Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 12:13 am

Autor
PostNapisane: N mar 18, 2012 11:08 pm 

Witam. Na pewno spora cześć z was wie o foliach którymi niektórzy oklejają fele a niektórzy wręcz całe auta http://www.youtube.com/watch?v=i3LPfHk3 ... re=related
A co byście powiedzieli o próbie oklejenia tym lexanu?? podobała by wam się karoseria wyglądająca jak zrobiona ze srebrnego carbonu albo posiadająca słoje jak by była drewniana??
Z tego co sie zorientowałem za 25zł otrzymamy arkusz foli 61x25cm albo 30x50cm co na model 1:10 może być mało trzeba by brać podwójny arkusz.
wydaje się że 50zł za "carbonową" karoserie to nie tak wiele. Ale nasuwają się 2 pytania. Czy to będzie fajne?? Czy lexsan się nie stopi jak zacznę podgrzewać folię??
Myślałem o naklejeniu tego na wiecie na te fabryczna ochronną folie będzie to łatwo zerwać gdyby co. ciekaw jestem waszej opinii na ten dziwny pomysł

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn mar 19, 2012 3:57 pm 

Niejedna osoba tak robiła ze swoim modelem, chociażby ja :) Podgrzewałem suszarką i nic się leksanowi nie stało. Pracy nie dokończyłem z braku czasu, niestety po jakichś 2 miesiącach zobaczyłem, że się skórczyła ta taśma o trochę mniej niż 0,5mm, niby nie wiele ale trochę psuło to wygląd, więc jak coś nałóż tego minimalnie więcej. Najlepiej jakbyś znalazł kogoś do pomocy bo we dwie osoby jest ciężko , a co dopiero w jedną. Jakbyś poszedł do jakiegoś sklepu to chyba za arkusz ok 0,5m na 1,5m chcą ok 7zł, a jak mają niepotrzebne ścinki to oddają czasem za darmo(ale zwykle w dziwnych kolorach i małych ilościach).

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość