Mateusz Betko napisał(a):
Witam.
Osobiście uważam, ze nie ma sensu kupować dwóch małych pakietów. Po pierwsze wychodzi to drożej. Po drugie wydajność pakietów jeśli już mówimy o NiMh nie będzie wpływała na temperaturę do tego stopnia, zeby przegrzewać silnik. Jeśli już się o to obawiasz, to trzeba zadbać o stan panewek w silniku, prawidłowe ustawienia luzu pomiędzy zębatkami głównymi, jak i tymi w dyfrach, i o używaniu dobrych łożysk. Jeśli silnik będzie łapał temperaturę pomyślał bym o zmiejszeniu kół. Oglądałem kilka filmików o tym modelu i z tego, co wiem, to firma wsadziła wu wielkie koła nie przystosowując do nich podwozia. Model pzez to nie obija do ziemi podłogą, a zatrzymują go półosie o zbyt małym kącie pracy, mimo, że jest jeszcze centymert do ziemi, a amortyzatory mają możliwość dalszego wciśnięcia. Mniejsze koła powinny zniwelować problem i jednocześnie zmieniając przełożenie zmniejszyć temperaturę. Nawet zakup mniejszej zębatki do większego pakietu wydaje mi się badziej sensowny.
Pozdrawiam.
nie wiem nawet za bardzo nie mając przed sobą rozebranego autku o co tu chodzi ale brzmi dość sensownie. największym problemem są tutaj fundusze, model odpiero co został zakupiony więcc nie bardzo da radę wszystkigo w jim powymieniac.
ogólnie to już nie wiem co z tym zrobić. może po prostu póki co kupić sama ladowarke, a za jakis czas lepszy silnik i pakiet.
a to o czym mówisz jak by sie cenowo przedstawiało Mateuszu ?