Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 8:20 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 10:28 am 

co będe dużo pisał, Janusz wszystko napisał.

FOTKI z Łodzi

GOONiE

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 1:04 pm 

januszc napisał(a):
BRAWO !!!!!
super pisanka - zawsze wiedzialem ze na was (elektrykow ) mozna liczyc !!
"ja tez spotkalem sie z milym przyjeciem - zjechalismy o 12 a wczesniej byly juz dwa MT ( troche w rogu na uboczu ale zainteresowanie bylo duze - szczegolnie jak odpalalismy silniki ) po 3 byl pierwszy pokaz na minimalnej powierzchni - wpadalismy na publike i w stoly - skocnznie byly ale takie sobie - ale dzieki i za takie ( niestety ja mialem peHA mocnego szarpanki zawiodly i urwana koncowka drazka kierowniczego - a zilla w ogole niepojechala - na testowych rozruchach bylo ok na pokazach miala treme i odmowila jazd hmmmm )

po pokazie na malej powierzchni organizatorzy zobaczyli ze jest OLBRZYMIE zainteresowanie i udostepnili nam glowny tor dla wyscigow elektrykow i MIMO PROTESTOW zawodnikow ( ze zabrudzimy wykladzine - widac jakie macie podejscie do nas - MT to BRUDASY !!!!! ) pokazalismy co to jest MT pozatym dostalismy zapewnienie ze zawsze bedziemy mile widziani na zawodach i mozemy liczyc na zauwazenie - ponaddto dostalismy karty VIP na wejscie ( kibelek gratis - no i wejscie )

aaaaa co do SMRODU spalin bylo ZERO duze ZERO !!!!!!
nic nie bylo czuc a bylo 4 MT na pelnych obrotach i zadnego syfu na wykladzinie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam wszystkich elektrycznych !!!!!

jezdzilismy okolo 30 minut B.DUZE ZAINTERESOWANIE publicznosci

rozmowa z przedstawicielami HPI

i wyjscie o 18 a przed hala odpalilem MT terra ( proponuje elektrykom sprubowac na grzaskim sniegu pojezdzic - pojezdzilem - super bylo
jeszcze publicznosc sie zleciala - i podziekowala !!!! za pokaz

w sumie z Goonie bylismy bardzo zadowoleni warto bylo jechac !!!!!!!

PS. chyba nigdy nie bedzie zrozumienia miedzy MT a elektrykami SZKODA

fakt nie bylo nas zbyt duzo ale
MT sa duze - trudne w transporcie - elektryka mozna w torbe wrzucic
organizujemy sie po woli ale organizujemy w w-wie bedziemy budowac tor
i pewnie zawody w 2005 -

narka BYLO SUPER

PS2 moze dobrze ze nas nie bylo wiecej bo bysmy zrobili jeszcze wieksze wrazenie ale 4 MT naprawde wystarcza zeby wzbudzic takie zainteresowanie jakie mielismy

KONIEC

Zastanawia mnie jedno. Jakaś ogromna chęć podziału na my, oni. To nie spowoduje zrozumienia. Stawianie sprawy w antagonistyczny sposób tylko zaogni sprawę. Może informacja dla tych co z rzadka bywają na zawodach. "Brudas" to gwarowe określenie dla modeli spalinowych, ze szczególnym uwzględnieniem modeli terenowych.
Należałoby wyjaśnić, że Artur ściga się przede wszystkim modelami spalinowymi.
A co do wykładziny to zdaje się (widzę ze zdjęć - na festiwalu niestety nie byłem), że jest to wykładzina, na którą składali się między innymi modelarze. Może oburzenie miało rację bytu. Nie każdy lubi, gdy mu się na częsciowo jego wykładzinę ładuje ktoś ze sprzętem, który smarka olejem.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 2:16 pm 

Gruby napisał(a):
Fajnie bylo z tego co widze- a co do tej wykladziny to chyba po to jest zeby na niej jezdzic, a nie zeby ladnie wygladale :wink:

Masz w 100% rację. Z małym wyjątkiem. Zapominasz, że chwila zabawy splinówką i wysiłek wielu osób leci do śmieci.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 2:20 pm 

dodam jeszcze od siebie aby zakończyć temat wykładzin itp.
samochodzy spalinowe mam na myśli nasze monstery nie są stworzone po to aby jeździć na wykładzinie, mój SAVAGE jak go obejrzałem po śmiganiu w Łodzi ma większe zurzycie wszystkiego niż do tej pory.
Moim zdaniem pokazanie sie że istniejemy nastąpiło, więc teraz nie ma co dyskutować tylko spotykać sie i śmigać po terenie przystosowanym dla naszych aut, a na następne pokazy trzeba się przygotować i opracować jakiś układ horeograficzny np. na 10 minut i na końcu powiedzieć że więcej można zobaczyć na terenie przystosowanym.

