup sobie catera srastera i dopiero zobaczysz.
Takie pytanko po za konkursem, Czy caster F8T jest zły? Bo właśnie się nad nim zastanawiam ?
Serwisowałem kilka i nie będę się wypowiadał. Może na początek jako pierwszy model jak ktoś sie nie zna. Ale dowodem jakie są to modele przytoczę słowa głównego dystrybutora na Polskę jak dostał pierwszą dostawę modeli tej marki: "o k... myślałem że są lepsze. Na zdjęciach wyglądały lepiej"
Dlaczego nikt się nie chce wypowiadać na tym forum na temat castera?
Czy to jest zabronione na tym forum ?
Grozi jakimiś sankcjami ?
Myślałem że forum jest do wyrażania własnych opinii, zwłaszcza jeżeli mogą zaważyć na tak ważnym momencie życia modelarza jak wybór jego nowego modelu który mało nie kosztuje, niejednokrotnie człowiek który go chce kupić wydaje ciężko ciułane długimi miesiącami pieniążki
Co do samego Castera F8T to model się różni od tego z 2010 roku
ma inne zębatki w dyfrach (te skośne) co za tym idzie atak już nie jest 62 T tylko 46T ma inaczej umiejscowione serwo skrętu inny silnik (wydaje mi się że ten XERUN-4168SL) z tego co udało mi się wyczytać na forach plastik tez zmienił się na lepszy.
Ja mam model ponad tydzień wyjeździłem nim około 10 pakietów , jestem początkujący nie jeździłem modelem po torze, ale mam miejsce przypominające tor, skakałem modelem z 4m wału przeciw powodowego i model lądował w rożnych pozycjach i nic nie udało mi się połamać czy pogiąć.
Po tak krótkim okresie użytkowania jestem zadowolony, ale moja opinia jest otyle mało istotna że model posiadam za krótko i jestem za mało doświadczony w modelarstwie kołowym aby była brana pod uwagę.
Ps. Przepraszam za tak długi post