Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 3:27 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 13, 2012 5:46 pm 

Witam.
Modelami RC interesuję się już od dłuższego czasu. Do tej pory miałem dwa modele spalinowe, teraz jednak chciałbym poszaleć jakimś elektrykiem.
Moje oczekiwania i wymagania:
• model do 2500 zł włącznie z akumulatorami (prawdopodobnie lipo Turnigy) i ładowarką,
• RTR lub KIT (aparaturę i odbiornik posiadam, ale silnik i serwo musi być wliczone w cenę),
• nowy model,
• raczej truggy lub monster truck, ale nie koniecznie,
• model do bashingu (głownie piach, żwir, niska trawa),
• brushless (może być brushed, ale musi być sporo tańszy).

Już dość długo przeglądam różne strony z modelami. Obecnie moim faworytem jest Caster Racing F8T.
http://casterracing.com/car/main_view.php?cid=4&iid=10

Jestem otwarty na różne propozycje. Piszcie, co sądzicie o Caster Racing.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 6:05 pm 

Hmmm...
Ja bym ci doradził http://www.sundragosa.pl/product_info.php?cPath=5_98&products_id=1442
Tragus.
Do tego:http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12917 Przetrwa ci kilka modeli.
i ładowarkę dobrą i ci jeszcze zostanie kupa kasy na części tunningowe do terriera sa m.in. Carbonowe płyty wierzyczki zwrotnice aluminiowe lekkie itp...

HPI e10

ładowarka:Ansmann racing xbase 2.0 deluxe.

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 7:05 pm 

miki z PL napisał(a):
Do tego:http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12917 Przetrwa ci kilka modeli.
i ładowarkę dobrą i ci jeszcze zostanie kupa kasy na części tunningowe do terriera sa m.in. Carbonowe płyty wierzyczki zwrotnice aluminiowe lekkie itp...

Pakiety, które podajesz to 2S, więc do tragusa potrzebuje min dwa. Jesli kupi teriera za 1500 i wyda 1000zł na dwa pakiety, to za duzo pieniądzy juz mu nie zostanie...

Caster Fusion to dobre podwozie ale w wersji RTR niestety szybko padają kielichy napędowe. Ma natomiast ten plus, że można go bez problemu z czasem upgreadowć do wersji PRO.
Pakiety kup sobie Turnigy 2S, sprawdzone to 5200 30-40C, mogą być tez nano-tech. Nie kupuj pojedyńczych pakietów 4S, bo Caster ma podwozie przygotowane pod szeregowe podłaczenie 2x2S. Turnigy kosztuja na HK ok 20/parę dolców za szt, czyli masz 4 pakiety w cenie jednego oriona (a na jednym i tak nie pojedziesz :) )
Jak starczy ci pieniędzy to kup jakieś dobre serwo, np Savox

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 7:51 pm 

Albo od razu kupić castera pro i elektronikę do tego,

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 8:05 pm 

Z tego, co się orientowałem to może być problem z casterem pro. Ze sklepu mi nie odpisali.

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 8:47 pm 

A może e-revo lub e-maxx z mambą monster ?

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 9:21 pm 

E-Revo jest trochę za drogie. E-Maxx biorę pod uwagę, ale odstrasza mnie trochę to, że cały jest z plastiku.

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 9:28 pm 

Ja również stawiał bym na Castera i Jak Maro wspomniał ma możliwość ulepszenia do wersji PRO która była by najlepszym rozwiązaniem:) Pakiety jak najbardziej Turnigy chyba najbardziej znane i lubiane akumulatory wśród modelarzy mało awaryjne i co najważniejsze cena jakość jest idealna:P . Ewentualnie Czaić na okazję typu Xray, Jammin, i konwetrować do brushles:)

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 9:31 pm 

miarus napisał(a):
E-Revo jest trochę za drogie. E-Maxx biorę pod uwagę, ale odstrasza mnie trochę to, że cały jest z plastiku.

