uszy19922 napisał(a):
Czyli co, mówisz Mariusz, że głupstwo zrobiłem kupując ten silnik? Dotychczas każdy mówił, że jest to najlepszy silnik do niego. Podobno miał się nie grzać i być długotrwały jednocześnie dając odpowiednią moc.
Nic podobnego nie twierdzę. Generalnie każdy ma to co mu pasuje bądź na co go stać.
Mi np nie pasuje motor który "udźwignie" pakiet 6s bo wiem że nigdy takiego w swoim modelu nie użyję.
Więc nie widzę sensu wsadzania czegoś co będzie mi zbędne a nie wspomnę że motorek stricte do truggy ma wiekszy kardan wiec i więcej waży.
Jeśli chodzi natomiast o wagę pakietów (takie zboczenie że zawsze zwracam na to uwagę) najlepiej wychodzą pod tym względem pakiety 4s, 6s
niż 2x2s, 2x3s, 3x2s. Bywa nawet że można urwać z wagi 100g a to nie jest mało.
Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Z praktyki wynika, że juz z pakietami 30C 4,5A nie ma problemów. Poniżej granicy 120/130A wydajności bywa różnie. Wiadomo, że jesli będzie zapas, to tylko dla pakietu lepiej.
Różnie bywa z pakietami, mam pakiety o identycznych parametrach podobno (4s 50c 5k) dwóch różnych producentów i jedne potrafią się zagrzać a drugie nie. I o dziwo nie grzeją się te tańsze