Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
1. Tekno, to najlepsza z dostępnych konwersji. Na tych konwersjach podwozie jest najlepiej wywazone. Minusem jest to, że jesli potrzebujemy nowych części (płyta, wałki napędowe), to zostaje nam tylko zamawianie Tekno. Częsci do HB są właściwie wszędzie, tekno juz nie.
2. Rc monster, fajna, bo ma box na odbiornik i wanienka tez jest OK. Wyważenie podobne, jak w całej reszcie fabrycznych konwersji (mugen, asso, kyosho itd)
4. Hobby Pro, beznadziejna wanienka, brak miejsca na regiel. Wanienka jest montowana na samym tyle, przez co podwozie nie jest dośc dobrze wyważone. Silnik i pakiet mamy na samej d... podwozia. Do tego ta płytka alu dodaje troche wagi.
No i najwazniejsze. U znajomego w mocowaniu silnika było za płytko wyfrezowane gniazdo na łozysko z dyfra, trzeba było frezować na nowo otwór. Ja miałem dwie takie konwersje i gniazda były OK, tu widocznie cos źle wymierzyli. Zamiast frezowac mozna tez uzyc jednego węższego łozyska, czyli 8x16x4
Dzięki za fajne podsumowanie. Tekno odpada, Rc Monster podoba mi się najbardziej, ale mam jeszcze pytania o Hobby Pro. Na czym polega beznadziejność wanienki ? Pakiety się nie mieszczą, słabo się trzymają ? Czy chodzi tylko o jej położenie w modelu ? Do czego w ogóle służy ta aluminiowa płytka ? Z instrukcji dostępnych w necie wygląda jakby była podstawką po wanienkę. Zgadza się ? Czy przy montażu tego kitu trzeba jakoś przerabiać płytę modelu (nawiercać nowe otwory, itp.) ?
EDIT: Przyjrzałem się jeszcze raz tej konwersji Hobby Pro. Czy dobrze dedukuję, że tą aluminiową płytkę przykręca się do mocowania silnika spalinowego, a do tej płytki przykręca się wanienkę na pakiet ?