To tak samo powinien Ci odstraszyć e-revo :)

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 9:50 pm 

A może Savage Flux z MMM. Z USA można mieć za 2200zł z przesyłką przez polskiego pośrednika. Ale ten model jest bardziej w teren niz na tor

PostNapisane: Pt sty 13, 2012 11:32 pm 

Wolałbym 1000x sava fluxa od jakiego kolwiek plastikowego traxxasa. Na tor model się średnio nadaje, co ja mówię: on się nie nadaje w ogóle. Oczywiście po każdej jeździe banan będzie zostawał do zachodu słońca ponieważ jest to konstrukcja stworzona z myślą o zabawie :D , a nie zawodnictwie. Miałem okazję śmigać więc wiem co mówię, radości z jazdy jest więcej jak moim jamminem, no chyba, że ktoś ma brzuszek i nie lubi biegać po przewracający się model. Jest wiele wersji przewrócenia sava, ale najpopularniejszymi jest: przechył w zakrętach oraz za mocne dodanie gazu co skutkuje wheelie bez opamiętania. :lol: :lol:

PostNapisane: So sty 14, 2012 8:13 am 

A Savage Flux 2350?

PostNapisane: So sty 14, 2012 8:53 am 

Tam jest kiepska elektronika i użytkownicy narzekają na niego. Flux z MMM to najlepsza opcja z savów.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr sty 18, 2012 6:16 pm 

Odpuść sobie Castera, dyfry nie wytrzymują w elektrykach, a nawet w spalinach tracą zęby. Szkoda zachodu, zwłaszcza że importer za komplet zębatek (atak+odbiór) dyfra woła sobie ponad 200zł! Śmiech na sali. Poza tym polecam podzwonić, popytać po sklepach które mają w ofercie Castera - wszyscy odradzają, bo części nie ma już prawie nic, a sam importer unika odpowiedzi...

W K8T RTR serwo poleci Ci w ciągu 10h, aparatura jest najniższych lotów (dobrze że ma FS chociaż i EPA..), regiel 80A to za mało do truggy, silnik jest szansa że przeżyje, bo z opinii słyszałem że mocno awaryjne są. Krótko mówiąc - jeśli już, to KIT, ale...

na Twoim miejscu zaczekałbym na coś z modeli Team Associated, wg polskiego importera maja na dniach pojawić się nowe modele - sam czekam na RC8.2Be. Sam KIT pewnie wyjdzie podobnie cenowo jak ten CR, jakościowo niebo a ziemia, zwłaszcza jeśli chodzi o materiały z których wykonane są elementy przeniesienia napędu. Do tego przyzwoita elektronika i będziesz miał naprawdę dobry model, w rozsądnej cenie.

Taki zestaw będzie idealny do tych zastosowań, a i na zawodach nie będzie się czego wstydzić.

Jeśli chodzi o HPI, to tylko Savage Flux HP ma sensowną elektronikę, no i Vorza HP. Monster Trucki odradzam, bo jazda nimi to średnia przyjemność, zwłaszcza w grupie - co zakręt to przewrotka na dach. Poskakać można, ale to i truggy, a nawet buggy się da.

Od tego castera już lepiej wziąć Trophy Truggy Flux, będzie brakować może elektroniki CC, ale wciąż będzie ona o klasę lepsza od tej w K8T. Do bashowania i zabawy spokojnie wystarczy, i przeniesienie napędu swoje wytrzyma.

1:10 Sprint 2 Drift | Flux Motiv + Flux Warp 5700kV
1:18 Team Associated SC18 | Reedy Brushless 6100kV

PostNapisane: Śr sty 18, 2012 9:45 pm 

Polecam Vorza na flux-ie ,wiem co mowie mialem.Potezna moc w porownaniu do wagi.Model typowo zawodniczy,mozliwosc ustawiania krzywych za pomoca kabla w regulatorze.Poprostu kosmos!!!Zawieszenie rewelacja,amorki typu big-bore.Zobacz sam na Youtube i ocen,czyolisz model rozwalajacy sie co 5 min czy cos naprawde dobrego za te pieniadze,bo niestety nie jest to malo...:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona