Kris-THC napisał(a):
No ciekawy jest ten nowy model. Cały czas jednak nie jestem przekonany bo modele wydaje mi się za szybki dla dziecka.
Dlatego cały czas piszę - APARATURA Z REGULACJĄ "GAZU" OD 0 DO 100% bez tego nie wolno dać dzieciakowi modelu! Moje chłopaki dopiero w wieku 7.5 zorientowali się, że można dać mniej niż gaz na max

Żadne "patenty" typu podklejona gumka na cynglu się nie sprawdziły.
Kris-THC napisał(a):
To nie ba być zabawka dla mnie proszę mi wierzyć ja tylko będę bardziej zajmował się utrzymaniem modelu w 100% sprawności.
Czyli będziesz modelarzem. Najlepsza fucha. Kupisz se później lepszego. Tak czy inaczej - witamy w klubie. Wieczorna/nocna jazda w pokoju między pudełkami po jogurcie też jest fajna - Jak dzieciaki śpią. Tutaj elektryki górą. Spaliną tego nie zrobisz.
Kris-THC napisał(a):
Dylemat ma straszny aż mnie szlag trafia jak przeglądam oferty bo już we łbie się plącze. A co powiecie o spalinowym?
http://www.rc-team.pl/firestorm-10511-p-19024.htmlWygląda ciekawie i odpada ładowanie bateri ich zakup i zakup zasilacza. Jak jest z obsługą i żywotnością takiego modelu? 2 litry paliwa na jaki czas jazdy pozwalają?
jeden bak - 10 min. Bak chyba troszkę mniej niż 100ml, tak więc 2l = 3h. To żre paliwo. Ale w końcu 0.7km z 1 cm3.
Kris-THC napisał(a):
Jak się zastonowić to 2 pakiety aku to jakieś 300 pln i ładowarka ok 150 czyli na same zasilanie modelu prawie 500 pln !!!
Do modelu spalinowego potrzebujesz pakiet za 50 zł i ładowarkę za drugie 50 (chociaż i tak za 200 będzie lepsza).
Do elektryka potrzebujesz pakiet za 130 (LiPo 5000mAh, 7.4V) i ładowarkę z zasilaczem za 200 zł. Na tym jednym pakiecie pojeździsz na MAX około 20 min, a dzieciak na 30% nawet godzinę. Pakiet wytrzyma rok, może dwa. NiMH padają szybciej.
Bart