Co do zrzuty na wykładzine to z tego co słyszałem to została ona zasponsorowana przez OBI (ale to zasłyszana informacja!).

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 3:02 pm 

A ja uważam zawody za udane. Poza nieporozumieniem w niedziele rano, kiedy to czekaliśmy na wejście na hale 1.5h(mniejsza o szczegóły), to wszystko było git. Wykładzinka bardzo dobra, widowni też sporo, wszystko przebiegało sprawnie (tu ukłon w strone PKMSu), miejscówki dla zawodników dużo lepiej rozwiązane niż w zeszłym roku chociaż do pełni szczęścia zabrakło przejcia pod podestem na tor (nie trzeba by było chodzić naokoło). Szkoda tylko, że już po wszystkim bo na następne zawody przyjdzie troche poczekać. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 3:43 pm 

Co do zasponsorowania wykładziny - nie żadne OBI tylko starzy i znani modelarze dali po stówie . Sam dałem mimo tego że jeżdzę tylko w spalinach i poczekam na rozmowę w cztery oczy na temat wykładziny i spalinówek.
Podobno jak chcieliśmy wypożyczyć wykładzinę to pewna osoba stwierdziła że zniszczymy ją. Czas zakończyć sprawę wykładziny i prywatnych pchełek.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 5:17 pm 
Raflee

wedlug mnei zawody sie udaly... wykladzina byla swiatna, jezdzilo sie dobrze :)
Ja bylem pierwszy raz na F.M. i spodobalo mi sie... pojechalem (jak na siebie) calkiem niezle, jak chodzi o dywan :)

Nie wiem co sie dzialo po rozdniu, bo pojechalem, ale na pierwszym pokazie MT bylem i widzilem ze mieli troche za malo miejsca - zawadzali czasami o kibicow ;)

PS. Januszc - duzy ten Twoj MT :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 7:56 pm 

Coraz bardziej zaczynam żałować że pogoda uniemożliwiła mi przyjazd na Targi. Szkoda, ale przeciez będą inne zawody. Natomiast co do podziału na MT i elektryków to uważam że jesteśmy w tym samym bagnie. Też wydajemy kupe kasy na nasze hobby. Też widzimy wzrok ludzi na nas jak na wariatów kiedy dowiadują się ile kasy na to wydaliśmy. Prawda jest że monstery są bardziej widowiskowe. Huczą, buczą, skaczą itd. Ale gdyby ktoś powiedział że da mi kase i mam decydować czy kupić za nią Monstera czy model do opena to wybrałbym to drugie. Może jestem dziwakiem ale tak właśnie bym wybrał. Prawdą również jest że (przynajmniej moim zdaniem) na zawodach on-road można robic krótkie pokazy Monsterów, ale zawody? To nie te klimaty dla monsterów. Dogadajcie się z off-roadowcami żeby organizować z nimi zawody. Takie jest moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 8:43 pm 

tak to czytam i się zastanawiam czemu niektorzy cały czas piszą - my, wy, oni, to, tamto... w sumie wychodzi na to, że nic nikomu nie pasi. Sami budujecie podziały. Nie byłem w łodzi bo warunki atmosferyczne nie pozwoliły mi być, a jechać PKP z MT w plecaku (+paliwo i skrzynka narzędziowa) chyba nikomu by się nie uśmiechało. Pozatym to chyba oczywiste że nie da się zrobić naraz zawodów elektryków i spalinowych MT na jednym torze, bo mają zupełnie inne wymagania.
Ludzie ja was nie rozumiem :!: . Bardzo bym chciał wziąć udział w jakichś zawodach, ale nie rozumiem czemu ktoś od razu nazywa takch jak ja krzykaczami. Macie elektryki, pojeździliście sobie, to dobrze. My mamy MT i też byśmy chcieli pojeździć, mam nadzieję że uda się zorganizować jakieś zawody na torze motocrossowym albo czymś podobnym.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 9:17 pm 

Ta edycja FM była całkiem w porządku, poza tym, ze mi Roman M. zdeptał model i mam teraz tower z kołkami do wymiany...

