oovaron napisał(a):
Jeśli chodzi o HPI chciałem wybrac między HPI Bullet MT Flux a HPI Bullet St flux ,
A pytanie do HPI FLUX jak to jest z tymi fluxami ? w tych dwóch hpi są flux 5700 kv, które silniki sa lepsze te co mają wiecej kv czy mniej ? Bardzo bym prosił o porade w tych sprawach z góry dzięki :]
Niestety, Bullety mają raczej mierne opinie. Miałem je w ręku i mam wrażenie, że są zrobione gorzej niż Strada (która jest całkiem niezła). Bullet ST Flux kosztuje CA 1300zł, a Strada MT EVO S 800zł. Oba modele to modele HPI - polityki firmy nie rozumiem...
Różnica między MT a ST jest w wyglądzie. MT to monster a ST truggy. Monster jest do skakania i wywrotek (Bullet się do tego nie nadaje) Truggy to takie uniwersalne podwozie. Ni to buggy, ni monster. Na początek OK
Co do ilości kV. 5700 to raczej w wyścigówkach. Cały napęd pracuje na wysokich obrotach.
Tutaj też mam wrażenie, że Strada jest lepsza. Ma silnik 3000kV i regulator 80A (W Bullecie 35A).
Jeżeli masz kupić HPI monstera - to Savage, Jak buggy/truggy to Firestorm.
Moja opinia jest SUBIEKTYWNA
oovaron napisał(a):
Mój wczesniejszy model posiadał naped 4x4 silnik bezszczotkowy i jego predosc wynosiła na 3s ok 100 km\h, bardzo dobrze sie go prowadziło przy tego typu predkosciach , ale jak juz wczesniej pisałem na 2wd nigdy nie jezdziłem.
100km/h ?!?!? - A co to był za potwór i dlaczego był niewypałem? Moja strada podczas pomiaru prędkości (GPS) przy 45km/h (bardzo szybko) na wystającej studzience kanalizacji zaliczyła kilku metrowy lot.
Bart