Michaellus napisał(a):
Pamiętaj o tym, że silniki które nie są robione pod daną klasę ( np. tak jak w specu są tylko 13.5T i 9.5T) nie muszą przy jednym kv miec takiej samej ilości zwojów.
Z tego co wiem ten silnik kręci 6900 obr. i ma 7T. Dla przykładu silnik hobbywinga ma 7800obr i 12T.
Ograniczeniem zwoi przez producenta sie nie przejmuj bo chodzi o to by prąd, pobierający przez silnik nie był za duży. W tym przypadku nie powinno być problemu.
Dzięki za odpowiedź!! ;] problem chyba jest, bo regulator EZRUN S16 ma jakiś problem i obsługa tego silnika. Bawiąc się modelem, gwałtownie przyspieszając silnik dławi się, zwalnia, czasem szarpie (to chyba się cogging nazywa?). Czasem nawet całkiem się wyłącza i włącza za jakieś 3-5 sek. a z drugiej strony kręci się jak głupi, a model osiąga 38km/h (sprawdzałem przez gps przyczepiony do modelu). Wiem, że ten regulator ma opcję Start Mode, która można modyfikować agresywność przyspieszania, jednak za Chiny ;p nie potrafię do tego dojść, wiem jak wyłączyć wsteczny, wiem jak wyłączyć hamulec, a do tego nie potrafię dojść ;/ nie wiem czy nie jest konieczna karta do programowania. testowałem na zębatkach atakujących 16T i 20T, przy 16T szarpie mniej i wydaje się bardziej "stabilny" o ile można tak to nazwać ;]