Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 31, 2026 12:54 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: N maja 08, 2011 9:52 pm 

Mateyos napisał(a):
myślałem nad slashem itp, czyli SC ale są wysokie, wąskie i wywrotne. Mam E-FIRESTORMA 'prawie fluxa' ponieważ kupiłem poodwozie od fluxa i wpakowałem nieco mocniejsze graty (czytaj w podpisie). Muszę powiedziec że w porównaniu do 4wd zupełnie inna specyfika jazdy, pomimo ogromnej mocy ciężko ją wykorzystać, chyba że na asfalcie/kostce. Na trawie też sobie całkiem niexle radzi, pod warunkiem że jest krótka. Na piasku to ciągła walka z przyczepnością, choć musze powiedzieć ze miałem bardzo zblokowany dyfer z tyłu i raczej dlatego było cieżko ;)
Konstrukcja firka jest bardzo przemyślana, zdecydowanie lepsza od rustlera właściwie HPI poprawiło wszystko to, co użytkownikom Rustlera się nie podobało. Pomimo dziesiątek upadków, niekoniecznie na cztery koła, model przyjął bez problemu, dopiero czołowe zderzenie z revo przy około 65kmh sprawiło że pare części się połamało(co ciekawe, wahacze nawet nie drgnęły, płyta główna też nienaruszona). Model w pełni ułożyskowany, zębatki poza odbiorem metalowe, częsci najtańsze spośród znaczących marek. też miałem brać ASSO ale w podobnej cenie w ASSO mamy gorsze zaplecze z częściami i gorszy naped bezszczotkowy, na plus przemawia jedynieaparatura 2.4ghz, ale ją można sobie odpuscic na poczatek.

Tak więc jeśli masz świadomośc że jazda 2wd nie będzie bajka, bierz firka. Jeżeli natomiast jeszcze nie sprecyzowałeś wyboru, zastanów się nad kitem HPI CYBER 10B, wierna, nieco uboższa kopia HB CYCLONE D4. W całkowitym rachunku wyjdzie drożej niż Firestorm(musisz dokupic naped i apararturę, a model kosztuje ~800zł) ale masz model używany czesto w zawodach i z klasycznym napedem, zdecydowanie łatwiejszy w opanowaniu od 2wd.

Pozdrawiam

przeczytałem lekture i wezme jednak tego e-firestorma fluxa ale poczekam co jeszcze ludzie zaproponują

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn maja 09, 2011 12:35 am 

Firkiem, to raczej nie pojedzie sie w duzej ilosci zawodow co? Modele associated robia tak zeby wygrywaly konkurencje, Traxxaas tak zeby dawaly frajde i mozliwosci z gory narzuconego tuningu, Hpi znajduje sie gdzies pomiedzy. Ale pojawily sie tez modele Short Crousre od Ofny (hyper 10 SC, Jammin SCRT 10, Hong Nor SCRT) ktore moim zdaniem sa mega fajne - sa poloczeniem modeli rally & buggy 1/8 (4x4). Moja propozycja jest taka zeby autor tematu obejzal przynajmniej po kilka filmikow na Youtubie, podal link z filmikiem modelu, ktory mu sie podoba, a my doradzimy jaki wybrac model do jazdy prezetowanej w filmie.

ps. Sorry za literowki jestem po w..dce i pisze z telefonu. Heh

gosciu jesli masz 1000 zl to trzymaj w rezerwie dodatkowe 500 zl bo nasze Hobby nie jest tanie, ale jest jest super i jak narkotyk. Sporo ludzi mysli, ze jestesmy dzieciakami uwiezionymi w starych cialach, ale my tak na prawde chcemy sie bawic, a nie starzac sie. Najwazniejsze to kupicjakies firmowe podwozie na poczatek, a nie "chinszczyzne".

ps 2 wlasnie przepilem pakiet turniggy 2s lipo. heh

PostNapisane: Pn maja 09, 2011 9:16 am 

Cytuj:
gosciu jesli masz 1000 zl to trzymaj w rezerwie dodatkowe 500 zl bo nasze Hobby nie jest tanie, ale jest jest super i jak narkotyk.

Święte słowa, pamiętaj że prócz modelu musisz mieć pakiety i ładowarkę. ładowarka to koszt około 130-140zł plus 50zł zasilacz np od lapka. Pakiety np lipo turnigy w hardcase około 150zł sztuka, warto kupic od razu ze dwa. Poza tym wypadaloby kupic kaieś koła na asfalt/kostke, bo fabryczne dużo nie zniosa a pokusa by posmigac na utwardzonej nawierzchni będzie duża. Nie wspominam o częściach eksploatacyjnych które lubią robić niespodzianki, dlatego warto mieć zapas gotówki by mieć części na czas i cieszyć sie jazdą all time :D

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

PostNapisane: Wt sty 24, 2012 4:02 pm 

W slaschu wkurza mnie to że ma schowane koła. I w efekcie całe błoto z pod kół ląduje w srodku..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2