Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 3:09 pm

Autor
PostNapisane: So lut 11, 2012 9:28 pm 

Witam.

Przynosze dobre wiadomosci od organizatora tego projektu. Oto mail, ktory dostalem dzis popoludniu:

"Witam,

W sobotę 18 lutego o godzinie 14.00 zapraszamy wszystkich zainteresowanych na ulicę Hetmańską 35/1.

Tor na ulicy węglowej (magazyn w miejscu up to date festival) miejsce zakryte jak na razie otwarta przestrzeń niezagospodarowana - jakieś 600m2 otwartej przestrzeni dla nas zostało udostępnione. Miesięczny koszt wynajmu to na razie tylko 100zł niezależnie od spędzonego czasu na obiekcie. Na zewnątrz możliwa organizacja toru off-road z wykorzystaniem oraz zabudową na stałe.

Jedyny warunek to brak elementów stałych w magazynie, równa powierzchnia betonowa, brak możliwości wylania asfaltu, możliwość instalacji wykładziny oraz wszystkich możliwych elementów mobilnych- czasami odbywają się cykliczne imprezy.

Pozdrawiamy,

Zespół firmy Rapidline"

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 12, 2012 9:39 am 

Siemanko Adiwave napisz cos wiecej o tym projekcie na węglówce.
Kto to organizuje,czy są już jacyś chetni,tor bedzie on-road czy również offroad??

PostNapisane: N lut 12, 2012 11:57 am 

Ja bede i prawdopodobnie dwoch moich znajomych. To w koncu o 14:00 na Weglowej czy na Hetmanskiej?

PostNapisane: N lut 12, 2012 12:21 pm 

pojawie się na pewno, jak cos koma do mnie 883 345 124 lub na gg 1646597

PostNapisane: N lut 12, 2012 12:25 pm 

Ja również postaram się być.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N lut 12, 2012 12:40 pm 

To organizuje właściciel sklepu http://www.rapidline.pl/
Chętnych trzeba jeszcze zebrać. Stąd to spotkanie w sobotę. Tor onroad zapewne będzie w tym czymś:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f2 ... 9a20f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/095 ... daf31.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ef ... 411ea.html

Kilkanaście metrów dalej są skocznie zrobione z gliny przeznaczone dla skaczących na BMX'ach. Wg. mnie obok można zrobić własne ;)

P.S. Spotkanie będzie na Hetmańskiej.

PostNapisane: N lut 12, 2012 3:29 pm 

Siemanko ja oczywiście jestem chętny,aktualnie modele mam w rozsypce,ale do sezonu, bedą w pełnej gotowości :mrgreen:
Podoba mi sie niesamowicie inicjatywa stworzenia jakiegoś toru rc i złozenia fajnej ekipy do śmigania.
Nie obiecuje ze w sobote sie zjawie,niestety mam szkołe :roll:

Moje gg to 1137781 jakby co :mrgreen:

PS.Napisałem do kumpla na bank też bedzie chętny.

PS.Nie wiedziałem ze jest nas tylu na forum z whitestoka :wink:
POZDRO

PostNapisane: Pt lut 17, 2012 9:32 pm 

Informacja od organizatorów:

UWAGA - ZMIANA:
Spotkanie bezpośrednio na węglowej + możliwość wzięcia własnego sprzętu w celu przetestowania nawierzchni:
sobota godzina 14.30 węglowa 8 magazyn nr.10

tel. kontaktowy do osoby która nadzoruje projekt: 881 45 94 13

mapa dojazdu:
http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&rls ... CCAQ8gEwAA

PostNapisane: So lut 18, 2012 8:52 pm 

No i po spotkaniu... trochę ludzi, trochę zabawy, a najwięcej kurzu... :) No i na skateparku też można pośmigać.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt lut 24, 2012 1:36 pm 

cześć, słuchajcie w związku z jutrzejszym spotkaniem (o ile się nic nie zmieniło) również się pojawię, i mam prośbę do kogokolwiek jeżeli jest ktoś taki - wczoraj kupiłem swój pierwszy model - SAVAGE X4.6 :D i jestem ostro najarany żeby go jutro jeżeli będzie możliwość odpalić, tylko brakuje mi do odpalenia żarki i 8 akumulatorków do aparatury, resztą mam, jeżeli ktoś może to wziąć to spróbujemy jutro zobaczyć jak to chodzi i czy w ogóle chodzi :p jest ktoś taki ? dodam też że przyda się mi pomoc odnośnie podstawowego użytkowania tego modelu itp... nawet jak by ktoś był chętny to możemy się i dziś spotkać

PostNapisane: Pn lut 27, 2012 11:22 pm 

W minioną niedzielę udało nam się spotkać we wspomnianej hali i nie tylko poczyniliśmy pewne ustalenia ale też zaczęliśmy działać.

Dostaliśmy wyznaczone konkretne miejsce. Solidnie je posprzątaliśmy - powynosiliśmy wszystkie śmieci, zebraliśmy gruz, szkła itp., dużą część już odkurzyliśmy odkurzaczem przemysłowym(niestety nie mieliśmy papierowych worków na zmianę więc odkurzanie trzeba będzie dokończyć).

Powierzchnia na której ma powstać tor wykładzinowy będzie miała kształt prostokąta ulokowanego pomiędzy dwoma równoległymi rzędami filarów wspierających konstrukcję budynku. Dzięki temu tor będzie wolny od przeszkód ograniczających widoczność, czy wymuszających taką a nie inną konfigurację zakrętów. Wymiary to 5-5,5m szerokości i przeszło 20 długości.
Na początek planujemy zakup 60 m2 wykładziny(40 m2 sponsoruje rapidline na pozostałe 20 m2 oraz wszelkie potrzbne taśmy, kleje i materiały do budowy toru robimy zrzutkę - metr wykładziny to koszt +/- 7-8zł więc nie ma tragedii). Na początek tor będzie miał kształt prostokąta o wymiarach 5x12m.
Być może w nieodległej przyszłości uda się dołożyć jeszcze 20 m2 ponieważ jest tam taka wykładzina, wymaga jednak wyprania i musimy się dowiedzieć czy napewno już nie będzie nikomu potrzebna...

Miejsca w hali, którą otrzymaliśmy jest naprawdę sporo( cała hala ma kilkaset m2). Jest co prawda trochę filarów ale da się tam stworzyć fajną miejscówkę do jazdy.
Po drugiej stronie hali(na tym samym piętrze, jest to ogromna otwarta przestrzeń po środku której są schody) można stworzyć drugi tor dla mocniejszych modeli o większej przyczepności. Powierzchnia jest naprawdę w bardzo przyzwoitym stanie i już teraz da się z niej z powodzeniem korzystać a po delikatnej korekcie(wyrównaniu pojedynczych niewielkich ubytków) będzie równo niemal jak na stole.

W najbliższą sobotę planujemy zakup wykładziny i zaczynamy budowę toru. Wszystkich chętnych do pomocy zapraszamy - im więcej nas tym lepiej...
Powstało też forum specjalnie dla tej naszej "lokalnej" inicjatywy - link http://rcteam.rapidline.pl/