Dajcie spokój z tymi detalami, po prostu nie ma sensu.
W tym kraju modelarzy samochodowych i tak jest mało
w porównaniu do sąsiadów.
Tak więc nie ma sensu stwarzanie atmosfery podziałów - pokazy to pokazy.

Natomiast wszyscy chyba przegapili to:
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=msi_ ... t&p1=19428
tu można było pojeździć bagusami i monsterkami! :idea:

MODELCARS

Ostatnio edytowano Wt lis 23, 2004 6:13 pm przez Sławek Siw., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 9:35 pm 

no ja niestety nie dotarlem na festiwal bo w sobote za ostro sie dalo w palnik :D i sie wstalo o godz. 15. Trudno moze nastepnym razem dam rade dotrzec.

www.krc.prv.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 23, 2004 12:16 pm 

Łojoj :) dla mnie i tak macie stajla :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 23, 2004 2:17 pm 

bar2020 napisał(a):
tak to czytam i się zastanawiam czemu niektorzy cały czas piszą - my, wy, oni, to, tamto
[ciap]
Ludzie ja was nie rozumiem :!: [ciap]Macie elektryki, pojeździliście sobie, to dobrze. My mamy MT i też byśmy chcieli pojeździć[ciap]

bez komentarza...

bar2020 napisał(a):
Bardzo bym chciał wziąć udział w jakichś zawodach, ale nie rozumiem czemu ktoś od razu nazywa takch jak ja krzykaczami.

Nie sadze, ze ktos nazwal kogos krzykaczem tylko dla tego, ze tamten czegos "chcial" ale raczej z powodu sposobu w jaki tamten ta swoja "chec" wyrazal...
przeczytaj watek od poczatku, post po poscie i zobaczysz w jakim tonie wypowiadali sie niektorzy posiadacze MT, Ok, niektorzy "elektryczni" tez przegieli, ale chyba tylko dla tego, ze sie dali sprowokowac :wink:

Festiwal Modelarstwa byl impreza prywatna i jego organizatorzy mogli zaprosic kogo im sie tylko podobalo (mogli rowniez nie zapraszac tego, kogo im sie podobalo). Trzeba to uszanowac. Jesli nie chce cie ktos zaprosic do domu to chyba nie staniesz na ulicy i nie bedziesz wykrzykiwal na niego przeklenstw, mozesz albo zadzwonic i spytac czy o tobie nie zapomnial, albo, jesli jestes tzw. "honorowy" w ogole zapominasz o kims takim i tyle. Podobnie z festiwalem - pojawily sie na forum glosy, ze moze warto byloby dodac przynajmniej pokaz (o ile nie jakies zawody) MT - i O.K. - organizator przemyslal to i podjal decyzje - zaprosil posiadaczy tych modeli - o co wiec chodzi??

Wymagac czegos od kogos, albo robic mu pretensje mozna, ale tylko wtedy kiedy tamten mial obowiazek cos zrobic - albo wynikajacy z tego, ze jest zobowiazany prawem do robienia czegos (np. gdyby Festiwal byl organizowany za panstwowe pieniadze - w koncu i posiadacze elektrykow i MT placa podatki), albo wynikajacy z jakiejs umowy - czy ktos ma taka umowe z Festiwalem ??

A tak w ogole, to zanim ktos zacznie krytykowac kogos, ze go nie zaprosil na taka czy inna impreze niech sam sprobuje cos zorganizowac - ja jestem i bede zadowolony z kazdej okazji gdzie bede mial okazje pojezdzic swoimi - w koncu rowniez "niszowymi" modelami 1/18 i na pewno nie bede sie unosil i obrazal publicznie na kogos, kto nie zechce zorganizowac niczego dla tej klasy, moge co najwyzej poprosic, przedstawic argumenty i liczyc na zmiane planow przez organizatora...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 23, 2004 11:26 pm 

A mi się nie podoba aby spalinówkami jeździć po wykładzinie.
Płaciłem za wykładzinę oraz AMB tak jak wszyscy. Jak słyszę, że się coś komuś należy to zadaję pytanie. Czy chociaż się dołożył do tego.
Urządzenie AMB jest droższe od modelu Pomiana. Grubo przewyższa cenę 10000PLN. Koszt wykładziny bez względu czyja ona jest to wydatek w przedziale 2000 – 5000PLN.
Nie możemy pozwolić aby był zniszczony sprzęt PKMSu i Loku bo niedługo byli byśmy zmuszeni liczyć okrążenia na palcach i startować na parkiecie zamiast na wykładzinie dywanowej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona